Τ225: “Πρίγκιπας” Χάρι!

Τ225: “Πρίγκιπας” Χάρι!

- in Ταυτότητα
0

Δεν μπορεί να μη σου κάνει εντύπωση κοτζάμ πρίγκιπας με τόσες στολές και τόσα παράσημα και μάλιστα 6ος στην σειρά διαδοχής του Βρετανικού θρόνου. Γόνος κι αυτός του πρίγκιπα και διαδόχου Καρόλου και της σκανδαλώδους, από πολλούς ανεγκέφαλους λατρεμένης, Νταϊάνα που εγκατέλειψε σύζυγο και δυο γιούς για να “ζήσει” – την ελευθερία της και τους έρωτές της.

Και ο Χάρι, λοιπόν, είχε ίδιους γονείς και ίδια ανατροφή όπως ο μεγάλος αδελφός του Ουίλιαμ, ο διάδοχος μετά τον πατέρα του Κάρολο. Όμως είναι σαν να γεννήθηκε και ανατράφηκε σε διαφορετική οικογένεια. Ο Ουίλιαμ νωρίς άρχισε να υπηρετεί ως γόνος βασιλικής οικογένειας και παντρεύτηκε ένα βέρο βρετανικό ρόδο, την αξιοπρεπέστατη και ωραία κοπέλα Κάθι (ή Κέιτ). Ο Χάρι;…

Στη σειρά The Me You Can’t See (Ο εαυτός μου που δεν μπορείτε να δείτε) αποκάλυψε πως ο θάνατος της μητέρας του κόντεψε να τον διαλύσει. Ήταν δώδεκα ετών, όταν η Νταϊάνα πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, όπου διασκέδαζε με τον τελευταίο εραστή της, 31 Αυγούστου 1997.

Αργότερα, ως ενήλικας, επί μια δεκαετία και πάνω έπινε πολύ κάθε μέρα, είπε, και συνόδευε τα ποτά με ναρκωτικά. Ειδικά, τόνισε, από τα 28 ως τα 32 του η ζωή του ήταν εφιάλτης με κρίσεις πανικού και άγχους.

Ας τον πιστέψουμε. Αυτά αποκάλυπτε στην Όπρα Γουίνφρεϊ στις τηλεοπτικές σειρές που γύρισαν (με αδρή αμοιβή, φυσικά, αφού πουλάει το θέμα).

Δικαιολογημένα όμως μερικοί αρθρογράφοι αναρωτιούνται πόση αλήθεια όντως υπάρχει. Διότι είχαν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο πολύ νωρίτερα που τον έδειχναν να διασκεδάζει με φίλους μέχρι τις πρωινές ώρες και δεν έδειχνε ούτε να πανικοβάλλεται ούτε να αγχώνεται. Επίσης απορούν πως κοτζάμ παλάτι δεν μπορούσε να του βρει κάποιον καλό ψυχολόγο (ή ό,τι άλλο) να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες του.

“Κάθε φορά που έπρεπε να βάλω κοστούμι και να βάλω γραβάτα για να παίξω τον ρόλο μου και να έχω το ορθό ‘προσωπείο’ κοιταζόμουν στον καθρέφτη κι έλεγα ‘Έλα, πάμε τώρα’. Μα ακόμα και πριν βγω από το σπίτι, λουζόμουν στον ιδρώτα, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ, ένιωθα πανικό”…

Ξέρετε, δεν τον πιστεύω καθόλου.

Ο εύκολος τρόπος με τον οποίο τον τύλιξε η Μέγκαν Μερκλ μια φιλόδοξη και ναρκισσιστική μιγάς με αποτυχημένο γάμο και άλλες σχέσεις, τα γλέντια όσο ήταν φοιτητής και περιζήτητος εργένης και η γενική συμπεριφορά του, δεν δείχνουν καμιά ιδιαίτερη ευαισθησία στους πόνους της ζωής. Πολύ αμφιβάλλω αν πληγώθηκε τόσο βαθιά από τον θάνατο της μητέρας του, η οποία δεν έβλεπε τους γιους της τόσο συχνά καθώς είχε παρατήσει παλάτι και πριγκιπικά καθήκοντα.

Μπορεί να κάνω λάθος μα ο κυνισμός του να βγει σε συνέντευξη και να κακολογεί το παλάτι (παππούδες, πατέρα, αδελφό και κουνιάδα), ενώ ο παππούς του πέθαινε στο νοσοκομείο δείχνει μόνο ευαισθησία για όσα μπορεί να πάρει και καθόλου για το τι μπορεί να δώσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *