Πρωτιές

Πρωτιές

1. Ασφαλώς όλοι ξέρουμε πως έχουμε την πρωτιά στους φόρους στην ΕΕ και ίσως στον πολιτισμένο κόσμο – όπου υποτίθεται ανήκομεν. Πιο απλά, οι πολίτες, δηλαδή εσείς (ακόμα και αν φοροδιαφεύγετε) πληρώνετε (τουλάχιστον μέσω έμμεσων φόρων) περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ΕΕ.

Ένας συνεπής φορολογούμενος που δεν θέλει ή δεν μπορεί να φοροδιαφεύγει πληρώνει σίγουρα πάνω από 60% του εισοδήματός του σε φόρους, τόσο που από ένα επίπεδο και πάνω δεν αξίζει να έχει εισόδημα διότι του το παίρνει σχεδόν όλο το κράτος.

2. Έχουμε πρωτιά βέβαια και σε συντάξεις. Συντάξεις κάθε τύπου, ειδικά όμως πρόωρες. Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν σύνταξη από τα 50 ή και τα 45 τους!

Οι μαμάδες στο Δημόσιο παίρνουν σύνταξη νωρίς, όταν όμως τα παιδιά τους έχουν περάσει την εφηβεία και μπορούν να φροντίζουν εαυτούς. Οι άλλες γυναίκες στο Δημόσιο ή μαμάδες στον ιδιωτικό τομέα ας δουλεύουν σαν μουλάρες μέχρι τα 65 ή 67 και ας φροντίζουν και το σπίτι.

Μετά είναι οι διάφοροι ευνοούμενοι μπαμπάδες και ειδικευμένοι πάλι του Δημοσίου (του στρατού, της Βουλής, των ΔΕΚΟ) καθώς και πιλότοι που παίρνουν σύνταξη στα 50 (ή και στα 40 οι πιλότοι) και μετά βρίσκουν πληρωμένη εργασία αλλού!

Αυτό το αίσχος συνεχίζεται. Διότι είναι μια συμπαγέστατη μάζα ψηφοφόρων. Έτσι κανένα κόμμα (όχι μόνο η Αριστερά!) δεν θέλει να θίξει το ζήτημα.

3. Ανάμεσα σε άλλα, πετύχαμε το 2016 μια αύξηση 9,7% στις ταχύτητες σύνδεσης του Διαδικτύου (6,9 Mbps) – σύμφωνα με την έκθεση της Akamai για το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Όσο σημαντικό κι αν ακούγεται αυτό, ας λάβουμε υπόψη μας πως είμαστε στους ουραγούς στην ΕΕ μαζί με την Κύπρο – και στην 69η θέση παγκοσμίως.

Πρώτη είναι η Νότια Κορέα (26,3 Mbps). Δεύτερο το Χονγκ Κονγκ και τρίτη η Νορβηγία. Τέταρτη η Σιγκαπούρη και 5η η Ιαπωνία. Σουηδία, Ελβετία, Ολλανδία και Λεττονία κατέχουν τις επόμενες θέσεις. Μετά έρχονται οι ΗΠΑ στην 10η θέση.

4. Αλλά έχουμε πρωτιά και για την (μη) φροντίδα περιβάλλοντος, όπως δήλωσε ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Φάμελος.

Έχουμε, σύμφωνα με Έκθεση της Κομισιόν, την καλύτερη επίδοση στην αφροντισιά για το φυσικό περιβάλλον στην ΕΕ – κι ας έχουμε ζηλευτές φυσικές ομορφιές.

Η γραφειοκρατία μας είναι τόσο ισχυρή που εμποδίζει αποτελεσματικά την αξιοποίηση πόρων για την φροντίδα και βελτίωση του περιβάλλοντος.

Όσο για τη δημόσια Παιδεία γενικά σε όλους τους βαθμούς ή το δημόσιο σύστημα Υγείας – καλύτερα να μη μιλάμε.

Σίγουρα όμως την πρωτιά στην απάτη καμιά χώρα στην ΕΕ δεν θα μας την πάρει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *