Παράδειγμα Μακρόν

Παράδειγμα Μακρόν

Στις 5/6/2017 δημοσιεύσαμε  το άρθρο “Το παράδειγμα του Μακρόν” – που είχε γραφτεί αρκετά νωρίτερα, σχεδόν αμέσως μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές Γαλλίας. Τώρα επιτέλους και η Διεύθυνση της Καθημερινής, μετά τη σαρωτική νίκη των βουλευτικών εκλογών, έρχεται να παρουσιάσει το ίδιο παράδειγμα.

Έγραψα τότε:-

Οποιαδήποτε σύγκριση με Έλληνες πολιτικούς δείχνει τη θλιβερότητα των δικών μας πολιτικάντηδων με τις μεγαλοστομίες και τις κούφιες συνθηματολογίες τους για δημοκρατία και όμοιες σαχλαμάρες.

Πήρε το 66% των ψήφων και με το δίκιο του. Αντιστάθηκε σθεναρά στον λαϊκισμό και φτηνό εθνικισμό της Λεπέν και διαφοροποιήθηκε πλήρως από τα υφιστάμενα παραδοσιακά κόμματα που παράγουν μπαρούφες και φανφαρόνους.

Αλλά το πιο σημαντικό, κατ’ εμέ, είναι πως δήλωσε ξεκάθαρα πως θα κάνει μειώσεις στο κράτος και θα απολύσει 120.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Πιστεύω πως σε κρίση (πολέμου, χρεοκοπίας, θεομηνίας κ.λπ.) ο λαός θα ακολουθήσει αυτόν που μιλάει ξεκάθαρα. Στη χώρα μας δοκιμάστηκαν όλα τα συνθήματα από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά και οι τσιπριστές δοκιμάστηκαν και στην πράξη και βρέθηκαν ανέντιμοι, ανεύθυνοι και ανίκανοι.

Κανείς πλέον πολιτικάντης στην Ελλάδα δεν μιλά καθαρά και δεν αναφέρεται στις απλές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος.

Κάποιος επιτέλους ας παραδειγματιστεί από τον Μακρόν.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριο Άρθρο

Ευκαιρία και παράδειγμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.06.2017 

Αισιοδοξία για το μέλλον της Ευρώπης προκαλεί το φαινόμενο Μακρόν. Ενας νέος πολιτικός έχει επικρατήσει πλήρως στη γαλλική πολιτική σκηνή, υποστηρίζοντας μεγάλες μεταρρυθμίσεις χωρίς να δημαγωγεί. Σάρωσε το παλιό πολιτικό προσωπικό γιατί δεν βασίστηκε σε φθαρμένα υλικά, αλλά προτίμησε να δημιουργήσει μία νέα κίνηση. Για τη Γαλλία αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία. Για εμάς εδώ ίσως να είναι ένα παράδειγμα για το πώς ο τόπος θα βγει από την κρίση. Γιατί πέρα από την πίστη στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χρειάζονται και πολιτικές υπερβάσεις.

Μπράβο στην Καθημερινή, λοιπόν! Κάλιο αργά παρά αργότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *