Αριστεία αναρχοαριστερών

Αριστεία αναρχοαριστερών

- in Επικαιρότητα
0

1. Μόνο οι αναρχοαριστεροί τσιπριστές που μας κυβερνούν (με τα ζωντόβολα των Ανελλήνων τα οποία μόνο αυτοί θα μπορούσαν να επιλέξουν και τα οποία ακόμα και ο κομματάρχης τους καταριέται τώρα) θα κατόρθωναν τόσο γρήγορα να επιδεινώσουν τις οικονομικές συνθήκες της χαρισματικής χώρας μας μετά την «υπερήφανη καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και την είσοδο στην κανονικότητα.

Ζώντας κυρίως στις ιδεοληψίες τους που διαμορφώθηκαν στα λησμονημένα αμφιθέατρα της νεότητας ή στις κουβέντες καφενείου με κάποια μαργαριτάρια μαρξισμού και λενινισμού, δεν καταλαβαίνουν πως η οικονομία διαπνέεται από πίστη κι εμπιστοσύνη.

Και ποια εμπιστοσύνη μπορούν να έχουν προς την τσιπρική Ελλάδα της κωλοτούμπας και απάτης οι ξένοι όταν τα ίδια τα στελέχη της κυβιστικής κυβέρνησης δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και διαψεύδουν ο ένας τον άλλο συμφωνώντας μόνο πως θέλουν την εξουσία και πως για όλα φταίει… ο Μητσοτάκης και οι ξένοι!

2. Η οικονομία βασίζεται στην παραγωγή και υλικών αγαθών μα και άυλων, όπως ποικίλες υπηρεσίες. Η κυκλοφορία του χρήματος, όπως του αίματος στον ζωντανό οργανισμό, διατρέφει την παραγωγή τροφίμων και πρώτων υλών από το σώμα της γης ως τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και τις πολυποίκιλες υπηρεσίες στην κοινωνία.

Καμιά χώρα δεν ζει μεμονομένη στον πλανήτη μας πλέον. Όλες κάνουν εισαγωγές κι εξαγωγές – που επίσης βασίζονται στην εμπιστοσύνη. Οι εισαγωγείς στη χαζοχαρούμενη χώρα μας πρέπει να προπληρώσουν ή να δώσουν εγγυήσεις (και τραπεζικές) προτού πάρουν τα αγαθά τους. Οι δε εξαγωγείς πρέπει να χρηματοδοτούν οι ίδιοι τα εξαγόμενα προϊόντα τους (ειδικά στην αρχή).

Όσο για τις κρατικές συναλλαγές, αμφιβάλλω αν οι ξένοι δίνουν πια την παραμικρή πίστη στις αθλιότητες των τσιπριστών. Και νομίζω πως οι Ευρωπαίοι ευλογούν την ώρα που απαλλάχθηκαν από μας – προσωρινά.

3. Το Χρηματιστήριο έχει ως βάση του την πίστη. Ακόμα περισσότερο, η πίστη στηρίζει τα κρατικά ομόλογα που εκδίδει μια κυβέρνηση: αυτοί που επενδύουν σε αυτά για το κέρδος, θέλουν να πιστεύουν/ελπίζουν πως η κυβέρνηση θα έχει αρκετά χρήματα από τη σύνολη παραγωγή της Πολιτείας ώστε να πληρώσει τους τόκους και να ξαναγοράσει τα ομόλογά της.

Τα δανεικά χρήματα που μέσω ομολογων παίρνει μια κυβέρνηση συμπληρώνουν τα έσοδα από φόρους για να ξοδεύει παραπάνω σε μισθούς, ελεημοσύνες και άλλες πολλές, δυστυχώς, παλαβές σπατάλες.

Μα οι Αγορές δανείζουν αγοράζοντας ομόλογα για να έχουν κέρδος. Και φυσικά δεν θέλουν να χάσουν τα λεφτά τους. Έτσι αγοράζουν ομόλογα με χαμηλό ή ψηλό επιτόκιο ανάλογα με την πίστη που εναποθέτουν στην κυβέρνηση που τα εκδίδει.

4. Η τσιπρική κυβέρνηση αριστεύει στην ανυποληψία. Ο κ. Τσίπρας και όλο το τσούρμο του ζουν στον κόσμο των φαντασιώσεών τους χωρίς να καταλαβαίνουν πως κανείς πια, εκτός από τους ηλίθιους Έλληνες που τους στηρίζουν ακόμα με – είμαι σίγουρος – ένα 20-25%, δεν τους εμπιστεύεται σε τίποτα εκτός από την αριστεία στην εγκληματικότητά τους.

Αποδίδουν τη βαθύτατη βουτιά του Χρηματιστηρίου και την απότομη άνοδο του επιτοκίου του δεκαετούς ομολόγου, στον Μητσοτάκη και την εξίσου ανυπόληπτη κυβέρνηση των Ιταλών ηλιθίων. Εδώ πλέον έχουμε ανταγωνισμό ή ευγενή άμιλλα σε ηλιθιότητα.

Μόνο ως τα τέλη Ιουλίου το επιτόκιο ήταν κάτω από 4%. Ανεβοκατέβηκε, πάντα πάνω από 4% στον Σεπτέμβριο κλείνοντας σε 4,05%. Τον Οκτώβριο ανέβηκε στα 4,6 κι έκλεισε στις 12/10/18 στα 4,51%. Ας ελπίσουμε πως δεν θα πάει ψηλότερα! Αν όμως οι τσιπριστές συνεχίσουν την ατσούμπαλη πολιτική τους θα φθάσουν κι 6% κι 7% οπότε δανεισμός θα είναι απλησίαστος.

Όμοια σχεδόν πορεία είχε και ο δείκτης στο Χρηματιστήριο. Ως τα τέλη Αυγούστου ανεβοκατέβηκε πάνω από 700 μονάδες φθάνοντας ως και 743. Και στις πρώτες μέρες Οκτωβρίου, έχοντας ήδη γλυστρήσει τον Σεπτέμβριο γύρω στις 700 και 690, γκρεμίστηκε στις 627. Έχασαν οι μετοχές την αξία τους κατά 1/6 σε ενάμιση μήνα. Οι δε τραπεζικές μετοχές έχασαν 37%!

5. Είναι σχεδόν απίστευτο να παρουσιάζονται τέτοια συμπτώματα στην οικονομία ένα μήνα μετά από την έξοδο από μνημόνια και με τις μεγαλόστομες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για κανονικότητα και ανάπτυξη.

Όμοιες και χειρότερες μεγαλόστομες μπαρούφες ανακοίνωνε ο κ. Δραγασάκης (καθηγητής Οικονομικών!), αντιπρόεδρος της τσιπρικής κυβέρνησης.

Κανείς τους δεν έδωσε προσοχή, μόνο άρνηση και απόρριψη, στις προειδοποιήσεις του κ. Στουρνάρα που ήθελε κάποια «ζώνη ασφαλείας».

Α, πα πα! Αυτό το τσούρμο θαυμαστών ανικανοτήτων να χρειάζεται «ζώνη ασφαλείας»; Είναι οι άριστοι της ανευθυνότητας.

Η αριστεία των τσιπριστών είναι προς την εγκληματικότητα, την εξαπάτηση και την καταστροφή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *