Ε991: Ανεύθυνος, άσωτος Σύριζα

Ε991: Ανεύθυνος, άσωτος Σύριζα

Τα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης αντιμετώπισαν με ανέλπιδη ελαφρότητα, στα πολύ ψιλά, την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, να δικαιώσει μια Ελληνίδα ιδιοκτήτρια και να εκδικάσει υπέρ της το ποσό των 312.500 ευρώ – ποσό που θα πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Η εν λόγω κυρία είναι ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου το οποίο κατέλαβαν δίχως την άδειά της αλληλέγγυοι και (λάθρο)μετανάστες όπως συνηθιζόταν τότε στην εποχή του «μπάτε σκύλοι…» . Ένα από τα γνωρίσματα των άναρχο-αριστερών είναι η πλήρης περιφρόνηση τους για την ιδιοκτησία. Ένας δουλεύει σκυλίσια (ή γαϊδουρίσια) μια ζωή και κάνει ένα κομπόδεμα ή μια περιουσία που κληροδοτεί στη γυναίκα ή κόρη του, κι έρχονται οι μπαχαλάκηδες, επαγγελματίες «αντιεξουσιαστές» και σε κατηγορούν ως εκμεταλλευτή, καπιταλιστή, καταπιεστή. Και αρπάζουν την περιουσία σου.

Και η καταπάτηση δικαιολογείται ως ένα βαθμό, αν πρόκειται για εγκαταλελειμμένο οίκημα ή αχρησιμοποίητο (ιδιωτικό ή δημόσιο). Μα δεν δικαιολογείται διόλου όταν πρόκειται για κτίριο εν χρήση και ο/η ιδιοκτήτης ασκεί τα συνταγματικά δικαιώματα του. Όταν μπαίνουν οι μπαχαλάκηδες παρά τη θέλησή του/της, πρόκειται για κλοπή.

Μια δεύτερη άποψη, είναι το φρόνημα της κυρίας: είναι αριστερών πεποιθήσεων. Κακώς, κατά τη δική μου γνώμη. Μα αυτό δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο το συνταγματικό της δικαίωμα που το κράτος, η αστυνομία και τα δικαστήρια της χώρας πρέπει να εξασφαλίσουν.

Κι ερχόμαστε στην τρίτη άποψη. Η αριστερή κυβέρνηση των τσιπριστών, δηλαδή του υβριδικού κράματος Σύριζα-ΑΝΕΛ, αγνόησαν με θεαματική παρανομία το δικαίωμα της κυρίας ιδιοκτήτριας, διότι τέτοια είναι η σκοταδιστική ιδεοληψία τους. Η αλληλεγγύη τους, η προστασία τους, δεν κατευθύνεται προς τους νομιμόφρονες πολίτες (εκτός κι αν αυτοί έχουν τις κατάλληλες κομματικές/κρατικές συνδέσεις) μα προς τους ταραξίες, κακοποιούς και αντιεξουσιαστές.

Παρότι τα δικά μας δικαστήρια εξέδιδαν αποφάσεις εκδίωξης των καταπατητών, το κράτος αρνιόταν εγκληματικά να τις υλοποιήσει. Επίμονα, διότι δεν συνέτρεχαν με την ειδεχθή ιδεολογία τους.

Πολύ ορθά, λοιπόν, η κυρία αποτάθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στο μεταξύ, όταν ο κ. Τσίπρας και το τσίρκο των τσαρλατάνων έφυγε από την εξουσία (Ιούλιος 2019), οι μπαχαλάκηδες, ντόπιοι και ξένοι, άδειασαν το ξενοδοχείο βλέποντας πως η νέα κυβέρνηση θα εφάρμοζε τον νόμο και την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων.

Η τέταρτη άποψη είναι πως οι Έλληνες φορολογούμενοι, δηλαδή όλοι εσείς, αναγνώστες, θα πληρώσετε την ανευθυνότητα των τσιπριστών. Δεν είναι σπουδαίο το πόσο 312.500 ευρώ. Μα δυστυχώς δεν είναι το μόνο ποσό που πληρώνουν οι δύσμοιροι φορολογούμενοι για την ασωτία των ανίκανων που κατά καιρούς εκλέγουν στην εξουσία.

Είμαι ανέλπιδος ότι θα μάθουμε όσα κι αν πάθουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *