Τ92: Δύο μέτρα και δυο σταθμά τσιπρισμού

Τ92: Δύο μέτρα και δυο σταθμά τσιπρισμού

- in Ταυτότητα
0

1. Δημοκρατικός δανδής και κομψευόμενος κομμουνιστής, ο κ. Κατρούγκαλος, ακόμα ένας καθηγητής στο συριζικό συνονθύλευμα με άγνωστες επιστημονικές επιτεύξεις, μα καταλληλότατος ως εκπρόσωπος της παρανοϊκής παράταξής του για το μαγείρεμα της συνταγματικής δήθεν αναθεώρησης.

Ο ίδιος ως άνθρωπος, ως καθηγητής και ως νυν (Μαρ. 2019) υπουργός Εξωτερικών των τσιπριστών δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Μα ενσωματώνει κι εκδηλώνει περίλαμπρα τις αντιφάσεις και τη σχιζοφρένεια του τσιπρισμού.

Σημειώνω δύο εθελούσιες αποκαλύψεις του, δηλωτικές της απύθμενης αθλιότητας της τσιπρικής «ηθικής». α) Ακόμα κι αν δεν μπόρεσαν οι τσιπριστές να περάσουν δικές τους επιθυμητές αλλαγές, τουλάχιστον εμπόδισαν για μια δεκαετία αλλαγές που δεν ήθελαν! β) Ο Σύριζα θα μπορούσε να κρατήσει κάποιους βουλευτές του να μη ψηφιστούν οι προτάσεις του με 180 ψήφους περιμένοντας τη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή.

Τίποτα το μεμπτό. Αφού επικρατεί τόση βλακεία στη Βουλή και στον ελληνικό λαό, είναι αξιοθαύμαστη αυτή η οξύνοια τακτικισμού.

2. Ο ίδιος βέβαια, στην περίοδο των ισχνών αγελάδων του Σύριζα (με μόνο 4%), διακήρυττε απανταχού ως δημοκρατικός δήθεν εκπρόσωπος του επαναστατικού αντικοινοβουλευτισμού ενάντια στη διαπλοκή και στον φασιστικό φιλελευθερισμό, τη λυτρωτική ιδέα πως η Βουλή είναι ο κύριος μηχανισμός συγκάλυψης σκανδάλων – των μεγαλύτερων οικονομικών σκανδάλων της χώρας.

Η Βουλή, επιπλέον, με τη συνεπικουρία της Παιδείας (διαλαλούσε τότε ο κ. Κ) λειτουργούσε ως μήτρα μιας σαθρής πολιτικής ελίτ, διαβρωμένη από τη διαπλοκή.

Έτσι συντάχθηκε με το δόγμα Γαβρόγλου ότι πολλοί Έλληνες γονείς θα υπερχρεώνονταν για να πληρώνουν τις σπουδές των παιδιών τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και γι’ αυτό δεν είναι ορθό να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια. (Πάλι καλά που με την οξυδέρκειά τους αυτή δεν απαγορεύουν γενικά την κυκλοφορία εφόσον γίνονται τόσα πολλά ατυχήματα!)

Δεν είπε πως, σε αντίθεση με τους μειονεκτούντες φτωχούς που θα έμεναν στα χαμηλότερου επιπέδου δημόσια ή θα χρεώνονταν για να βάλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά, οι πλούσιοι άνετα θα διαιώνιζαν τη δική τους ελίτ ως καπιταλιστές κι εκμεταλλευτές. Διότι, έτσι πλαγίως, αφενός θα επικρίνονταν τα άθλια δημόσια ΑΕΙ και αφετέρου θα προβάλλονταν οι τσιπριστές υπουργοί ως πλούσιοι αφού οι ίδιοι είχαν σπουδάσει σε ιδιωτικά ΑΕΙ του εξωτερικού και στέλνουν τους ακριβούς γόνους τους μακριά από τα ελληνικά ΑΕΙ!

3. Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους πυροβολητές, με όλη τη ψευτονομική επιχειρηματολογία και συνταγματική δήθεν κάλυψη, των μνημονίων και πως αυτά θα κατέλυαν την εθνική κυριαρχία μας. Κάπου, στα κρυφά θα ανακάλυψε πως ίσως να μην ήταν τόσο καταστροφικά τα μνημόνια και γι’ αυτό δεν δίστασε να συνυπογράψει (μεταφορικά) το χειρότερο των μνημονίων!

Το 2014 χοροστατούσε ο ίδιος υπέρ του αυξανόμενου χουλιγκανισμού ανάμεσα στους «δεν-πληρώνω» και τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος και στο ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. (Η σχιζοφρένεια στη δόξα της πάλι!)

Έλεγε τότε: «Μόνο η κοινωνία βάζει το όριο της παραβατικότητας». Δηλαδή, εφόσον οι όχλοι, που ωθούνταν από τους τσιπριστές σε καταπίεση και καταταλαιπώρηση των άλλων νομοταγών πολιτών και σε καταστροφή ξένης περιουσίας, εκδήλωναν αυτές τις παραβατικότητες, αυτές ήταν δικαιολογημένες.

Όταν όμως όμοιοι όχλοι τον έβριζαν σκαιώς στην Καλαμάτα και στην Κομοτηνή καθώς προσπαθούσε να πλασάρει τα αγαθά του τσιπρικού σοσιαλισμού, αυτοί έγιναν τώρα «φασιστικά στοιχεία» και η Δημοκρατία χρειαζόταν προάσπιση!

4. Τα ίδια έλεγαν οι πρωτοκλασάτοι τσιπριστές όλοι, όταν έβγαιναν να διαφωτίσουν «το λαό» και ξαφνικά, εκτός από τους πιστούς τους τυφλοπόντικες, οι όχλοι τους αποδοκίμαζαν με βρισιές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης της ΓΣΕΕ (Καθημερινή 16/5/18) η ελληνική κοινωνία ξοδεύει περί τα 115 εκμ. ετησίως για να στέλνει φοιτητές να σπουδάζουν σε ιδιωτικά ΑΕΙ στο εξωτερικό!

Οι οικονομία στερείται αυτά τα εκατομμύρια (1,1 δισεκατομμύρια σε 10 έτη) χάρη στα δυο μέτρα και σταθμά του διαβολικού δογματισμού των τσιπριστών!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *