Υπεύθυνοι, ανεύθυνοι και αθώοι!

Υπεύθυνοι, ανεύθυνοι και αθώοι!

Θα ασχοληθώ για λίγο με τις πυρκαγιές στα τέλη Ιουλίου (2018). Αμφιβάλλω αν έχω να πω κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί και καλύτερα μάλλον από άλλους.

Οι τσιπρικοί ας αφήσουν για λίγο την μπουμπουνοκέφαλη μπουρδολογία, ιδίως ο κ. Τζανακόπουλος και ο κ. Τσίπρας, και να απαντήσουν σε 5 ή 6 ερωτήματα σχετικά με την κρατική ικανότητα για αντιμετώπιση πυρκαγιών. Είναι και το θέμα πλημμυρών σαν της Μάνδρας, μα αυτό το αφήνω.

1. Τα αίτια της πυρκαγιάς στην Αν. Αττική δεν ενδιαφέρουν πολύ διότι το θέμα είναι τεχνικό (αν πρόκειται για σπινθήρες καλωδίων ΔΕΗ και παρόμοια) ή εγκληματικό (αν ήταν δόλιος εμπρησμός). Οπότε η εξαγγελία πως η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί της υπόθεσης για τα αίτια είναι μη επαρκής. Τα αίτια είναι άλλο ζήτητμα.

Το αμείλικτο ερώτημα είναι: Υπήρξε προειδοποίηση για κίνδυνο και για εκκένωση; Μάθαμε την Πέμπτη, δηλαδή τρεις ημέρες αργότερα και αφού είχαν φουντώσει οι κατηγορίες για την κυβερνητική ανικανότητα, πως είχε δοθεί ειδοποίηση για εκκένωση στο Μάτι, μα ο δήμαρχος δεν την υλοποίησε. Αυτό είναι μπούρδα διότι θα έπρεπε να γίνει γνωστό αυτό από την Τρίτη, όχι την Πέμπτη. Οπότε πρόκειται για μια ακόμα ψευτιά των τσιπριστών υπεύθυνων να συγκαλυφθούν.

2. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν κολλήσει σαν πεταλίδες στα βράχια, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδάκια από 4 έως 6 ώρες. Σίγουρα θα μπορούσε το Λιμενικό (ούτε λόγος για τον κ. Κουρουμπλή που φανέρωσε αδιάσειστα την ανικανότητά του ως υπουργός και Υγείας και πολύ περισσότερο Ναυτιλίας) να στείλει 2-3 πλοιάρια να τους περιμαζέψει από την περιττή ταλαιπωρία τους.

3. Το κύριο ερώτημα είναι: “Γιατί η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να σταματήσει την πυρκαγιά έγκαιρα, προτού καταστρέψει κατοικίες και πλάσματα;”

Δεύτερο ερώτημα είναι: «Γιατί η Αστυνομία έδειξε τέτοια σύγχυση και ανικανότητα που ακόμα και ξένα ΜΜΕ σχολίασαν την απαράδεκτη δράση της;»

Το αν έγινε σκόπιμος εγκληματικός εμπρησμός ανήκει στη σφαίρα της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής και Δικαιοσύνης. Όχι της πολιτικής ευθύνης και των ικανοτήτων της κρατικής υπηρεσίας της πυρόσβεσης και της αστυνομίας.

Άραγε μπορεί η κυβέρνηση και ο προϊστάμενος υπουργός της Πυροσβεστικής να βεβαιώσει τους πολίτες πως αυτή η υπηρεσία μπορεί να κατασβέσει φωτιές οπουδήποτε, ακόμα και με άνεμο 7-8 μποφόρ (ή 90 χλμ την ώρα);

Αν ναι, τότε γιατί δεν το έκανε στην Αν. Αττική;

Αν όχι, τότε να πάνε να πνιγούν όλοι! Διότι μας εμπαίζουν κανονικότατα – και ο εμπαιγμός είναι η μόνη κανονικότητα του κ. Τσίπρα και η μόνη του ικανότητα.

4. Μετά, τι μπούρδες πάλι εκστόμιζε ο κ. Καμμένος κατηγορώντας τους κατοίκους για την άναρχη δόμηση με τα αυθαίρετα;

Ποιος δίνει άδεια για τις αυθαιρεσίες στη δόμηση και για τα εγκλήματα των αναρχοαριστερών μπαχαλάκηδων; Οι ίδιοι οι κυβερνώντες – σαν μελιστάλαχτες μαμάδες που τρομάζουν, δεν τιμωρούν μα κανακεύουν τους μάγκες κανακάρηδες και κορίτσαρούς τους. Αυτός ο ψεύτης, πατριδοκάπηλος πολιτικάντης και τζογαδόρος έρχεται να δώσει μαθήματα ηθικής σε ανθρώπους που μόλις έχασαν οικογένειες και περιουσίες.

Καλώς του μήνυσαν “Βγάλε τον σκασμό σου!”

5. Οι πολίτες έμειναν απροστάτευτοι και από τις δικές τους αυθαιρεσίες άναρχης δόμησης και καταπάτησης δασικής έκτασης μα και από τις αυθαιρεσίες, ανευθυνότητες και ανικανότητες του τσιπρικού κράτους. Μα ο κ. Σταθάκης που μοιάζει μονίμως με χαμογελαστό μεθυσμένο, ο κ. Βούτσης και ο απίστευτος, εντελώς ανίκανος κ. Κουρουμπλής, νομιμοποίησαν τα αυθαίρετα και εμπόδισαν την κατεδάφισή τους το 2015, ενώ οι Συριζαίοι όλοι θριαμβολογούσαν, μαζί και η Αυγή και η Εφημερίδα Συντακτών! Μα όλοι τους κάνουν την πάπια τώρα.

Δύο ακόμα σημεία αξίζουν μνεία.

α) Ποια «ακέραια ευθύνη» ανέλαβε ο «αναμάρτητος» πλην αυταπατώμενος πρωθυπουργός; Τι αξία έχει αυτή η μπούρδα που ξεστόμισε; Πρόκειται να τιμωρηθεί για την εγκληματική αμέλειά του;

β) Από πού κι ως πού διορίζει τους πυρόπληκτους στο Δημόσιο; Τι σχέση έχει η τραγωδία τους με διορισμό στο Δημόσιο;… Αλλά αυτό δείχνει την αναρχοαριστερή ολέθρια νοοτροπία των τσιπριστών γενικότερα. Κάθε άσχετος διορίζεται στο Δημόσιο και να μοιράζονται λεφτά για δήθεν κοινωνικούς σκοπούς ενώ το κίνητρο είναι η ψηφοθηρία. Γι’ αυτό οι κρατικές υπηρεσίες είναι τόσο αναποτελεσματικές – με πρώτο και χειρότερο τον ίδιο τον πρωθυπουργό που μάζεψε γύρω του, αντί συνετούς και ικανούς τεχνοκράτες, ένα τσούρμο από τσογλάνια μιας τρισάθλιας παράταξης που ξεδιάντροπα εκμεταλλεύονται την εξουσία! (Το ότι τα ίδια έκαναν και οι φαύλοι προγενέστεροι δεν δικαιολογεί τα τωρινά εγκλήματα!)

Αν δεν πάψουν οι διορισμοί στο αδηφάγο Δημόσιο κάθε κοπρίτη επειδή τυχαίνει να ανήκει στην «παράταξη μας» καμιά κρατική υπηρεσία δεν πρόκειται να λειτουργήσει ορθά για την ασφάλεια,

ευημερία και υγεία των πολιτών. Ας μην έχουμε την τσιπρική αυταπάτη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *