Σπρώχνωντας κόσμο στη Χρυσή Αυγή…

Σπρώχνωντας κόσμο στη Χρυσή Αυγή…

Τάσος Ευαγγελίου

Η ανοχή και η ανεκτικότητα απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές είτε αυτές προέρχονται από νόμιμους και μη μετανάστες είτε από Έλληνες οδηγεί στην περαιτέρω αποθεσμοποίηση της χώρας εντείνοντας τα υφιστάμενα προβλήματα από την οικονομική κρίση και στέλνοντας λανθασμένα μηνύματα στους πολίτες.

Όσο οι νόμοι δεν εφαρμόζονται τόσο η αγανάκτηση μεγαλώνει, ενώ η αύξηση της εγκληματικότητας συνδυάζεται με την παντελή σχεδόν απουσία της σημερινής κυβέρνησης και την εμφανή αδιαφορία της ως προς την αντιμετώπιση τους προβλήματος, επικαλούμενη στο παρασκήνιο την ιδεολογική της αντίθεση με την καταστολή και την ενεργοποίηση των μηχανισμών τήρησης της δημόσιας τάξης.

Αυτό το γεγονός όμως ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την επανεμφάνιση στο προσκήνιο της Χρυσής Αυτής ενός φαινόμενου που επωάσθηκε από την κακή αντιμετώπιση κυρίως του προσφυγικού και τις συνθήκες ανασφάλειας μερίδας των πολιτών σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση. Και δυστυχώς όσο η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα (πρόσφατα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse κατέγραφε ότι επτά στους 10 Έλληνες αισθάνονται ανασφαλείς) τόσο οι πολίτες στρέφονται σε… εύκολες λύσεις.

Η ανομία και η εγκληματικότητα δεν προέρχεται από συγκεκριμένες φυλές. Είναι ίδια και το ίδιο οφείλει η πολιτεία να εφαρμόζει το νόμο έναντι όλων. Όταν όμως δεν υπάρχει καμία μέριμνα τότε αποθρασύνονται όλοι και φθάνουμε σε φαινόμενα όπως το χθεσινό με του μετανάστες που ζουν στο hot spot της Μαλακάσας να κλείνουν για τρεις περίπου ώρες την Εθνική Οδό εγκλωβίζοντας οδηγούς και προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Είναι δέ αναμενόμενο να προβάλλονται περισσότερο οι παράνομες ενέργειες των νόμιμων η μη μεταναστών. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ένα τραγικό συμβάν ο θάνατος ενός 25 χρόνου παιδιού κατά τη διάρκεια ληστείας στου Φιλοπάππου έφερε εκ νέου στο προσκήνιο το καθεστώς ανομίας που επικρατεί εκεί και την ύπαρξη συμμοριών προσφύγων και μεταναστών. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα ένας πολίτης περπάτησε μέσα στο Πεδίο του Άρεως και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί.

Το χθεσινό συμβάν ανέδειξε ακριβώς αυτό το κενό, ήρθε δε να προστεθεί στη γενικότερη εικόνα ανομίας που επικρατεί στη χώρα υπό τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνθήκες κράτησής είναι άθλιες και το ξέρουν όλοι. Τα προβλήματα μεγάλα παρά τα χρήματα που έχουν διατεθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία όπως κατήγγειλε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είναι πολλά, κάνοντας μάλιστα λόγο για «πακτωλό» που ουδείς γνωρίζει πως χρησιμοποιούνται.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν να παραβαίνουν το νόμο που είναι σαφής. Το ίδιο ισχύει και για τους αγρότες που παλιά έκλειναν την εθνική οδό και οι οποίοι φτάνουν μέχρι τα δικαστήρια κατηγορούμενοι. Παράνομη και η μια πράξη, παράνομη και ή άλλη.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό για να στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις ένα μήνυμα τήρησης της νομιμότητας και κυρίως διατήρησης ενός επιπέδου ασφάλειας. Είναι η ίδια κυβέρνηση άλλωστε που χαρακτηρίζει ακτιβιστές τα μέλη του Ρουβίκωνας που εισβάλλουν σε πρεσβείες καταστρέφουν δημόσια κτίρια αλλά και εταιρείες επικαλούμενη την αντίδραση στο κράτος.

Η κυβέρνηση γνωρίζει, καταλαβαίνει ότι αυτά τα φαινόμενα ενδυναμώνουν τα άκρα . Ότι αποτελούν πηγή… ζωής για τη Χρυσή Αυγή. Ότι με πράξεις και παραλείψεις και κυρίως με τη μη εφαρμογή των νόμων οι πολίτες σπρώχνονται προς άλλες κατευθύνσεις. Ευχή όλων αυτό να γίνεται λόγω ιδεολογικών προκαταλήψεων και όχι με άλλο γνώμονα.

Πηγή: Liberal.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *