Συριζαίων “άσυλο”

Συριζαίων “άσυλο”

- in Επικαιρότητα
0

1. Υπήρχε μια ρήση στη Βρετανία που έλεγε: Όταν πρέπει να γίνει κάτι μα δεν ενδιαφέρει, φτιάχνεις μια Επιτροπή για να συζητήσει και να διερευνήσει το θέμα.

Έτσι σε όλες τις χώρες ακμάζουν οι επιτροπές που εξετάζουν και συζητούν κάθε καρυδιάς θέμα φροντίζοντας να βρουν ικανούς λόγους να μην εφαρμοστεί καμιά προτεινόμενη λύση.

Η Ελλάδα μας, η χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας και της τρελής ροδιάς, δεν πάει πίσω σε τέτοιες επιδόσεις – έστω κι αν δεν έχει καμιά επίσημη πρωτιά στο θέμα.

Έτσι στις αρχές Ιουλίου 2018 ο υπουργός Παιδείας, καθηγητής Γαβρόγλου, ανακοίνωσε πως η Επιτροπή για το πανεπιστημιακό “άσυλο” που είχε ιδρυθεί πριν από καιρό υπό την προεδρεία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλου, είχε πάρει ορισμένες αποφάσεις κι έκανε ορισμένες προτάσεις κι αυτές τώρα θα συζητηθούν με τους Πανεπιστημιακούς, κόμματα, φοιτητές κ.λπ.

2. Οι επιτροπές και συζητήσεις με “φορείς” δεν είναι αξιομνημόνευτη επινόηση των τσιπριστών. Όλες οι κυβερνήσεις και ιδίως οι ελλαδικές τις έχουν χρησιμοποιήσει για να αποφύγουν μεταρρυθμίσεις. Οι ανερμάτιστοι αναρχοαριστεροί του κ. Τσίπρα βρήκαν το εργαλείο έτοιμο και το χρησιμοποιούν, όπως όλα τα άλλα, όποτε τους συμφέρει.

Έτσι και ο αγαστός κ. Γαβρόγλου έφτιαξε την επιτροπή του, η οποία παρουσιάζει δέσμη προτάσεων (αδιευκρίνιστων μέχρι στιγμής, 8/7/18) “που θέτουν πια για πρώτη φορά από το 1974 ένα πλαίσιο για το τι ακριβώς εννοούμε άσυλο.” !!!

3. Εσείς που ζείτε στον ελλαδικό χώρο κι έστω αραιά και πού μαθαίνετε κάποιες ειδήσεις θα πρέπει κάποια ώρα να έχετε μάθει και για το ευλογημένο “άσυλο” ανίατων και ανόητων στα πανεπιστήμια.

Δηλαδή κάθε μπαχαλάκης κι επίσημος κακοποιός μπορεί να διαπράξει το έγκλημά του και να βρει “άσυλο” σε πανεπιστημιακό χώρο και η αστυνομία να μην έχει δικαίωμα να μπει και να τον συλλάβει.

Θα πρέπει πρώτα οι πρυτανικές (ή ισοδύναμες) αρχές να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν και να έχουν τη σύμφωνη γνώμη υπουργών, εισαγγελέων, ανακριτών κι ό,τι άλλο (ή περίπου έτσι), και μετά η αστυνομία θα μπορέσει να εισέλθει στους όσιους χώρους του όποιου πανεπιστημίου – που θυμίζουν χωματερή ή βόθρο.

4. Αφού είδε κι απόειδε ο κ. Γαβρόγλου να εμψυχώσει ένα “θαρραλέο/ ρωμαλέο” φοιτητικό κίνημα δίχως επιτυχία, στράφηκε στην εν λόγω επιτροπή. Ας θυμηθούμε πως ο κ. Παρασκευόπουλος ομολόγησε (μουλωχτά κάπως) πως ο νόμος του, που επιτρέπει σε καταδικασμένους δολοφόνους τρομοκράτες να “παίρνουν άδεια” κάθε τόσο από τη φυλακή τους, ίσως να μην ήταν such a good idea. Αλλά ο νόμος συνεχίζει!!!

Μετά λοιπόν από 44 έτη (από το 1974) και αφού μπουχτίσαμε με το πανεπιστημιακό άσυλο που καλύπτει κάθε είδους βία, λαθρεμπόριο, ναρκωτικά, πορνεία και σωματεμπορία, οι τσιπριστές θα συζητήσουν και θα ορίσουν τι είναι “άσυλο” για να μπορέσουν να πάρουν νέα μέτρα!

Σάμπως και δεν φτάνουν τα μέτρα που έχουν ήδη πάρει για την πλήρη αποσάθρωση της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες! Μα νέα μέτρα θα πάρουν – για να μην αλλάξει τίποτα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *