ΠΟ108: Χίτλερ και Σοβιετική Ένωση

ΠΟ108: Χίτλερ και Σοβιετική Ένωση

1. Η στάση της Σοβιετίας την πρώτη περίοδο του πολέμου ήταν αισχρή. Και βέβαια δεν θα περίμενε κανείς τίποτα καλύτερο από τον Στάλιν και τους μπολσεβίκους. Αυτοί δεν ανήλθαν στην εξουσία για να απελευθερώσουν την εργατική τάξη και να βελτιώσουν τον κόσμο όπως διατείνεται ακόμα και σήμερα η αναρχοαριστερή προπαγάνδα, μα για να κυριαρχήσουν και να καλοπερνούν οι ίδιοι. Διακατέχονταν από εξουσιολαγνεία.

Ο Χίτλερ μισούσε τους Ρώσους και όλους τους Σλάβους θεωρώντας τους υπανθρώπους. Στη Γερμανία εξόντωσε πάνω από 100.000 κομμουνιστές και τους κυνήγησε σε όλες τις χώρες που κατέκτησε.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους και δη οι μπολσεβίκοι δεν έτρεφαν καμιά συμπάθεια προς τους Ούνους ιδίως μετά την κατάληψη και τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας.

2. Εντούτοις, το καλοκαίρι 1939 άρχισαν διστακτικές πρώτες επαφές και μετά θερμές συνομιλίες για κάποια προσέγγιση.

Οι Σοβιετικοί ένιωθαν πως δεν μπορούσαν να εμπιστευθούν τους Βρετανο-Γάλλους μετά την αδιαφορία τους για τις δικές τους προτάσεις συμμαχίας και για την Τσεχοσλοβακία που είχαν εγγυηθεί. Οι Βρετανοί ήταν οι κατ’ εξοχήν καπιταλιστές αποικιοκράτες.

Έτσι μετά από συνομιλίες, στις 23/8/39 οι Ρίμπεντροπ και Μολότοφ υπέγραψαν στη Μόσχα το Σύμφωνο Μη-Επίθεσης για 10 χρόνια!

Η συμφωνία ήταν πολύ παραπάνω από μη-επίθεση. Ο Χίτλερ θα έπαιρνε το βορειοδυτικό μισό της Πολωνίας (και τη Βαρσοβία) για τον «ζωτικό του χώρο» και οι Σοβιετικοί θα άρπαζαν το υπόλοιπο μισό (μείον μικρό μέρος που θα πήγαινε στην Ουγγαρία) μα και την Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία και τη Φινλανδία (για εξασφάλιση των συνόρων τους) καθώς και το βόρειο τμήμα της Ρουμανίας, τη Βεσσαραβία. Συμφωνία κυρίων!

3. Μα το 1940 έκαναν οι Γερμανοί και Σοβιετικοί και μια εμπορική συμφωνία. Με αυτήν οι Ρώσοι άφηναν το λιμάνι Μούρμανσκ (στον αρκτικό κύκλο) να χρησιμοποιείται από γερμανικά υποβρύχια και παραχωρούσαν πρώτες ύλες: 1½ εκμ τόνους σιτηρών, 900.000 τόνους πετρέλαιο, 100.000 τόνους βαμβάκι, 500.000 τόνους φωσφόρο, 1εκμ τόνους σόγια και πολλά άλλα. Επίσης σύστησαν στα κομμουνιστικά κόμματα στις δυτικές χώρες και στη Τσεχοσλοβακία να αντιταχθούν στον πόλεμο κατά της Γερμανίας και να τον μποϊκοτάρουν. Και βέβαια τα πειθήνια πιόνια τους αυτό ακριβώς έκαναν στη Βρετανία και στις ΗΠΑ.

Αυτά όλα οι αναρχοαριστεροί κάνουν πως δεν υπήρξαν. Ακόμα και σήμερα (Ιουν 2018) οι ανά τον κόσμο σταλινιστές και ο Πούτιν ισχυρίζονται πως δεν έγιναν τέτοιες συμφωνίες – ενώ ο ίδιος ο Πούτιν ως πρωθυπουργός τις καταδίκασε τον Αύγουστο 2009 στην πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza!

4. Η Νέμεσις δεν άργησε να χτυπήσει τη Σοβιετία.

Τον Δεκέμβριο 1940 ο Χίτλερ και το Επιτελείο του προσδιόρισαν την έναρξη του σχεδίου Βαρβαρόσα, Εισβολή στη Σοβιετική Ένωση, για τις 15 Μαΐου 1941. Μα τα Βαλκάνια αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι για τους Γερμανούς. Και η Σερβία και (με την αρωγή των Βρετανών) η Ελλάδα αντέταξαν γενναία αντίσταση και καθυστέρησαν τις χιτλερικές δυνάμεις. Έτσι το σχέδιο εισβολής μετατέθηκε ένα μήνα αργότερα – κάτι που αποδείχθηκε μακρόχρονα ολέθριο αφού οι Γερμανοί παγιδεύτηκαν στον ρωσικό χειμώνα με τα βαριά του χιόνια για τον οποίο ήταν θλιβερά και απίστευτα απροετοίμαστοι!

Στις 22 Ιουνίου ξαμολήθηκαν οι γερμανικές μεραρχίες με τα Πάντσερ τους και τα Στούκας που βομβάρδισαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς τα σοβιετικά αεροπλάνα στα αεροδρόμια!

5. Οι λιβανιστές της σταλινικής Σοβιετίας προπαγανδίζουν πως ο Στάλιν έκανε το Σύμφωνο για να έχει χρόνο να προετοιμαστεί. Αυτό είναι ψεύδος. Το μόνο που έκανε ο Στάλιν είναι να αναδιοργανώσει την ιεραρχία στον στρατό βρίσκοντας κι εκπαιδεύοντας νέους ανώτερους αξιωματικούς (συνταγματάρχες και άνω) αφού είχε το 1938 εκκαθαρίσει το 80% αφήνοντας ακέφαλες τις μεραρχίες.

Παρότι ο ίδιος ο Τσόρτσιλ έστειλε τον Απρίλιο 1941 μήνυμα μέσω του Βρετανού Πρέσβη στη Μόσχα για την επικείμενη επίθεση, ο Στάλιν αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις. Τόσο απροετοίμαστοι ήταν οι Σοβιετικοί που έχασαν όλη την αεροπορία τους και οι στρατιώτες οπισθοχωρούσαν ραγδαία αφήνοντας όλο τον οπλισμό τους στα πεδία μάχης. 2.000 αεροπλάνα βομβαρδίστηκαν στο έδαφος και 6.000 τανκς εξολοθρεύθηκαν. Μισό εκατομμύριο σκοτώθηκαν και 1 εκμ αιχμαλωτίσθηκαν σε 2 εβδομάδες! Τι είδους προετοιμασίες, λοιπόν, έγιναν;!;!

Σοβαρές προετοιμασίες άρχισαν να γίνονται μετά την εισβολή οπότε και τα εργοστάσια και η παραγωγή πολεμοφοδίων μεταφέρθηκαν για ασφάλεια ανατολικά των Ουραλίων!

Και αργότερα αυτός ο αθλιότερος διπρόσωπος δικτάτορας όλων, ο πατερούλης Στάλιν, είχε το θράσος να κατηγορεί τους Δυτικούς διότι δεν άνοιγαν το 1941 κιόλας 2ο μέτωπο στη Ευρώπη για να ανακουφιστεί η Σοβιετία, αδυνατώντας να καταλάβει – αυτός ο δήθεν απαράμιλλος αρχιστράτηγος και νικητής των Γερμανών – τα προβλήματα μιας μαζικής απόβασης διασχίζοντας το στενό της Μάγχης στη γερμανοκρατούμενη δυτική Ευρώπη!

Πολύ ορθά ο Τσόρτσιλ έγραψε (Ιστορία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου) πως κανένα σφάλμα στην ιστορία δεν συγκρίνεται με αυτό που διέπραξε ο Στάλιν και τον αποκαλεί μαζί με τους κομισάριους του «οι πλέον αδέξιοι ηγέτες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου» – και οι πλέον ανάξιοι, προσθέτω εγώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *