Θέλουμε Ευρώπη; (Η’)

Θέλουμε Ευρώπη; (Η’)

1. Η Ελλάδα είχε ως όραμά της, από τότε που έγινε κράτος, να προσεγγίσει τις ευρωπαϊκές χώρες, μα έκανε συνεχώς τα πάντα στην πράξη για να μην το εκπληρώσει.

Ούτε οι πλείστοι πολιτικάντηδες, παρά τις φιλοευρωπαϊκές μεγαλοστομίες τους, ούτε οι πολίτες δείχνουν να το θέλουν πραγματικά κι έτσι βρισκόμαστε σε αυτή την ομιχλώδη γκρίζα ζώνη άρνησης.

Πολλοί έγκριτοι δημοσιογράφοι και αναλυτές συχνά θυμίζουν τις ευρωπαϊκές γενναιόδωρες παροχές, μα δεν έχω ακούσει κανένα πολιτικάντη να μιλά στην τηλεόραση αναλυτικά για το θέμα.

2. Είναι πάρα πολλά τα δισεκατομμύρια που η χώρα μας πήρε ως επιδοτήσεις μέσω διαρθρωτικών ταμείων, μεσογειακών ολοκληρωμένων προγραμμάτων, κοινής αγροτικής πολιτικής, ΕΣΠΑ και διαφόρων άλλων διαδικασιών από το 1980 κι έπειτα. Μεταξύ 2014 – 2020 μάλιστα θα πάρει 20 ολόκληρα δισ. Ευρώ.

Και όμως οι περισσότεροι πολίτες, ανάμεσά τους και διάφοροι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν αυτά τα γεγονότα. Για τους σκεπτικιστές, τους αντιευρωπαϊστές και τους «ψεκασμένους» που θεωρούν την ΕΕ εχθρό, ας αναφέρω τις επιδοτήσεις σε αγρότες και σε επιχειρήσεις ποικίλων μεγεθών επί Πασοκκρατίας, τα ευρωπαϊκά κονδύλια με τα οποία κατασκευάστηκαν το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η Αττική Οδός, το Μετρό της Αθήνας (και τώρα της Θεσσαλονίκης), ο προαστικός στην Αττική, η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, οι πλείστες εθνικές οδοί, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων, διάφορα πολιτιστικά κέντρα, πολλά άλλα μικρά και μεγάλα επιτεύγματα και τώρα οι σήραγγες των Τεμπών – την κατασκευή των οποίων διεκδικεί επαίσχυντα το τσιπρικό τσούρμο που είχε ουσιαστικά καταπολεμήσει όλα σχεδόν αυτά τα έργα!

3. Σύμφωνα με τα ευρήματα της διαΝΕΟσις, που δημοσιεύσαμε και στο άρθρο Εθνική σχιζοφρένεια.

> το 47,7% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δομές και εκφράζει συμφέροντα που δεν εξυπηρετούν την Ελλάδα,

> το 48,9% ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζημίωσε την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας,

> το 43% ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επέτρεψε το ελληνικό κράτος και η διοίκησή του να οργανωθούν ορθά

> κι ένα φοβερό 57,3% ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκείνη που ωφελήθηκε περισσότερο από τη συμμετοχή της Ελλάδας και όχι το αντίθετο.

> Υπάρχει και το 33,1% με αυξητική τάση που θέλει έξοδο από την Ευρωζώνη.

ΑΛΛΑ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα 61,3% είπε ΟΧΙ στην ΕΕ στο καλοκαιρινό δημοψήφισμα του 2015.

4. Εδώ σίγουρα έχουμε τη διαμόρφωση μιας άποψης στην οποία συνέβαλαν με μεγάλη επιτυχία κυρίως οι Συριζανέλληνες, με την αμέριστη αρωγή του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής, διάφορων γκρουπούσκουλων και μερικών μίντια και δημοσιογράφων.

Και το πέτυχαν αυτό διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και παρουσιάζοντας τον πακτωλό χρημάτων που ξεχύθηκε στη χώρα ως επίτευγμα του πασοκικού ψευτο-σοσιαλισμού και του νεοδημοκρατικού ψευτο-φιλελευθερισμού και όχι ως δώρο της ΕΕ η οποία είναι ο εχθρός που πίνει το αίμα των Ελλήνων (κυρίως η Γερμανία).

Είναι θλιβερό δε να βλέπεις όλη αυτή την αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα από τους φασίστες αναρχοαριστερούς, κομμουνιστές και χρυσαυγίτες ναζιστές, και τα δήθεν φιλοευροπαϊκά κόμματα να μην κάνουν τίποτα αντίστοιχο – λες και δεν έχουν νεολαίες να κινητοποιηθούν να μοιράσουν φυλλάδια, μέλη να οργανώσουν συγκεντρώσεις και ομιλητές να προπαγανδίσουν σε όλα τα φιλελεύθερα κανάλια.

Θέλουν Ευρώπη πράγματι όλοι οι κατ’ όνομα φιλελεύθεροι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *