Ήθη κι εποχές…

Ήθη κι εποχές…

- in Επικαιρότητα
0

1. Ο τίτλος μεταφράζει το λατινικό tempora et mores που μάλλον θα είναι άγνωστο για πολλούς. Και αναφέρεται στο θάνατο του 99χρονου Κωνστ. Μητσοτάκη, του “Ψηλού” όπως ήταν γνωστός στα Χανιά. Ήταν όντως ο τελευταίος μιας γενιάς πολιτικών με κάποιο ήθος – όπως οι Καραμανλής, Κύρκος, Μαύρος, Ξύδης, Ράλλης, Φλωράκης. Δεν συμπεριλαμβάνω τον “αείμνηστο” γιατί αυτός εισήγαγε την απάτη και ανεντιμότητα επισήμως στο πολιτικό παλκοσένικο: διασκόρπιζε ψεύδη-συνθήματα στον λαό, είπε ψέματα στον Καραμανλή, σχεδόν χρεοκόπησε τη χώρα και χώρισε τη γυναίκα του για να παντρευτεί μια κυρία ελαφρότατων ηθών.

Ω, ας μη νομιστεί πως τους θεωρώ σπουδαίους. Όχι. Όλοι πολιτικάντηδες ήταν με το μάτι πάντα στην εξουσία. Μα είχαν όλοι κάποιο ήθος, εξαιρουμένου του Παπανδρέου, και κάποια ευγένεια.

2. Σήμερα έχουμε φιλόδοξους αγύρτες. Ο κ. Τσίπρας που αδίστακτα οδηγεί τη χώρα στα βράχια φτάνει να διατηρήσει την εξουσία, καθυβρίζοντας αντιπάλους ως προδότες και γερμανοτσολιάδες ενώ ο ίδιος έξω υποκλίνεται σε Ευρωπαίους ηγέτες τους οποίους λοιδορεί για εσωτερική κατανάλωση.

Ο Σαμαράς μπορεί να ήταν κάπως καλύτερος μα κι αυτός, αφού συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη κι  έφτιαξε κόμμα προδίδοντας τη δική του παράταξη, επιδόθηκε σε κωλοτούμπες νωρίτερα από τον Τσίπρα.

Τι να πεις για τους άλλους αστέρες των Συρανελλήνων – τη χυδαιότητα του Καμμένου (και του αχρείου Χαϊκάλη), του Σπίρτζη και Πολάκη κλπ κλπ;

Αυτή η Αριστερά έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο κυνισμού, αθλιότητας και αντισυνταγματικότητας.

3. Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραμέρος έγραφε στο τουίτερ “ο μέγας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατόρθωσε στον θάνατό του να τον υμνούν περισσότερο η διαπλοκή και τα χαμαιτυπεία”.

Ναι, δεν νομίζω πως όλοι αυτοί οι έπαινοι για τον Μητσοτάκη ως πολιτικό έχουν πολλή αλήθεια, μα ο άνθρωπος σεβόταν το σύνταγμα και το παραβίαζε μόνο κάνοντας ρουσφέτια, όπως όλοι! Λίγος σεβασμός τώρα στην αποδήμησή του δεν θα έβλαπτε κανέναν, (ακόμα κι ο Τσίπρας, ο Κουτσούμπας και άλλοι πήγαν στη λειτουργία στη Μητρόπολη την Τετάρτη).

Νωρίτερα διαβάζαμε ή ακούγαμε τις ασκήμιες για τον Λουκά Παπαδήμο που τραυματίστηκε από πακέτο-βόμβα και βρισκόταν στο νοσοκομείο. Επίσης τη γνωστή πλέον ανάρτηση στο facebook του φωστήρα, ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γ. Φιλιππάκη: “δεν θα με ενοχλούσε αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα”!

Και η πριγκίπισσα της αρπακόλλα Αριστεράς, κα Κωνσταντοπούλου μας διαβεβαίωσε: “Εγώ δεν θα βγω να καταδικάσω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται”. Αυτή ήταν η πρώην Πρόεδρος της Βουλής του κ. Τσίπρα και των τσιπριστών της Πρώτη-φοράς!

4. Ξαναζωντανεύει το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην πιο βάρβαρη εκδοχή του χωρίς την ανθρωπιά κι ευγένεια ενός Κύρκου ή Μίκη Θεοδωράκη – ένα προσωπείο Αριστεράς δίχως αισχύνη, αξιοπρέπεια κι αρετή, δίχως αρχές και ήθος.

Το μόνο χαρακτηριστικό εκείνης της εποχής του Εμφυλίου που λείπει είναι η δολοφονία αντιφρονούντων.

Το μόνο που υπάρχει είναι άγνοια, αλαζονεία κι απληστία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *