Κορωνοϊός στο Ουχάν (2)

Κορωνοϊός στο Ουχάν (2)

1. Η έγερση του κορωνοϊού αποδίδεται από πολλούς τώρα (Μάρ 2020) στην αλλοίωση του περιβάλλοντος που επέφερε η κατασκευή του Φράγματος των 3 Φαραγγιών κοντά στην πόλη Sandouping στην επαρχεία Yiling, στη δυτική περιφέρεια Hubei.

Διαταράχθηκε η παλαιά ισορροπία στην διαδοχή πλημμυρίδας και υποχώρησης των υδάτων του μεγάλου ποταμού Yangtse. Μια άμεση επίπτωση ήταν ότι το πολύ ίζημα (=η λάσπη) που ο ποταμός κατέβαζε (40 εκμ τόνοι ετησίως) θα μένει πριν το Φράγμα και πολύ λιγότερο θα κατεβαίνει στην υπόλοιπη διαδρομή. Καθώς μειώνεται το ίζημα, οι περιοχές γίνονται πιο ευάλωτες σε πλημμύρες.

Αλλά και η αύξηση συσσώρευσης ιζήματος πριν το Φράγμα προκαλεί βιολογική ζημιά και μειώνει τη βιοποικιλία στο νερό του ποταμού. Πολλά ψάρια από τα 360 είδη έχουν επηρεαστεί και δυο έχουν αφανιστεί: το δελφίνι και ο κινέζικος ξιφίας (psephurus glades). Ο οξύρρυγχος (=μουρούνα/ στουργιόνι) επίσης μειώνεται καθώς και μερικά άλλα.

2. Υπάρχει αλλοίωση και στη χλωρίδα της περιοχής.

Η δασική έκταση το 1950 ήταν 20% ενώ τώρα έπεσε κάτω από 10%. Αυτή η μείωση επηρεάζει αρνητικά όλη τη βλάστηση. Η κυβέρνηση επιδόθηκε σε ένα πρόγραμμα αναδάσωσης.

Μα υπήρχαν στην περιοχή 238 οικογένειες φυτών σε μια ποικιλία 6.338 ειδών! Το 57% όλων αυτών απειλούνται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Μερικά φυτά είναι πολύ σπάνια και αρκετά χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακά φάρμακα.

Επιπλέον, τα επίπεδα υγρασίας πλήθυναν και οι νυχτερίδες που μέχρι τότε κατοικούσαν στα πυκνά δάση και στις βαθιές σπηλιές των βουνών εγκατέλειψαν τη φιλόξενη αυτή περιοχή και εγκαταστάθηκαν σε νέες περιοχές όπου έσμιξαν με νέα είδη ζώων και φαίνεται πως μετέφεραν και τον νέο εχθρό μας COVID-19.

Οι νυχτερίδες είναι θηλαστικά και η δομή του DNA τους είναι κοντινή στη δομή DNA των χοίρων και των ανθρώπων. Αυτές έχουν ισχυρότατο ανοσοποιητικό σύστημα που δεν προσβάλλεται από ιούς ή βακίλους. Μα όποιο μικρόβιο εισέρχεται στον οργανισμό τους εύκολα διαχέεται σε άλλα ζώα. Και από αυτά περνά στον άνθρωπο…

3. Υπάρχουν, μας λένε οι βιολόγοι, περίπου 1,7 εκμ ιοί σε μεγάλη ποικιλία.

Από αυτούς πάνω από 600.000 μπορούν να μεταδοθούν από οπουδήποτε στον άνθρωπο.

Ευτυχώς δεν είναι όλοι αυτοί θανατηφόροι ή έστω παθογόνοι. Αν ήταν, θα είχαμε ίσως εξαφανιστεί ως είδος.

Μα είναι φανερό πως, παρά την καλπάζουσα πρόοδο της τεχνολογίας σε διάφορες συσκευές και συστήματα ηλεκτρονικά, μηχανικά, ψηφιακά και ό,τι άλλο, δεν ξέρουμε πολλά για βασικά ζητήματα όπως οι ιοί, αυτά τα ζωντανά πλασματάκια που δεν φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού αλλά μας θανατώνουν τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, τόσο μαζικά.

Οι ιοί είναι είδος παρασίτων. Δεν είναι οργανισμοί αυτεξούσιοι: πρέπει να καταφύγουν σε άλλους οργανισμούς και να ζήσουν χρησιμοποιώντας το κυτταρικό σύστημα των ξενιστών τους: ερπετά, νυχτερίδες, πουλερικά, χοίροι κλπ. Οι νυχτερίδες αντέχουν, όχι όμως άλλα ζώα, ούτε βέβαια σε ορισμένες γνωστές περιπτώσεις ιών οι άνθρωποι.

4. Σήμερα η επιδημία γίνεται πανδημία εύκολα χάρη στα διεθνή γρήγορα μέσα μεταφοράς και τον πυκνότερο συνωστισμό στις μεγαλουπόλεις. Επίσης, λόγω αδυναμίας των ιθυνόνταν να σκεφτούν λογικά και να επιβάλλουν τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα έγκαιρα μα και λόγω αδυναμίας πολλών πολιτών, παρά τον φόβο του πρόωρου θανάτου, να πειθαρχήσουν στα μέτρα – κάτι που βλέπουμε σήμερα.

Η πανδημία του κορωνοϊού θα περάσει όπως πέρασαν τόσες άλλες επιδημίες – η πανώλη, η χολέρα, η γρίπη των πουλερικών, η γρίπη των χοίρων. Αλλά θα έχουμε μάθει το ουσιαστικό δίδαγμα;

5. Η Βεδική Παράδοση μιλά για τέσσερα είδη πλασμάτων με κριτήριο τον μηχανισμό προέλευσης ή αναπαραγωγής τους:

α) γεννιούνται από μήτρα (θηλαστικά, τετράποδα και άνθρωποι)·

β) γεννιούνται από αυγά (πτηνά, ερπετά, έντομα)·

γ) ξεπηδούν από τη γη (δέντρα, μύκητες, φυτά, χόρτα)·

δ) παράγονται από υγρασία (βάκιλοι, ιοί, μικρόβια).

Οι ιοί ως επί το πλείστον είναι “καταληψίες” και αναπαράγονται από το θρεπτικό υλικό των κυττάρων που καταλαμβάνουν. Τα κύτταρα παράγουν το απαραίτητο υλικό για την αναπαραγωγή και σύνθεση των πρωτεϊνών των ιών που αυτοσυγκροτούνται σε πολλά αντίγραφα και καθώς αυτά ελευθερώνονται και αναζητούν άλλο ξενιστή τα κύτταρα πεθαίνουν – μαζί τους και ο σύνολος οργανισμός, δηλαδή το πλάσμα.

Πως και γιατί έχουν εγερθεί τέτοιοι δολοφονικοί οργανισμοί;

Γιατί ένας συγκεκριμένος ιός σε μια συγκεκριμένη εποχή;

Αν πιστεύεις στο «τυχαίο» σε ένα χαώδες υλικό σύμπαν, δεν θα βρεις απάντηση. Αν όμως υπάρχει πρωταρχική νοημοσύνη και νομοτέλεια;…

1 Comment

  1. Σήμερα, 10-4-20, πληροφορήθηκα, πως η Αμερικάνικη κυβέρνηση, επιστράτευσε ομάδα ειδικών δικηγόρων για να ασκήσουν προς την Κινεζική κυβέρνηση,αγωγή αποζημείωσης ύψους 20,(όχι 3, όπως φημολογείτο μέχρι εχθές) τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για αποκατάσταση της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε από την διάδοση της πανδημίας στις Η.Π.Α., από την ΚΙΝΑ !
    Άραγε, τι γνωρίζουν οι αμερικανοί κυβερνώντες για την προέλευση της πανδημίας του CIVID 19, για να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, που θα συνοδευτούν & από διπλωματικές & κατ' επέκτασιν , δυσάρεστες εμπορικές εμπλοκές ανάμεσά τους????
    Πχ, είναι γνωστό πως οι Η.Π.Α., εδώ & καιρό,προμηθεύονται βασικά προϊόντα από την ΚΙΝΑ, αφού τα αντίστοιχα αμερικάνικα έχουν 5 φορές ακριβότερη τιμή ,όπως τον ρουχισμό του αμερικάνικου στρατού κλπ΄κλπ.
    Επίσης,ποιός λόγος ώθησε τις κινεζικές αρχές να έχουν έτοιμα τα σχέδια νοσοκομείων , ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν την κατασκευή τους σε 10 ημέρες, κάτι που δίκαια θα τους κατέτασσε στα ΡΕΚΟΡ GUINESS???
    Μήπως ο COVID 19, ιός της οικογένειας των ΚΟΡΩΝΟΪΩΝ, όπως πχ του απλού κρυολογήματος , ή της απλής -όχι θανατηφόρας- γρίπης , είναι ένα παράνομα τροποποιημένο κατασκεύασμα, στο εργαστήριο στη ΓΟΥΧΑΝ, που τους ξέφυγε κατά λάθος , πρίν κ' αν προλάβουν να έχουν κατασκευάσει το αντίδοτο ???????
    Γιατί οι επιδημιολόγοι στέκονται αμήχανα φοβισμένοι μπροστά στον ΑΓΝΩΣΤΟ COVID 19 ?????
    ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ!
    Το βέβαιο είναι πως όσο θα αργεί η εύρεση του εμβολίου,τόσο θα ταλαιπωρείται η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ !
    ΕΙΔΟΜΕΝ……..!
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *