Ε990: Υπνοβάτες Ευρωπαίοι

Ε990: Υπνοβάτες Ευρωπαίοι

1. Η έλξη του κέρδους υπνωτίζει τους πάντες. Έχει και το σεξ το σεξαπίλ του, μα το κέρδος εξασφαλίζει και σεξ και πολλά άλλα. Υπνωτισμένη και η ελπιδόφρονη Ελλάδα με τις αυταπάτες της. Η κυβέρνηση και μέρος του λαού από ανίατη συνήθεια περιμένουν από την Αμερική, την ΕΕ και τώρα από τα Αραβικά Εμιράτα, να βοηθήσουν ενάντια στην απειλητική Τουρκία.

Το μόνο που δεν θέλουν οι Έλληνες είναι να στρωθούν στη δουλειά και να αναπτύξουν αποτελεσματική πολιτική και οικονομική διπλωματία ώστε η χώρα να δυναμώσει ουσιαστικά.

Η Γαλλία και άλλες χώρες μας υποστηρίζουν αυτόν τον καιρό διότι τους συμφέρει, όχι διότι κατανοούν πράγματι την πονηριά και παθιασμένη επεκτατικότητα της Τουρκίας και του Ισλάμ.

2. Η Τουρκία θα είχε από καιρό καταρρεύσει, χρεοκοπήσει χειρότερα από μας, αν οι Δυτικοί, οι Ευρωπαίοι που ομνύονται τώρα εναντίον της δεν είχαν συνδράμει στη διάσωσή της για να αποκομίσουν αρκετό χρηματικό κέρδος – που προσφέρει ο Ερντογάν.

Η Γερμανία ήταν πάντα και θα είναι φιλότουρκη, όπως η Βρετανία. Επομένως δεν είναι παράξενο που η γερμανική τράπεζα KfW επιδοτεί τουρκικές εταιρίες με 300 εκμ. ευρώ το έτος.

Μα η Δανία που τώρα εκφράζεται φωναχτά ενάντια στην Τουρκία (και το Ισλάμ) επίσης χρηματοδοτεί με το αζημίωτο τουρκικές εταιρίες με τουλάχιστον 23,1εκμ. ευρώ μέσω της αναπτυξιακής της τράπεζας (IFU). Και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) χρηματοδότησε με το αζημίωτο έργα στην Τουρκία με 30,4 δις!!!

3. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΤΕ (EIB) και πήρε κι αυτή 39,7 δις. Μα όλες οι χώρες της ΕΕ παίρνουν. Η Τουρκία όμως;

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Υπάρχει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD). Αυτή έχει επενδύσει στην Τουρκία 12,7 δις και το τωρινό της χαρτοφυλάκιο είναι 6,8 δις.

Στην Ελλάδα η ίδια τράπεζα επένδυσε μόνο 4 δις και το τωρινό χαρτοφυλάκιο μόνο 2 δις. Το χρήμα πάει εκεί που βρίσκει κέρδος!!!

Το 2020, η ίδια τράπεζα έδωσε στην Τουρκία δάνεια 1,4 δις ενώ στην Ελλάδα λιγότερα από τα μισά, 664 εκατομμύρια!

Καλά όλα αυτά! Ας κατηγορούμε τους κουτόφραγκους. Εμείς όμως τι κάνουμε τα λεφτά που τόσο απλόχερα μας δίνονται;

Η οικονομία μας κάνει άλματα μα από ύφεση σε ύφεση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *