Ο μπολσεβίκος κ. Πολάκης

Ο μπολσεβίκος κ. Πολάκης

- in Επικαιρότητα
0

Ένα φαεινό δείγμα της ανυποχώρητης αντίστασης στη μάθηση και στη χώνεψη των καρπών της μάθησης είναι ολόκληρο το τσούρμο των τσιπριστών. Θα μπορούσε να πει κανείς (και σίγουρα το έχουν πει πολλοί) πως είναι η πιο ηλιθια συλλογικότητα που γνωρίζουμε στη γνωστή ελληνική Ιστορία. Ο κ. Πολάκης είναι μια πολύ αντιπροσωπευτική εκδήλωσής της.

Ο κ. Πολάκης είναι γιατρός – κι επομένως μορφωμένος, νομίζουν πολλοί, εξίσου αμόρφωτοι. Διότι το να έχεις γίνει γιατρός με κανονικό πτυχίο κάποιας ελληνικής σχολής, ή πυρηνικός φυσικός, ή φιλόλογος, ή κληρικός ή ό,τι άλλο, δεν σημαίνει πως είσαι μορφωμένος, καλλιεργημένος ή έστω ευφυής και νουνεχής.

Εννοώ κάτι πολύ απλό που διαφεύγει τους έγκριτους και εμβριθέστατους αναλυτές ή γνωμοδότες στις σοβαρές εφημερίδες. Κάτι που μας λέει ξεκάθαρα η καθημερινότητα και η γνωστότατη Ιστορία, αν την ξέρεις, φυσικά.

Και αν δεν την ξέρεις, τότε είσαι αμόρφωτος.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, κάποια κοντινή μας αρχή, μαθαίνουμε πως ο κ. Πολάκης ξέσπασε το πονεμένο πνεύμα του στην συνεδρίαση της ΚΕ του Σύριζα στις 13-14 Οκτωβρίου (2018):

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανένα στη φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους στη φυλακή… Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο την ψηλή κουλτούρα… Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε».

Εδώ ακούμε το πραγματικό ενδιαφέρον των τσιπριστών που είναι να παραμείνουν στην εξουσία κερδίζοντας τις εκλογές (σαν τον Χίτλερ το 1933) μα συγχρόνως παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη (πάλι σαν τον Χίτλερ, μα και σαν τον Λένιν). Είναι πιστή αντήχηση του γείτονά μας Ερντογάν.

Ο συνάδελφός του Δ. Παπαγγελόπουλος στήριξε τον κ. Πολάκη και κανείς δημοκρατικός Συριζαίος δεν υπέδειξε πως τέτοια νοοτροπία είναι φασιστική. Διότι όλοι θέλουν εξουσία, όχι, όπως ευαγγελίζονται, δημοκρατία, αξιοπρέπεια και άλλα στείρα συνθήματα.

Όλοι γνωρίζουν πάνω κάτω πως ο Λένιν και οι σύντροφοί μπολσεβίκοι ανέτρεψαν το τσαρικό καθεστώς και εγκαθίδρυσαν κάποιο κομμουνιστικό μόρφωμα όπου η Δικαιοσύνη λειτουργούσε άμεσα εκτελώντας τα διατάγματα του ηγέτη, διότι δικαιοσύνη είναι ό,τι πρεσβεύει η επανάσταση που ενσωματώνει τη λαϊκή βούληση την οποία εκφράζει ο ηγέτης.

Αλλά που είναι ο Λένιν, ο κομμουνισμός και το καθεστώς του;

Μετά, ήρθε ο Χίτλερ που ανήλθε στην εξουσία με καθόλα νόμιμο δημοκρατικό τρόπο έχοντας κερδίσει (πάνω κάτω) τις εκλογές 1933. Ο πρόεδρος της χώρας και όλο το απίστευτο τσούρμο πολιτικάντηδων, αριστοκρατών, στρατιωτικών, καρδιναλίων κλπ, χάρισαν στον Χίτλερ την απόλυτη εξουσία δεχόμενοι την κατάργηση του Ράιχσταγκ (=Κοινοβουλίου) για μια πιο αποτελεσματική διακυβέρνηση, δικτατορία με λαϊκή συναίνεση (!) που οδήγησε στον όλεθρό της!

Που είναι ο Χίτλερ και οι Ναζί εξολοθρευτές του;

Ούτε το λενινικό καθεστώς επιβίωσε παρά τις μέρες δόξας του ούτε το χιτλερικό.

Ο κ. Πολάκης είναι απλώς ένας κακόσχημος μπολσεβίκος/ναζιστής σε λάθος αιώνα. Θέλει όπως ο Λένιν και ο Χίτλερ να έχει εξουσία, όχι να ανυψώσει το Έθνος. Νομίζει πως το τσιπρικό καθεστώς θα επιβιώσει. Διότι είναι αμόρφωτος.

Μα η Φύση που δεν ανέχεται τη συνεχή παραγνώριση των νόμων της θα τον αμείψει ανάλογα σε πολύ λίγο καιρό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *