Ισ192: Σε τι είναι καλό το Ισραήλ

Ισ192: Σε τι είναι καλό το Ισραήλ

1. Διάβαζα πάλι την ανιαρή ψευδέστατη προπαγάνδα των Αράβων που με φανατισμό και μίσος θρησκευτικό παρουσιάζουν το Ισραήλ ως μια χώρα καταπίεσης και τους Εβραίους ως ένα λαό που αφού λεηλάτησε τους «Παλαιστίνιους» τους καταπιέζει αφόρητα.

Αν ισχύουν αυτές οι διαδόσεις, τότε τα 2 εκμ. Αράβων που ζουν στο Ισραήλ κι εκπροσωπούνται στη Βουλή του και υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις (εναντίον των φανατικών Αράβων) είναι πανηλίθιοι!

Είναι η μόνη χώρα που βοήθησε τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη την εποχή αυτή του Κορωνοϊού ενώ οι πλούσιες αραβικές χώρες κάνουν την πάπια. Επίσης δεν κρύβονται οι Ισραηλινοί στρατιώτες πίσω από γυναίκες και παιδιά, ούτε στήνουν τα πυροβόλα τους σε σχολεία και νοσοκομεία, όπως κάνουν οι Άραβες ψυχοπαθείς τρομοκράτες.

2. Οι Εβραίοι, αυτοί οι μισητοί αρουραίοι, πήραν μια καθυστερημένη, πάμφτωχη ερημιά ελιάς και κατσίκας όπως είχε καταντήσει ο τόπος αυτός λόγω της «εργατικότητας» των Αράβων, και τη μετέτρεψαν σε ένα περιβόλι και μια ανεπτυγμένη περιοχή, σε μια οικονομία, ανώτερη από όλες στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ έχει μια Δημόσια Υγειονομική Υπηρεσία μεταξύ των 10 πρώτων στον κόσμο. Έχει επίσης, ανάλογα με τον πληθυσμό του (κοντά 8εκμ), τους περισσότερους πτυχιούχους στον κόσμο.

Σε πρόσφατες (2013, 2016) εκθέσεις η Freedom in the World τοποθετεί το Ισραήλ ως πρώτη χώρα σε δημοκρατικές ελευθερίες σε όλη τη Μέση Ανατολή και Βόριο Αφρική.

Επίσης, πάλι ανάλογα με τον πληθυσμό της, η χώρα απορροφά τους πιο πολλούς μετανάστες (όχι μόνο Εβραίους) που αναζητούν δημοκρατία, θρησκευτική ελευθερία και νέες ευκαιρίες.

3. Η οικονομία του Ισραήλ (κοντά 400 δις ετησίως) είναι μεγαλύτερη από όλα τα γειτονικά κράτη συνολικά! Θεωρείται δε ως η πιο ανθεκτική στις πρόσφατες κρίσεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά αφιερωμένα σε έρευνα και ανάπτυξη.

Έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη νοτιοδυτική Ασία, έχει τις περισσότερες νεότευκτες επιχειρήσεις και τις περισσότερες εισηγμένες στον Nasdaq (ΗΠΑ) μετά τις ΗΠΑ! Και, πάλι ανάλογα με τον πληθυσμό του, το Ισραήλ είναι 2ο μετά τις ΗΠΑ σε νέες επενδύσεις κεφαλαίων.

Είναι, για να τελειώνω σήμερα, μια από τις ελάχιστες χώρες που μπορεί να στείλει στη στρατόσφαιρα δορυφόρους δικής της κατασκευής.

(Όπως όλες οι χώρες, ναι, έχει διαφθορά, έχει φανατικούς, έχει αδικίες, έχει πολιτικούς ψεύτες και απατεώνες. Ποια χώρα δεν έχει;… Θα επανέλθω.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *