Κάγκελα στην έξοδο

Κάγκελα στην έξοδο

1. Ξαφνικά η έξοδος για τους τσιπριστές δεν είναι ξάστερα καθαρή.

Δεν είναι, βέβαια, καθόλου παράξενο που σχεδόν τίποτα στα σχέδια και στα λόγια των τσαρλατάνων δεν αληθεύει. Με ψευτιές άρπαξαν την εξουσία, με ψευτιές την κρατούν μαζί με τους ανυπόληπτους Ανέλληνες και με ψευτιές προχωρούν ξεδιάντροπα στην αναπόδραστη έξοδο. Και ελπίζω, στην αξιομακάριστη εξαφάνιση τους από την πολιτική σκηνή: αυτό, φυσικά δεν το προεξοφλώ αφού η ατιμία και πονηριά του Τσίπρα είναι δεδομένες και όλοι έχουν γλυκαθεί με την εξουσία και τα τερπνά της.

Υπάρχουν δυο πολύ σοβαρά ζητήματα, ανάμεσα σε πολλά άλλα δύσκολα σημεία στη συμφωνία που επίκειται για “καθαρή έξοδο”, όπως ψευδώς τη λένε οι άτσαλοι τσιπριστές με τον ιεροφάντη τους.

2. Η κα Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας, έχει δώσει δημόσια σε συνεντεύξεις της δεσμεύσεις για επίπεδα κατώτατης αμοιβής. Και είχε σε αυτό, πέρα από την αναμενόμενη στήριξη των βουλευτών της υβριδικής συγκυβέρνησης, εγκώμια και βουκολικά σαλπίσματα που επαναλάμβαναν τα φαντασιακά αυτά (υπερυψωμένα) επίπεδα. Αυτά περιλαμβάνονται στο αρχικό Σχέδιο 75 σελίδων (αρχικός τίτλος Growth Strategy for the Future of Greece) που στη συνέχεια έγινε «ολιστικό σχέδιο» εξαπάτησης των πάντων.

Τώρα όμως το αισιόδοξο Σχέδιο φαίνεται πως θα πρέπει να διορθωθεί. Διότι οι κατώτατες αμοιβές θα καθορισθούν από δυο άλλους παράγοντες: α) τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων σε μια ευρύτερη Εθνική Συλλογική Σύμβαση, και β) τη σύνταξη μιας μελέτης σχετικά με την παραγωγικότητα της εργασίας και άλλους δείκτες. Βέβαια ο το τσογλανόμυαλο του κ Τσίπρα θα καταφύγει σε κάθε πονηριά και παράκαμψη κάθε θεσμικής κανονικότητας για να εξαπατήσει τις άμυαλες μάζες. Τελευταία γίνεται λόγος πάλι για επαναδιαπραγμάτευση να αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί.

Υπήρξαν και αρκετές προειδοποιητικές σφυριές από αξιωματούχους της ΕΕ.

3. Το άλλο δύσκολο σημείο αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις που το τσιπρικό Μέγα Σχέδιο αγνοεί σχεδόν επιδεικτικά, όπως επιδεικτικά προτείνει αυξημένους κατώτατους μισθούς.

Αλλά οι Ευρωπαίοι δεν αγνοούν το σημείο και επιμένουν να υπενθυμίζουν στους κουφιοκέφαλους πως πρέπει να υπάρξουν αυτά τα έσοδα για να συμβάλουν στην αποπληρωμή του χρέους.

Βλέπετε, αυτό που η Στρατηγική Ανάπτυξης δεν λαμβάνει υπόψη της είναι η άντληση εσόδων για την αποπληρωμή του χρέους. Οι τσιπριστές θέλουν – όπως όλοι μας – να αυξήσουν μισθούς και συντάξεις για τους κηφήνες του σύνολου Δημοσίου, να διορίσουν εκατοντάδες χιλιάδες στο Δημόσιο και να ξοδεύουν κατά καπρίτσιο, όπως και όποτε τους καπνίσει.

Αλλά δεν λένε πού θα βρούνε τα λεφτά για τέτοιες σπατάλες και για την αποπληρωμή του χρέους. Νομίζουν πως οι αγορές θα σπεύσουν να τους δανείζουν με χαμηλά ως μηδενικά επιτόκια! (Στα τέλη Μάϊου τα επιτόκια των Αγορών για ελληνικά δάνεια ομολογιακά ανέβηκαν στο 5% και τώρα κυμαίνονται στο 4% – 4,5%.)

4. Είναι τόσο κρετίνοι!

Σίγουρα ξέρουν πια πως οι Αγορές δεν θα τους δώσουν φτηνά λεφτά. Διότι και οι ξένοι βλέπουν τα χάλια μας, τις ανύπαρκτες επενδύσεις, την εξοντωτική φορολογία, το σερνάμενο, σπαστικό μας χρηματιστήριο και τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν γίνονται! Ακόμα και ο ηλίθιος λαός μας έχει πάρει χαμπάρι και στρέφεται αλλού.

Ακόμα κι εδώ, με τη βεβαιότητα που έχουν πως θα χάσουν τις εκλογές, κοιτάζουν πώς να παρουσιάσουν ένα επικοινωνιακό έγγραφο για εσωτερική κατανάλωση, για να μην καταποντιστούν απόλυτα, παρά να χρησιμοποιήσουν λίγη λογική (ακόμα κι αυτοί πρέπει να την έχουν) και να απευθυνθούν στην ίδια λογική των πολιτών για το καλό του Έθνους. Και κοροϊδεύουν μόνο τον εαυτούλη τους πλέον.

Αλλά είναι πια πολύ αργά να αλλάξουν αρτηριοσκληρωτικές συνήθειες.

2 Comments

  1. Ιορδάνης Παρασκευάς

    Χαίρετε κε Π.Πετριά,
    1. Η κα Αχ-αχ-τσιόγλου νομίζει ότι με αποφάσεις από το υπουργικό γραφείο της, με διατάξεις και γραφειοκρατικές εγκυκλίους ( με "ένα νόμο και ένα άρθρο" όπως
    έχει συνηθίσει το μυαλό τους) θα επιτευχθούν οι αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς (!) Αποφασίζουμε και διατάσσουμε : "Αυξηθείτε μισθοί"! Λείπει μόνο το
    μαγικό ραβδί του Χάρυ Πότερ ! (Το χειρότερο όμως είναι ότι ιδεοκαταληπτικά τα πιστεύει και φανατικά θεωρεί ότι έχει δίκιο- ακούγεται στο πάθος της φωνής της, για τον Μεγάλο Ηγέτη
    τσιπρόκιο δεν είμαι σίγουρος, αυτός ξέρει ότι μας δουλεύει! )
    2. "κοροϊδεύουν μόνο τον εαυτούλη τους πλέον." Όχι κε Πετριά : είναι η Ιδεολογία τους! Τα πιστεύουν! Δείτε και το "πρόβλημα" με το σκοπιανό όπου αυτόκλητοι προσεφέρθηκαν να
    "λύσουν", τρομάρα τους! Τον συμβολισμό των Πρεσπών, το όνομα, η ταυτότητα (που τόσα εμπόδια επιφέρει στα Μακεδονικά Προϊόντα και τους τόνισε κατάμουτρα ο Σ.Ε.Β.Ε.) …
    Παίρνουν την ρεβάνς τους οι σταλινογκαιμπελίσκοι και τους τρέφει ο νέος διχασμός.
    Αν δεν ζούσα κι εγώ σ' αυτήν την χώρα, θα σας ευχόμουν : "καλά ξεμπερδέματα" !
    Με εκτίμηση και φιλικά
    Ι.Π.

    1. Π. Πετριάς

      Αγαπητέ ΙΠ,
      Έχετε δίκιο, βέβαια. Ας ευχηθούμε εγκάρδια “όλοι να έχουμε καλά ξεμπερδεύματα”! Αλλά και σε άλλες χώρες η κατεύθυνση είναι προς τη βαρβαρότητα.
      Δυστυχώς δεν υπάρχει μαγικό ραβδί ή δαχτυλίδι παρά μόνο μετάνοια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *