Ε868: Τσιπρική απαξίωση

Ε868: Τσιπρική απαξίωση

1. Άρθρο στο Διαδίκτυο από μια κα A. Twain τον Μάιο αναφέρει πως μια Ελληνίδα, γνωστή της κυρίας και καθόλου οπαδός της κυβέρνησης όταν ρωτήθηκε πώς η Ελλάδα κατόρθωσε να έχει τόσο καλή αναχαίτιση του κορωνοϊού, είπε: «Είδαμε τι γινόταν στην Ιταλία, φοβηθήκαμε κι έτσι πήραμε βιαστικά μέτρα».

Η κα Twain όμως, που ερεύνησε το θέμα βαθύτερα, σχολιάζει την απάντηση ως «γελοία» και αναπτύσσει το θέμα με ορθές παρατηρήσεις.

«Η κυβέρνηση», γράφει, «άρχισε να επιμελείται του ζητήματος από τα τέλη Δεκεμβρίου με σπουδή. Ενίσχυσε το ΕΣΥ αυξάνοντας σχετικά γρήγορα το νοσηλευτικό προσωπικό, αγοράζοντας αναπνευστήρες και άλλες αναγκαίες συσκευές και σύνεργα για ατομική προφύλαξη, ρωτώντας τους Κινέζους υγειονομικούς για την εμπειρία τους και ενημερώνοντας τους δικούς της. Πολύ γρήγορα αφού παρουσιάστηκαν οι πρώτες 2-3 περιπτώσεις, η κυβέρνηση συμβούλευσε την καραντίνα (lockdown) και δίχως καθυστέρηση επέβαλε την καραντίνα σε όλη τη χώρα».

2. Είναι πράγματι εντυπωσιακό να βλέπεις πώς ξένοι προσεγγίζουν το θέμα με αντικειμενικότητα κι εγκωμιάζουν με ειλικρίνεια μια κυβέρνηση που συμπεριφέρθηκε ορθά με αποφασιστικότητα, αντί να χαριεντίζεται και να προσποιείται πως δεν τρέχει τίποτα (όπως στις ΗΠΑ και άλλες παλαβές κυβερνήσεις), ενώ εδώ τα τσογλάνια της αντιπολίτευσης και οι τυφλοπόντικες οπαδοί τους, αριστεροί και ακροδεξιοί, κάνουν ό,τι μπορούν τώρα που ο κίνδυνος μειώθηκε, να υποβιβάσουν αυτόν τον κίνδυνο, να απαξιώσουν τη μνημειώδη προσπάθεια της κυβέρνησης και της κοινωνίας που ακολούθησε τα μέτρα προστασίας και να πλήξουν την κυβέρνηση ενώ οι ίδιοι έμειναν σε μαύρα μεσάνυχτα σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας χωρίς να δώσουν ίχνος βοήθειας!

3. Είναι τόσο ντροπιαστικό, μετά την επάνοδο σε μια ποθητή κανονικότητα δίχως τους απαραίτητους μα, όσο να ’ναι, καταπιεστικούς περιορισμούς (που μας προφύλαξαν), να αρχίσουν οι μιαροί αναρχοαριστεροί με τα μολυσμένα μυαλά, με την πικρόχολη ζηλοφθονία τους, να επικρίνουν το εξαιρετικό έργο της κυβέρνησης λέγοντας πως η πανδημία ήταν ένα τίποτε. Από τη μια απαξίωναν και την απειλή και την κυβερνητική προσπάθεια και διαλαλούσαν πως τα νούμερα κρουσμάτων και θανάτων διογκώνονταν, ενώ από την άλλη φωνασκούσαν πως έπρεπε να γίνουν και άλλες προσλήψεις και να ληφθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα!

Η ανίατη σχιζοφρένεια του τσιπρικού τσούρμου.

Άραγε θα απαλλαγεί ποτέ η χώρα από αυτούς τους τσακισμένους τσιμεντόλιθους που απέμειναν από την ερείπωση του υπαρκτού σοβιετικού σοσιαλισμού…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *