Αυταπάτης συνέχεια

Αυταπάτης συνέχεια

1. Μόνο ανόητοι θα πίστεψαν πως ο πρωθυπουργός διδάχτηκε κάτι από τις περίφημες αυταπάτες του και πως έτσι αυτές έπαψαν.

Η αυταπάτη είναι ουσιαστικά η εξαπάτηση του εαυτού μας.

Ο αναγνώστης ενδεχομένως νομίζει πως η αυταπάτη, ως εξαπάτηση του εαυτού μας, είναι κάτι τυχαίο και συγχωρητέο. Και με αυτή την έννοια, βέβαια, μίλησε ο παμπόνηρος διευθυντής του τσιπρικού τσίρκου.

Αλλά κάθε απάτη κι εξαπάτηση είναι μια θεληματική πράξη που γίνεται όχι εν αγνοία του δράστη αλλά με πλήρη γνώση του την οποία όμως αστραπιαία καλύπτει με δικαιολογίες και άλλες ψευδολογίες κι έτσι εμφανίζεται ως συμπαθές θύμα της άσπλαχνης Μοίρας. Πρόκειται για θεαματική θεατρική παράσταση.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει “αυταπάτη”. Ο άνθρωπος απλά ψεύδεται καθώς προσποιείται πως ατυχώς δεν καταλάβαινε κάτι για να κερδίσει έτσι τη συμπάθειά μας.

Αυτό έκανε ο πρωθυπουργός της παράνοιας.

2. Και συνεχίζει με φαινομενικές αυταπάτες να εξαπατά την κυβέρνηση, τους βολεμένους βουλευτές του, το κόμμα του των ασυνάρτητων αναρχοαριστερών, τους πεισματικούς συνδικαλιστές νοσταλγούς της αστακομακαρονάδας και σύσσωμο το έθνος των ηλίθιων Νεοελλήνων.

Κάθε τόσο μας διαβεβαιώνει, στους εμετικούς τόνους με τους οποίους ομιλεί, πως απογειωνόμαστε σε ανάπτυξη ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει ιδέα πως επιτυγχάνεται οικονομική ανάπτυξη – ούτε ο ίδιος ούτε τα δήθεν οικονομολογικά τσιράκια του.

Και την επόμενη στιγμή έρχονται οι αριθμοί και οικονομικοί δείκτες που αμείλικτα επιβεβαιώνουν την απύθμενη άγνοιά του.

Αλλά η πιο πρόσφατη άθλια πράξη εξαπάτησης ήταν η διαβεβαίωσή του πως η εγκληματικότητα χάρη στις προσπάθειες μιας ανίκανης κυβέρνησης κατατονικών έχει μειωθεί.

Και ήρθαν απανωτά, εκτός από τα καθημερινά κακουργήματα των κουκουλοφόρων κομπάρσων του οι δυο επιστολές βόμβες προς Σόιμπλε και προς Τόμσεν (του ΔΝΤ) σταλμένες από Αθήνα!

3. Οι αποστολείς προφανώς ήθελαν να δείξουν πως ο ελληνικός λαός παρά την οικονομική ταλαιπωρία του ξέρει να τιμωρεί τους ξένους βασανιστές του κι έχει τη βοήθεια των κρατικών υπηρεσιών που επέτρεψαν την έξοδο των βομβών!

Για τους ξένους και τους λιγοστούς πλέον νουνεχείς Έλληνες όμως αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια για τους πολίτες.

Οι κουκουλοφόροι κομπάρσοι των τσιπριστών καίνε μέρα μεσημέρι λεωφορεία, σπάνε ακριβά ηλεκτρονικά μηχανήματα, καταστρέφουν πανεπιστημιακή περιουσία με εισβολές και καταλήψεις, δέρνουν ή εντοιχίζουν καθηγητές, ληστεύουν όπου μπορούν και οργιάζουν με καταιγίδες μολότοφ.

Αλλά κανείς δεν συλλαμβάνεται!

Ο δε αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας με απίστευτη κυνικότητα μας διαβεβαιώνει πως όλα είναι καλά και αυτές οι μικροπαραβάσεις οφείλονται σε αιτίες και κυκλώματα που ούτε καν υποψιάζεται ο κοινός απονήρευτος πολίτης.

Και οι καταστροφικοί κομπάρσοι, καλυμμένοι από τις δικαιολογίες του υπουργού συνεχίζουν τη δράση τους.

Είναι δυνατόν τώρα ο πρωθυπουργός να μην είναι ενήμερος για όλα αυτά; Μα πάει να μας πείσει πως σταδιακά, χάρη στην επιδέξια κυβέρνησή του, γινόμαστε χώρα αναμάρτητων.

4. Όπως οι εγκληματίες αυτοί, τα φιλαράκια και μάλλον εκτελεστικά όργανα του βαθύ και αγνού Σύριζα, δεν δίνουν λόγο σε καμιά αρχή, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίνει λόγο σε κανένα για την καταστροφική δράση του ως πρωθυπουργός της Πολιτείας.

Αλλά σίγουρα δεν μπορεί οι ξένοι που ποικιλοτρόπως σχετίζονται ή που από μακριά μας κοιτούν κατά καιρούς, να μη σχηματίσουν την εντύπωση πως η ελληνική Πολιτεία είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, μια χώρα ανομίας, και φυσικά δεν αξίζει ούτε ίχνος αλληλεγγύης – όπως απαιτεί συχνά ο πρωθυπουργός στον πιο κλαψιάρικο τόνο του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *