Ο Παπουλάκος κι ο Φουκαράκος

Ο Παπουλάκος κι ο Φουκαράκος

Πάσχος Μανδραβέλης  

Από όσα ανακοινώνονται δεν γίνεται σαφές τι ακριβώς ψάχνει στο Διαδίκτυο ο υπουργός (περισσότερο) Δημόσιας Τάξης (και λιγότερο Προστασίας του Πολίτη) Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας διαβάζουμε ότι ολοκληρώθηκε η έρευνα κατά «διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος» (28.9.2021).

Σουρεαλισμός! Σε μια χώρα που δεν τιμωρούνται τα αδικήματα αυτά καθαυτά, όπως οι καταλήψεις σχολείων, πανεπιστημίων, λιμανιών, διοδίων κ.λπ., η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε αυτούς που προτρέπουν σε πράξεις εναντίον του κράτους! Ας το προσπεράσουμε, διότι από πολιτικά ανέκδοτα χορτάσαμε σε αυτήν τη χώρα. Στο ίδιο δελτίο Τύπου διαβάζουμε ότι «τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης».

Να δεχθούμε ότι στοιχειοθετείται «απόπειρα απάτης» από δικηγόρους που τυπώνουν μηνύσεις «για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», επειδή ο νόμος επιβάλλει τη μάσκα σε κλειστούς χώρους. Δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει κάποιος Νομική για να καταλάβει ότι αυτές οι μηνύσεις συντάσσονται για να ενθυλακώνουν κάποιοι αμοιβές, σε εποχές αναδουλειάς. Αλλά πάλι την ίδια Νομική τελειώνουν και οι εισαγγελείς που κάνουν δεκτές αυτές τις μηνύσεις. Θα συμφωνήσουμε ότι οι δικαστικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πολλοί ανήκουν στη μεγάλη του κράτους σχολή «Φ.Δ.Α.Τ.Μ.» (Φύγε Δουλειά Απ’ Τα Μάτια Μου), αλλά η απουσία δικαστικού φίλτρου διογκώνει την υπό διερεύνηση απάτη. Μπορεί δηλαδή κάποιος δικηγόρος να διαφημίζεται «εδώ οι καλές μηνύσεις. Ολες γίνονται δεκτές από τον εισαγγελέα». Επομένως, εκτός από την «απόπειρα απάτης», πρέπει να ελεγχθεί και το αδίκημα της «συνέργειας σε απάτη»…

Χειρότερα είναι τα πράγματα για ό,τι αφορά τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων». Με βάση αυτό θα έπρεπε να συλλαμβάνονται πρώτοι απ’ όλους διάφοροι ιερείς, που κηρύσσουν αντιεμβολιαστικές ανοησίες. Διότι, όπως και να το κάνουμε, έχει διαφορετική και μεγαλύτερη επίδραση ένας εκπρόσωπος του Θεού στον ναό και άλλη ο ψεκασμένος της Νέας Σμύρνης στο Facebook. Αλλο να εκφοβίζεις τον πληθυσμό με το «πυρ το εξώτερον», που είναι αιώνιο, κι άλλο με το 5G. Αλλο να το παίζει κάποιος Παπουλάκος (μια θαυμάσια ιστορική αναδρομή δημοσίευσε χθες, 29.9.2021, ο συνάδελφος Κώστας Λεονταρίδης) κι άλλο να νομίζει ότι διά του foukarakos.com γίνεται γνήσιος απόγονος του Καραϊσκάκη.

Θα συμφωνήσουμε ότι ο νέος υπουργός κάτι πρέπει να δείξει και η κυβέρνηση κάτι πρέπει να πει ότι κάνει για τους αντιεμβολιαστές. Μόνο που η χρήση της Δικαιοσύνης για επικοινωνιακούς σκοπούς θα έχει χειρότερα αποτελέσματα από το να γελάσει στο τέλος κάθε ψεκασμένος…

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *