Ναυαγός χωρίς σωσίβια…

Ναυαγός χωρίς σωσίβια…

Πέτρος Μακρής

Σε παλαιότερα κείμενά μου, που χρονολογούνται από την εποχή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχα (μάλλον τιμητικά) παρομοιάσει τον Αλέξιο τον Μικρό με τον ριψοκίνδυνο, αλλά και απερίσκεπτο, όμηρο της παιδικής άγνοιας του κινδύνου, τον θρυλικό Ίκαρο, που καταποντίστηκε με τα λιωμένα κέρινα φτερά του, στην άβυσσο του σημερινού, ομώνυμου Ικάριου Πελάγους.

Επιμένω μέχρι σήμερα στην παρομοίωσή μου αυτή και δεν παρασύρθηκα από την αυτοκαταστροφική ομαδική ψύχωση όλων εκείνων, που με ανεξήγητο φανατισμό, πείσμα και πάνω απ’ όλα με την υποταγή τους σ’ ένα ξεπερασμένο και απομυθοποιημένο αριστεροφανή μεσσιανισμό, απογείωσαν στα ύψη της στρατόσφαιρας τον ημέτερο καταληψία των «κοινών τοις πάσι» αφρούρητων σχολικών κτιρίων, παρομοιάζοντάς τον με τον τραγικό ιρλανδό επαναστάτη Michael Kollins («Το γελαστό παιδί»).

Η γεμάτη από δημοκοπία, εξαπατήσεις του Εκλογικού Σώματος, χυδαίο και οσμήν υποκόσμου υβρεολόγιο, κατά του συνόλου της ελληνικής αντιπολίτευσης, των ΜΜΕ αλλά αδιάβλητων και κορυφαίων προσωπικοτήτων, όλο αυτό το αντιδημοκρατικό και ανήθικο οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ νομοτελειακά στράφηκε ως μπούμερανγκ, ως αυτεπίστροφη βολή, κατά της ίδιας της ηγεσίας και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα…

Η χειρότερη όμως τιμωρία και απομόνωση του Αλέξη Τσίπρα προήλθε από τους επίσης εξαπατηθέντες από αυτόν εκπροσώπους του αριστερού, σοσιαλιστικού και γενικότερα του προοδευτικού ευρωπαϊκού κινήματος.

– Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, που αρχικά ενεθάρρυνε την εκλογή του Τσίπρα στο πρωθυπουργικό αξίωμα, όταν αντιλήφθηκε την απατηλή συμπεριφορά του έλληνα πρωθυπουργού, κυριολεκτικά τον κονιορτοποίησε δηλώνοντας στο γαλλικό δίκτυο BFMTV στις 10.07.18:

«Είναι μια από τις ελεεινότερες φιγούρες στο ευρωπαϊκό πολιτικό προσκήνιο. Εξελέγη υποσχόμενος ένα αριστερό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο, το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς τελικά ν’ αποδεχτεί τη θέληση του λαού. Έτσι πρόδωσε τον λόγο του».

Ενωρίτερα, ο Μελανσόν απαίτησε ν’ αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τις τάξεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Φεβρουάριος 2018).

– Το αριστερό κίνημα των Podemos στην Ισπανία, που καταβαραθρώθηκε στις τελευταίες εκλογές, ασκώντας αυτοκριτική για την ήττα του αυτή, απέδωσε τα δυσάρεστα εκλογικά αποτελέσματα:

α) Στις επιπόλαιες και μειωτικές, για τη σοβαρότητα ενός κινήματος με πάλαι ποτέ ισχυρή υποστήριξη από το ισπανικό εκλογικό σώμα, στενές σχέσεις των Podemos με τον βενεζουελάνο κοινοβουλευτικό δικτάτορα Νίκολας Μαδούρο και

β) στην υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα, σε όλες τις επιπόλαιες και καταστρεπτικές πολιτικές του επιλογές.

«Πες μου ποιοι είναι οι φίλοι σου, να σου πω ποιος είσαι»!

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *