Τσιπρικές αυταπάτες

Τσιπρικές αυταπάτες

1. Ακούσαμε πριν από καιρό πολύ και καθυστερημένα τον παλικαρά πρωθυπουργό να ομολογεί πως είχε αυταπάτες. Και μ’ αυτή την ομολογία νόμισε και νομίζει πως ξεχρέωσε απέναντι στον πληθυσμό που εξαπάτησε τόσο επώδυνα.

Φυσικά δεν ξεχρέωσε και το μεγάλο ποσοστό του λαού δεν ξεχνά τι σημαίνει τσιπρική αναρχοαριστερά. Βέβαια, καλά να πάθουν όλοι εκείνοι, μου σιγοψιθυρίζει ένας ευτράπελος διαβολάκος. Διότι και μόνο οι “σύντροφοι” Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Στρατούλης κλπ αρκούσαν για να καταλάβουν, αν σκεφτόντουσαν με το μυαλό και όχι με τα οπίσθιά τους, πως επρόκειτο για ένα τσούρμο τσαρλατάνων που λυσσούσαν για εξουσία. Ακόμα και τώρα, όμως, μετά από τόσες απάτες και ψευτιές το ποσοστό ψηφοφόρων που τους θέλει ανεβαίνει!

Δεν ήταν απλώς απροετοίμαστοι για εξουσία. Δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για διακυβέρνηση και ακόμα και σήμερα το μόνο που θέλουν είναι να παραμείνουν με νύχια και με δόντια στην εξουσία. Ούτε καταλαβαίνουν τι είδους δυνάμεις παίζουν στη διεθνή πολιτική. Μήνες τώρα κάθε μέρα λύνουν το «Μακεδονικό» και κάθε μέρα αναφύεται νέο εμπόδιο.

2. Αλλά οι αυταπάτες συνεχίζονται αμείωτες. Διότι ο ίδιος ο αρχηγός δεν έχει καμιά άμυνα ενάντια σ’ αυτές – ούτε να τις προλάβει μπορεί προτού τον κατακυριεύσουν ούτε να τις αποβάλει γρήγορα όταν αντιληφθεί επιτέλους την ύπαρξή τους και τα βάσανα στα οποία τον βάζουν.

Νόμιζε πολλά και διάφορα: πως ήταν ο νέος Παπανδρέου και πως θα βαρούσε νταούλια και οι αγορές θα χόρευαν. Νόμιζε πως άλλες αριστερές κυβερνήσεις θα έσπευδαν να τον συγχαρούν για την άνοδο του όχι μόνο με κούφια λόγια μα με λεφτά και πιστώσεις. Νόμιζε πως οι Ευρωπαίοι θα μάθαιναν από αυτόν τις αριστερές λύσεις για όλα τα δύσκολα της ΕΕ.

Τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη. Απεναντίας, όλες οι προσδοκίες των τσιπριστών απογοητεύτηκαν θλιβερά. Μα η ριζική τους αυταπάτη παραμένει αμετακίνητη. Ο ίδιος (και το τσούρμο των συντρόφων) πιστεύει πως είναι σπουδαίος πολιτικός ηγέτης και δεν βλέπει πως κανείς πλέον στο εξωτερικό δεν του δίνει την παραμικρή σημασία· τον θεωρούν έναν αρρωστημένο, ανίκανο κομμουνιστάκο και χαίρονται που μετά τον Αύγουστο δεν θα ασχολούνται μαζί του.

3. Μπούμερανγκ κατακέφαλα του ήρθε ο Ιβάν ο τρομακτικός Σαββίδης, μέγας Νονός της Θεσσαλονίκης.

Πρώτα ήταν διάφοροι ασήμαντοι. Μετά εμφανίστηκε ο Καλογρίτσας, ο επίδοξος καναλάρχης του υπουργού Παππά, κουμπάρος του Καμμένου και του καπνιστή Σπίρτζη, με 60 εκμ δάνεια, με χρέη στην εφορία, με φανταστικά βοσκοτόπια και πλαστά τιμολόγια κλπ.

Είναι τόσο ανίκανοι οι τσαχπίνοι μας τσιπριστές που ούτε τους εκλεκτούς τους δεν μπορούν να ελέγξουν – κατά πόσο δεν είναι απατεώνες ακριβώς σαν τους ίδιους.

Μετά, όταν ήρθαν οι αποκαλύψεις, εξοβέλισαν τον καλό μας Καλογρίτσα σαν λεπρό: ούτε να τον ακούσουν δεν ήθελαν!

4. Γρήγορα ήρθε νέα αυτοκαταστροφική αυταπάτη: Ιβάν ο τρομερός!

Τελευταία είχε ο αρχιτσαπατσούλης των καταλήψεων αντιληφθεί πως ο Ιβάν, ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας που συνήψε στενότατες σχέσεις με υπουργούς και δη τον Άμυνας Καμμένο, τα έκανε μαντάρα πανταχού και τραυμάτισε μολυσματικά το “ηθικό πλεονέκτημα”.

Τον είχαν βοηθήσει να πάρει τον έλεγχο σε διάφορα ΜΜΕ, του έσβηναν τα πρόστιμα και τον προωθούσαν σε νέες διευρυνόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες (Σουρωτή, Σεκάπ, Ξενοδοχείο Μακεδονία, ΠΑΟΚ κ.λπ.).

Μα ο Ιβάν έγινε πολύ φορτικός και ως πιστολέρο πολύ τρομακτικός. Φαντασθείτε τη λόξα του να οπλοφορεί ενώ είχε 3-4 οπλοφορούντες μπράβους παντού μαζί του!

Και ήρθε η τελευταία διάψευση με το στραπάτσο της εισβολής στο γήπεδο (11/3/18) όπου απειλούσε κι έβριζε με το πιστόλι στο ζωνάρι!

“Να μην ξανακούσω το όνομα Ιβάν Σαββίδης” φέρεται να φώναξε ο Α. Τσίπρας. Ναι, μα θα ακουστούν άλλα ονόματα.

Πρόσφατα, πάλι τέλη Μαϊου, μαθαίνουμε πως παραμόρφωσαν την Έκθεση για τα παράνομα της αλιείας μας προς την ΕΕ και τα βαριά δίχτυα με μολυβένια βαρίδια που (ανεπίτρεπτα) σέρνονται στον βυθό έγιναν ανάλαφρα και δεν ακουμπούν δια θαύματος στον βυθό. (Δεν έχω μάθει ποιος άγιος ευθύνεται για αυτό το θαύμα. Πιθανώς ο ίδιος που στέλνει τους δορυφόρους μας στο διάστημα.)

Oh, when will they ever learn?

2 Comments

  1. Αλφειός

    Αγαπητέ κε Π.Πετριά καλησπέρα σας,
    “Να μην ξανακούσω το όνομα Ιβάν Σαββίδης” φέρεται να φώναξε ο Α. Τσίπρας. Μπάαα, τα πράγματα δείχνουν να χειροτερεύουν δραστικά στις σχέσεις των δύο ανδρών : Ήδη ο ολιγάρχης
    συγκαταλέγεται μεταξύ των εχθρών του Λαοπρόβλητου Ηγέτη ! Μαζί με τον Μαρινάκη – "εκ νομού Πειραιώς και Θεσσαλονίκης "- εξυφαίνουν δολοπλοκίες … ανατροπής του Πολιτεύματος (!)
    απεφάνθη με non paper το γραφείο του πρωθ/γού ! Μετά την "λύση του σκοπιανού" και την "συμφωνία των Πρεσπών" ο ολιγάρχης με τις μαφιόζικες συνήθειες (και την υπόγεια διείσδυση
    στην κοινωνία της Βορ. Ελλάδος) ως γνήσιος εκπρόσωπος της … μαμάς Ρωσίας και καθαρόαιμο φερέφωνο του "'αλλου Μεγάλου Ηγέτη" Βλαδ. Πούτιν φαίνεται να αντιστέκεται σθεναρά
    στην προοπτική εισόδου στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ του δύσμοιρου κρατιδίου καπηλευόμενος τα "συναισθήματα" των Νότιων(;) Μακεδόνων ! Επιθυμία των Ευρωπαίων και των Αμερικανών
    συμμάχων μας που εξυπηρετεί σταθερά ο αριστερός καταληψίας και ο χαζοχαρούμενος Υπ. Εξωτερικών ! Κουλουβάχατα δηλαδή …
    Πώς να μάθουμε;
    Καλή συνέχεια (και αμέριμνη) στις διακοπές σας !
    Με εκτίμηση και φιλικά
    Ο Αλφειός

    1. Π. Πετριάς

      Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Κανονική συριζική σχιζοφρένεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *