Θριαμβολογία και θλίψη θράσους

Θριαμβολογία και θλίψη θράσους

1. Όλο τον Μάρτιο και Απρίλιο ακούγαμε θριαμβικές ανακοινώσεις από το Μαξίμου για το αίσιο τέλος της αξιολόγησης. Είναι στην πραγματικότητα το ίδιο τροπάρι που ακουγόταν συχνά sotto voce εδώ κι ένα έτος!

Και ο παλικαράς πρωθυπουργός δήλωνε «ούτε ένα ευρώ μέτρα παραπάνω».

Τώρα, αφού οι Συριζανέλληνες με τη γενναία διαπραγμάτευσή τους συμφώνησαν ήδη για περικοπές και φόρους που θα βαρύνουν με αρκετά πρόσθετα δισεκατομμύρια (5,5-6 δισ.) τους φορολογούμενους, κομπάζουν πως δεν θα τα εφαρμόσουν αν δεν γίνει ελάφρυνση στο χρέος. Θρίαμβος!

Και βέβαια δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα διότι φρόντισαν να τα μεταθέσουν ώστε να ισχύουν από το 2019, μετά τις εκλογές του 2018 οπότε σίγουρα δεν θα είναι πλέον κυβέρνηση.

Κι έτσι έσπειραν νάρκες για τους επόμενους φιλόδοξους πολιτικάντηδες.

Μόνο που ο πρωθυπουργός αντί για γραβάτα θα φορέσει φέσι, όπως λέγεται!

2. Διαβάζουμε και ακούμε ακατάπαυστα για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν τρανταχτό παράδειγμα με τη δήθεν αυτοκριτική του: εγώ ομολόγησα πως είχα αυταπάτες μα έπεσα σε τοίχο. Ο άνθρωπος δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα και θριαμβολογεί ενώ παραμένει ανυποχώρητα χαμένος στην ομίχλη της αυταπάτης που καλλιεργεί.

Ο κ. Τζαννακόπουλος, η κα. Σβίγκου και τόσοι άλλοι με τα χαμόγελα και την αστείρευτη γλωσσοκοπανιά τους εκθειάζουν τις ανύπαρκτες επιτεύξεις τους.

Και αφού μας γλύτωσαν από 151 δισ. που ήθελαν δήθεν να μας φορτώσουν οι δανειστές (άλλη μια απάτη του Τσίπρα) οι διαπραγματευτές μας πετυχαίνουν τώρα την ηρωική ολοκλήρωση της αξιολόγησης – δίχως όμως να συμφωνούν οι άλλοι!

Πάλι καλά που μένουμε στο 2017! Θρίαμβος, όντως.

Αλλά ποια είναι η πραγματικότητα που τόσο απεχθάνονται οι Συριζανέλληνες;

3. Από πού θα αρχίσω και πώς να προχωρήσω;

Η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της παρούσας δεύτερης αξιολόγησης έχει παραταθεί για 18 μήνες τώρα και μέχρι άγνωστη ημερομηνία, ας είμαστε ξεκάθαροι.

Στο μεταξύ, το 13,4% των φορολογούμενων πληρώνει το 60% των φόρων, διότι τα φοροεισπρακτικά συνεργεία είναι ανίκανα να ελέγξουν το λαθρεμπόριο, που αυξάνεται στα καύσιμα, ποτά (ειδικά μετά τον ΕΦΚ για το κρασί) και τσιγάρα. Τώρα μάλιστα διαγράφονται νόμιμα και φόροι που χρωστούν λαθρέμποροι προσκείμενοι στην κυβέρνηση σαν τον Σαββίδη που, πάλι με νόμιμη παρανομία εξαγοράζει την κυβέρνηση, τράπεζες και το MEGA .

Έτσι 513.510 φορολογούμενοι σηκώνουν το μεγάλο φορολογικό βάρος.

Περισσότερες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, κλείνουν ή μεταναστεύουν και οι άνεργοι πληθαίνουν, μα οι κυβερνώντες μιλούν για ανάπτυξη και θαύματα.

Οι επενδύσεις έχουν υποχωρήσει από τα 60 δισ. του 2010 σε μόλις 20 δισ. το 2016!

Οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν από 152,3 δισ. στα 123,7 δισ.!

Και ο μέσος όρος για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ έπεσε από 24.700 σε 19.700 ευρώ!

Αυτά τα νούμερα φτάνουν για να δείξουν το τσιπρικό θαύμα.

4. Ας μην αγνοούμε όμως και ορισμένα πραγματικά επιτεύγματα που έγιναν με καθυστέρηση μόνο δύο ετών από το τσιπρικό τσούρμο (και άλλα τόσα από τους προηγούμενους).

Πρώτο και καλύτερο το λιμάνι του Πειραιά το οποίο ανέλαβε η ιδιωτική ξένη COSCO με «ξεπούλημα» 368 εκμ. και 170 εκμ. πρόσθετα για επενδύσεις το 2017 (συν 180 αργότερα). Ακολούθησε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τα 14 αεροδρόμια.

Και όμως ευαίσθητοι κομμουνιστές σαν τον Σπίρτζη και άλλους υπουργούς θλίβονται.

Θλίβονται διότι αυτές οι επιχειρήσεις ναι μεν θα εκσυγχρονιστούν, μα φεύγουν από την εξουσία των κρατικοδίαιτων λουφαδόρων.

Δεν θλίβονται καθόλου για τα υπόλοιπα λιμάνια και αεροδρόμια που μένουν στην ανίκανη κρατική εξουσία και ρημάζουν με τα χρόνια.

Θλίβονται γιατί μια ξένη δύναμη (τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Καναδά) διαχειρίζονται τόσο επιτυχώς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Κι επιμένουν όλοι αυτοί να σαμποτάρουν τέτοιες ενέργειες, μα διορίζουν αβέρτα και ξεδιάντροπα πλέον σε μονιμότητα όσους περισσότερους μπορούν για να εξασφαλίσουν, όπως πιστεύουν, ψήφους.

Δεν θλίβονται που εξαπάτησαν τον λαό και καταστρέφουν τη χώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *