Η κα Κονιόρδου, Yπουργείο Πολιτισμού

Η κα Κονιόρδου, Yπουργείο Πολιτισμού

1. Είναι σημάδι της παρακμιακής πορείας στη διακυβέρνηση (και όχι μόνο) το ότι άνθρωποι δίχως τα κατάλληλα εφόδια εκλέγονται βουλευτές ή, ακόμα χειρότερα, γίνονται υπουργοί. Σε παλαιότερο σημείωμα είχα τονίσει πως η κα Κονιόρδου είναι μια ηθοποιός χωρίς καμιά εμπειρία ή παιδεία διοίκησης. Και μια σειρά γεγονότων δείχνει την παλαβή επιπολαιότητα του Συριζανελλήνων με την οποία έκαναν μια άσχετη ηθοποιό υπουργό πολιτισμού.

Οπωσδήποτε όσο και αν αριστερίζει και υποστηρίζει τον “αντιμνημονιακό αγώνα” των τσιπριστών η κα Κονιόρδου, σαν τον Γ. Βαρουφάκη, δεν είναι Σύριζα μη έχοντας ενταχθεί στο κομματικό εκκολαπτήριο.

Είναι όμως καταφανώς ανίκανη ως υπουργός κι επομένως όπως όλοι οι Συριζανέλληνες, και ανεύθυνη και ανέντιμη.

2. Τον Φεβρουάριο διαπιστώθηκε πως η επέκταση της Εθνικής Πινακοθήκης καθυστερούσε τραγικά, όπως αποκάλυψε η Καθημερινή 23/2/17.

Τέτοια καθυστέρηση φυσικά θα κοστίσει αρκετά λεφτά, τα οποία πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Αυτό δεν ανησυχεί διόλου ούτε την Κα υπουργό ούτε, φυσικά, τους συντρόφους τσιπριστές. Διότι οι φορολογούμενοι υπάρχουν για να φορολογούνται από τους άρχοντες.

(Και καθώς παρακολούθησα λίγο μια συνέντευξη της κας υπουργού στην ΕΡΤ, όντως μου θύμιζε με την έπαρση της παλαιά αρχόντισσα).

Τον Μάιο, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης έθεσε ερώτηση στην Βουλή γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αφού τώρα βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου, το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Αφού όντως όλα όσα έπρεπε να γίνουν έχουν γίνει, όπως λένε όι αρμόδιοι αξιωματούχοι, γιατί δεν εφαρμόζεται το σύστημα e-ticket;

3. Το πιο πρόσφατο συμβάν και πιο δηλωτικό της ψυχολογικής συνάφειας της κας Κονιόρδου με τον τσιπρισμό είναι το περιστατικό σχετικά με τα διατηρητέα στο Ελληνικό.

Όλα προχωρούσαν κανονικά, όταν η κα υπουργός ανακάλυψε πως μερικά κτίρια στο Ελληνικό μπορεί να είναι διατηρητέα και ζήτησε, με έγγραφο που υπέγραψε η ίδια, την αναπομπή προηγούμενων αποφάσεων.

Έτσι προστέθηκε ακόμα ένα εμπόδιο στην αποκρατικοποίηση του Ελληνικού που καρκινοβατεί εδώ και 15 τόσα χρόνια. Παρότι εγέρθηκαν ισχυρισμοί πως υπάρχουν πολύτιμες αρχαιότητες εκεί, κανείς δεν έσπευσε με την παρότρυνση του αρμοδίου ΚΑΣ (Αρχαιοτήτων) να σκάψει και να τις φέρει στο φως της ημέρας όλα αυτά τα χρόνια. Σάμπως και οι εκσκαφές για το μετρό δεν ανέδειξαν αρχαία ευρήματα που όμως προστατεύθηκαν και είναι τώρα εκτεθειμένα στους πάντες.

Αλλά λίγο αργότερα η υπουργός ανακάλεσε τη βιαστική της απόφαση με νέα απόφαση, που τώρα βασιζόταν σε ενδελεχή εξέταση του σχετικού φακέλου, όπου δεν υπήρχαν στοιχεία τα οποία να αιτιολογούν την αναπομπή κι έτσι αυτή ανεκλήθη!

4. Μα καλά τι σόι υπουργός είναι αυτή; Δεν θα έπρεπε να εξετάσει ενδελεχώς τον φάκελο προτού υπογράψει την ανόητη αναπομπή;

Πόση άγνοια κι ανευθυνότητα να υπάρχει άραγε στο ΥΠΠΟ; Ή μήπως ξαφνικά σκέφθηκαν οι αρτηριοσκληρωτικοί κρατιστές πως αυτό θα συνέβαλλε στη ματαίωση της αποκρατικοποίησης; Ποιος θα μας το πεί;

Αλλά τέτοια δεν είναι η συνολική πορεία των τσιπριστών σε κάθε τομέα διακυβέρνησης;

Ανακλήσεις, αντιφάσεις, κοινώς “κωλοτούμπες”!

Και η σχιζοφρενική κατάσταση συνεχίζεται …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *