Ε1257: Φασισμός ή χουλιγκανισμός;

Ε1257: Φασισμός ή χουλιγκανισμός;

Όπου ακούτε πολλά κεράσια να κρατάτε μικρό καλάθι, λέει εύστοχα η παλιά μας παροιμία. Δεν αληθεύει πάντα, διότι κάποιος μπορεί να λέει αλήθεια.

Αλλά συχνά διαπιστώνω πως όπου γίνεται λόγος για πατριωτισμό, κρύβεται σαχλαμάρα, εγωισμός και δειλία. Όπου πρόοδος, εδώ κρύβεται αναρχοαριστερός σκοταδισμός, αλυτρωτισμός, εξουσιολαγνεία. Όπου δημοκρατία, εδώ βλακεία, ονειροπόληση, παραλογισμός.

Και όταν οι Αναρχοαριστεροί κακαρίζουν για ακροδεξιά, νεο-ναζισμό, φασισμό και παρόμοια, ξεσηκώνουν σκόνη για να καλύψουν τη δική τους φασιστική συμπεριφορά και να δημιουργήσουν ταραχές.

Όπως υπάρχουν λίγα έστω κεράσια πάντα, (γιʼ αυτό και το μικρό καλάθι), έτσι υπάρχουν κι έντιμοι προοδευτικοί και δημοκρατικοί άνθρωποι. Έτσι υπάρχουν και νεο-ναζί και φασίστες – όχι μόνο της ακροδεξιάς νοοτροπίας που δεν απεχθάνεται τον χιτλερισμό, μα και της αριστερής που δεν απεχθάνεται τον σταλινισμό.

Στο ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης ξέσπασαν κρούσματα βίας και χουλιγκανισμού που αποδόθηκαν πολύ ορθά εν μέρει στη ναζιστική νοοτροπία νεαρών που ίσως έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Μα και αναρχοαριστεροί ανταπέδωσαν. Κρούσματα βίας με σιδερογροθιές, καταλήψεις σχολείων και διαδηλώσεις εκδηλώθηκαν και αλλού. Κρούσματα βίας από νεαρούς μάγκες που αγανακτούν με το παραμικρό εκδηλώνονται παντού, όλη την ώρα – όπως εκείνοι που ξυλοκόπησαν (με γροθιές και κλοτσιές) τον άτυχο σταθμάρχη στο μετρό κ.λπ. Στις 3 Οκτωβρίου, στο στάδιο Καραϊσκάκη, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έριξαν δυο φορές καπνογόνα στο γήπεδο, ο αγώνας διακόπηκε και η ομαδάρα τους έχασε τον νικητήριο ρυθμό της!…

Αλλά οι Αναρχοαριστεροί τσιπριστές και δημοσιογράφοι βλέπουν μόνο ακροδεξιούς φασίστες, ποτέ σκέτους χούλιγκαν ή μάγκες ή κομμουνιστές! Και φορτώνουν στην κυβέρνηση χρυσαυγίτικη νοοτροπία. Δεν κατανοούν πως η βία έχει διαφορετική προέλευση. Ιδού μια περιγραφή της ασυνάρτητης τσιπρικής αντιπολίτευσης.

Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που επείγεται να θεματοποιήσει τα επεισόδια και να ενοχοποιήσει την κυβέρνηση για την αναζωπύρωση των πυρήνων της Ακροδεξιάς. Δεν είναι, βέβαια, μια στάση απροσδόκητη από ένα κόμμα που μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε ενοχοποιήσει την «πολιτική Μητσοτάκη» ακόμη και για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο. Το πόσο μακριά μπορεί να φθάσει η συριζαϊκή επινοητικότητα προκειμένου να χρεώσει την Ακροδεξιά στην κυβέρνηση το έδειξε ο εκπρόσωπος του κόμματος. Σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο, η ανοχή στον φασισμό φαίνεται από το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας «δεν ανέφερε καν τη λέξη “φασισμός” στο (περυσινό;) μήνυμά της για την 28η Οκτωβρίου». Και τι δείχνει αυτό; Δείχνει «την alt-right ηγεμονία στη συνολική αφήγηση της Ν.Δ.». (Τσιντσίνης, Καθημερινή, 1/10/21.)

Ιδού και ο κ. Μπουκάλας να προωθεί την τσιπρική προπαγάνδα (Καθημερινή 1/10/21): Στη Θεσσαλονίκη, στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, επιχειρήθηκε η νεκρανάσταση των χρυσαυγίτικων ταγμάτων αλητείας. Τα ναζιστοειδή κατάφεραν τραμπουκίζοντας να μετατρέψουν σε πλήρως εξοπλισμένο άντρο τους ένα χώρο που φιλοξενεί χίλιους μαθητές. Η κατατρομοκράτηση μέσα στο κτίριο όσων μαθητών τολμούσαν να σηκώσουν κεφάλι ήταν η διασκέδασή τους. Η δουλειά τους ήταν να μπαινοβγαίνουν για να επιτίθενται με μαχαίρια, λοστάρια, σιδερογροθιές και μολότοφ σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. Η αστυνομία; Στον συνήθη ρόλο της: Παρακολουθεί, ίσως και με ζήλια, την «ελληνόψυχη» δράση των νεοφασιστών και εκτοξεύει τα δακρυγόνα της εναντίον όσων κινητοποιούνται κατά των ταγμάτων. Η πολιτεία; Επίσης στα συνήθη της. Παρατηρεί ναρκωμένη. Κι όταν ψευτοξυπνάει, μιλάει για «ιδεολογικές συγκρούσεις διαφόρων ομάδων», «μεμονωμένα περιστατικά» κ.λπ. Τίποτε δεν διδάχτηκε από την υπόθεση της Χ.Α. Περίεργο, πολύ περίεργο.

Αλλά ο κ. Μπουκάλας κάνει τρία λάθη: α) Η αστυνομία προχώρησε, μετά από κάποιο διάστημα αναμονής μήπως και η βία ξεθυμάνει, σε αρκετές συλλήψεις. β) Η κυβέρνηση δεν ενθαρρύνει καθόλου αυτά τα φαινόμενα και η μόνη κατηγορία εναντίον της που ευσταθεί είναι πως δεν είναι αρκετά αυστηρή με όλους τους παραβάτες και ιδίως αναρχοαριστερούς. γ) Στα ΕΠΑΛ ο χουλιγκανισμός και η απολίτικη αλητεία είναι πολύ πιο διαδεδομένα φαινόμενα από τον χρυσαυγιτισμό. Ιδού και η κα Κατσουνάκη στο ίδιο φύλλο, 1/10/21:

Ενας 15χρονος, για παράδειγμα, για τον οποίο δεν προέκυψε συμμετοχή στα επεισόδια [στο ΕΠΑΛ], φέρεται να ανάρτησε σε διαδικτυακή εφαρμογή φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια. Κατά την έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου με έξι φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, μία θήκη όπλου, ένα κοντάρι και ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. «Εκτός από τον ίδιο, συνελήφθη και ο 54χρονος πατέρας του, καθώς κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια», αναφέρει το ρεπορτάζ…. 

Αν ο πατέρας παρανομεί με μια κυνηγητική καραμπίνα, γιατί μετά και το παιδί να μην επαυξήσει με δύο περίστροφα αερίου, μαχαίρι, κοντάρι και ρόπαλο του μπέιζμπολ; Ο θυμωμένος γονιός που χλευάζει τους θεσμούς, τρέφεται από τη βία και την αναπαράγει με κάθε αφορμή, επιβάλλει τη συνωμοσιολογία ως τρόπο ζωής, δηλητηριάζει και το άμεσο περιβάλλον του.

Το πρόβλημα εδώ δεν είναι πολιτικό μα ζήτημα ανατροφής κι εκπαίδευσης. Ο φασισμός υπάρχει – και ο χιτλερικός και ο σταλινικός. Ακμάζει διότι μαμά και μπαμπάς δεν δίνουν τη σωστή ανατροφή στα παιδιά, η Παιδεία της χώρας και κουτσή και τυφλή είναι, και ορισμένα κόμματα λυσσούν να ελκύσουν τους νέους στις ανοησίες τους. Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να ταυτοποιεί δεξιούς χούλιγκαν και αριστερούς μπαχαλάκηδες, μα με τα όργανα καταστολής να καταστέλλει τις άνομες δραστηριότητες των διάφορων συμμοριών, όπως και αν αυτές ονομάζονται και από εαυτούς και από άλλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *