E1226: Ο Ιός στη Δανία

E1226: Ο Ιός στη Δανία

Ο φτηνός λαϊκισμός ολόκληρης της αντιπολίτευσης με τις αδιάκοπες καταγγελίες για τα κυβερνητικά μέτρα και κυρίως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υπονομεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει το τείχος ανοσίας που θα διασφάλισει τη δημόσια υγεία. Όλα τα κόμματα, ενώ δεν αρνούνται την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, συνεχίζουν τη μικροκομματική ρητορεία τους «Ναι μεν αλλά…».

Η κατάσταση στη Δανία είναι διαφωτιστική καθώς τώρα (τέλη Αυγούστου) υπάρχουν αρκετά δεδομένα. Αντιγράφω από το άρθρο “Πώς η Δανία κατάφερε να συνθλίψει τη μετάλλαξη «Δέλτα»” (Καθημερινή 27/8/21).

Στο γράφημα παρουσιάζεται μια σύγκριση της κατάστασης στη Δανία και την Αμερική: Ποσοστά ασθενών σε νοσοκομεία για ένα εκατομμύριο κατοίκων.

Οι περιορισμοί αίρονται διότι στη Δανία καταγράφεται ρεκόρ εμβολιασμένων. Δε θα διστάσει να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα η κυβέρνηση αν ξαφνικά αυξηθούν πάλι τα κρούσματα με κάποια νέα μετάλλαξη του ιού.

Με ποσοστό εμβολιασμένων στο 75% η Δανία είναι 3η στην ΕΕ. Πρώτη είναι η μικρή Μάλτα με 80% που σημαίνει τείχος ανοσίας, 2η η Πορτογαλία με 75%, επίσης καλό τείχος ανοσίας και 3η η Δανία με 71% πολύ κοντά στο ασφαλές τείχος ανοσίας. Στη Βρετανία το ποσοστό είναι 62%. Στην Ελλάδα μόλις το 58%, που σημαίνει πως δεν μπορούν να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Δεύτερο γράφημα για Δανία και ΗΠΑ: για θανάτους σε 1000 πολίτες η Δανία είναι με πράσινο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *