Πολιτική συζήτηση

Πολιτική συζήτηση

1.  Έδωσε πάλι συνέντευξη σε ένα βολικό «βοθρο-κάναλο» (25/4/17) ο «χαρισματικός» μας Αλέξης Τσίπρας με το κλαψιάρικο ύφος που φέρνει ναυτία.

Ήταν φανερό πως με το συνηθισμένο κυνισμό του ψευδόταν ασυγκράτητα και δεν είχε καμιά επαφή με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες, ακόμα και οι λίγοι ευκατάστατοι. Η Ελλάδα, είπε, «στέκεται στα πόδια της και βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων στην Ευρώπη».

Δεν είπε, και ο Χατζηνικολάου (που είναι μάλλον κρυπτο-τσιπριστής) δεν του θύμισε, πως αποδέχτηκε νέα μέτρα 3,6 δις – ενώ διασάλπιζε «ούτε 1 ευρώ μέτρα» !

Σε μελλοντικό άρθρο θα επανέλθω στην πραγματικότητα. Εδώ απλά σημειώνω πως ο ψαλιδοχέρης κωλοτούμπας είναι σταθερότατος στην αχρειότητα που τον χαρακτηρίζει.

2.  Ο Κικίλιας, εκπρόσωπος της ΝΔ επετέθη με σφοδρότητα στις άρες μάρες του πρωθυπουργού και πολύ ορθά επεσήμανε: «ψέματα…, αλχημείες… , παραμύθια… ,τα δίνει όλα για μια καρέκλα… βολικός ο κ. Τσίπρας για τα ξένα συμφέροντα» – αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό.

Πολύ σωστά. Μα ποια είναι τα ψέματα του κ. Τσίπρα; Δεν είναι αυτή μια ευκαιρία, πέρα από την πολιτικάντικη επίθεση με αοριστολογίες ξύλινης γλώσσας, να δοθούν μερικά στοιχεία απλά και τεκμηριωμένα;

Εμείς, συνέχισε, είμαστε απείρως καλύτεροι. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει… άλλη πρόταση – με υπευθυνότητα και αξιοπιστία… μείωσης φορολογίας, μείωσης δαπανών του κράτους, επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας και στήριξης των αδύναμων.»

Αοριστολογίες και εδώ. Ποιες απόψεις της φορολογίας; Ποιες δαπάνες του Κράτους θα μειωθούν;

3. Οι Συριζαίοι απαντούν: –

Είναι αυτοί που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI και την έκρηξη φοροδιαφυγής (!), υλοποίησαν σοκ λιτότητας στην κρίση, έπαιρναν δώρα από τη Siemens, χρωστάνε επταψήφια νούμερα σε θαλασσοδάνεια, θα απολύσουν εκδικητικά δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό… .

Όχι μόνο δεν απολογούνται, αλλά επιμένουν αν ψεύδονται – για το πλεόνασμα που είναι στο 3,5% και τίποτα παραπάνω, για το ότι υπάρχει 4ο μνημόνιο, για το χρέος… ψευδολογία, παρελθοντολογία, αοριστολογία.

Τα ίδια και η ΝΔ στην ανταπάντηση της: –

Είναι αυτοί που εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δις μα φόρτωσαν τους πολίτες με 12,5 δις… φώναζαν go back κα Μέρκελ μα τώρα τρέχουν ξωπίσω της… που πολεμούσαν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις μα τώρα θα πουλήσουν και τη μάνα τους για να κρατήσουν την καρέκλα, που κάνουν 1.000 κατασχέσεις τη μέρα. «Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας» !

4. Αυτός είναι ο πολιτικός διάλογος στην Ελλάδα, κοιτίδα της δημοκρατίας και του πολιτισμού, μπουρδέλο της μπούρδας με κοινό παρονομαστή: –

Αυτοί είναι άθλιοι. Εμείς είμαστε υπεροχότεροι !

Είναι η νοοτροπία δωδεκάχρονων αλητών που παίζουν πετροπόλεμο εκ τους ασφαλούς χωρίς ποτέ να τραυματίζονται.

Ο μόνος στόχος αυτών των παρανοϊκών είναι η εξουσία. Και υπάρχει, παρά το αλληλοβρίσιμο, πλήρης συμφωνία όσον αφορά τις πρακτικές του πελατειακού κράτους. Κανείς δεν θέλει να τις αλλάξει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *