Η μεγάλη επιτυχία του Παύλου Πολάκη

Η μεγάλη επιτυχία του Παύλου Πολάκη

Κώστας Γιαννακίδης

Είναι πολύ βαρετό, πλέον, να γράφεις για τον Πολάκη. Εύκολο, αλλά συνάμα βαρετό. Και ένας άνθρωπος που στοιχειωδώς παρακολουθεί τα πράγματα, ξέρει τι γράφει το κομμάτι χωρίς να το διαβάσει. Αρκεί ο τίτλος να περιέχει και το όνομα. 

Ε, αυτή είναι και η μεγάλη πολιτική και επικοινωνιακή επιτυχία του Παύλου του Πολάκη, του αψύ Κρητικού. Η εικόνα του έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά σταθεράς, αρμονικά ενταγμένης στο πολιτικό πανόραμα. Ο Πολάκης δεν σε εκπλήσσει πλέον. Εσύ τα έχεις πει όλα και αυτός συνεχίζει. Είναι εκεί, στη δική του διακριτή γωνιά, δουλεύει για την πάρτη του και τον Μητσοτάκη (αλληλεγγύη συντοπιτών), πλήρως αποδεκτός. Διαβάζεις τον Καιρό και μετά τις τελευταίες δηλώσεις ή αναρτήσεις του Πολάκη. Είναι κάτι το φυσιολογικό. 

Θα επιτεθεί στους «αχρείους», θα κάνει παρατηρήσεις στον αστυνομικό, θα καλέσει σε συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο. Όσα δεν πρέπει να κάνει ένας πολιτικός. Ο Πολάκης τα έκανε σε μία μέρα. Και μετά βγάζει ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία. Αν δεν είχαν αξιοπρεπή σύνταξη και ορθογραφία θα σκεφτόμουν ότι τις γράφει ο ίδιος ο Πολάκης γιατί τις παίρνει μετά, τις κόβει κομματάκια και τις μοιράζει στους followers, ως αντίδωρο, αφού έχουν μεταλάβει τον ίδιο. 

Ο άνθρωπος πλέον πέρασε στη σφαίρα του case study. Η παλέτα της συμπεριφοράς του περιέχει τα πάντα. Κατάφερε να κατασκευάσει ένα δικό του σύμπαν στο οποίο κινείται με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση, θα μπορούσε να εμφανιστεί και με το σώβρακο. Οι άλλοι οι δύστυχοι, οι υπόλοιποι πολιτικοί, φοβούνται και τον ίσκιο τους. Στενάζουν κάτω από κανόνες πολιτικής επικοινωνίας, σκίζονται να στήσουν καμιά φωτογραφία για το Instagram, τρέχουν πίσω από παπάδες. Την ίδια στιγμή ο Πολάκης βάζει την οδοντογλυφίδα στο στόμα, καθαρίζει τη γαρίδα και την πέφτει στον αστυνομικό. Και την επομένη αποθεώνεται. Δικαίως. 

Είναι μαγικό αυτό που κατάφερε. Μάντρωσε το κοινό του προσφέροντας τον πολιτικό λόγο και την εκπροσώπηση που θέλει ο πελάτης του. Ας μη ξεχνάμε ποτέ ότι ο Πολάκης απλώς τους εκφράζει. Δεν τους καθοδηγεί. 

Πηγή: Protagon.gr

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *