Θέλουμε Ευρώπη; (Δ’)

Θέλουμε Ευρώπη; (Δ’)

- in Επικαιρότητα
0

1. Ο κυνισμός, η χυδαιότητα και η κουτοπονηριά των τσιπριστών δεν έχουν όρια. Και βυθίζουν τη χώρα ολοένα βαθύτερα στη δική τους βαρβαρότητα. Για να αποδείξουν πως η Αριστερά μπορεί να βελτιώσει τη χώρα, ενώ κάθε απόπειρά τους αποτυγχάνει. Και φυσικά για να μείνουν στην εξουσία – την οποία τους εγγυάται παραδόξως η ΕΕ.

Χωρίς την ΕΕ η Ελλάδα ή το νησιώτικο μέρος της θα ήταν προτεκτοράτο της …Τουρκίας και ο λαός θα είχε λιντσάρει όλα αυτά τα θρασύδειλα παλικάρια του παραλογισμού.

Έχουμε, δίδασκε θυμόσοφα ο ρεαλιστής Τσίπρας, ήλιο και τσίπουρο και αυτά δεν μπορούν να μας τα πάρουν. Και φυσικά δεν ξέρει τι λέει. Διότι κανείς, ούτε ο πιο λαϊκός τσιπριστής, δεν μπορεί να ζήσει με ήλιο ή τσίπουρο μόνο και ούτως ή άλλως κανένας δεν μας έχει πάρει τίποτα. Εμείς, οι εκπρόσωποί μας τσιπριστές, παραδώσαμε τον κρατικό πλούτο στους ξένους έτσι που θα πληρώνουν και τα “εγγόνια και δισέγγονα”.

2. Μπορεί να ρομαντσάρουν οι αισθηματίες τσιπριστές σαν τον Νίκο Ξυδάκη, που δεν σκαμπάζει γρι από οικονομικά ή πολιτικά, και να στηρίζουν ένθερμα κάθε ηλιθιότητα που ξεπετά το ξεφτέρι ο αρχηγός τους.

Δεν νομίζω πως ο κ. Τσίπρας θέλει επιστροφή στη δραχμή ακριβώς γιατί άρχισε να καταλαβαίνει τι σημαίνει έξοδος από την Ευρωζώνη. Μπορεί να πάσχει από σχιζοφρένεια, όπως οι περισσότεροι, μα οι κωλοτούμπες του τον προσγείωσαν αρκετές φορές, και όχι ανώδυνα, στην τραχιά πραγματικότητα.

Ποτέ στην ιστορία της η Ελλάδα δεν είχε τέτοια σταθερότητα νομισματική όσο από το 2000 κι έπειτα, όταν υιοθετήσαμε το Ευρώ.

Τα πράγματα όντως ακρίβυναν στην πρώτη περίοδο του Ευρώ καθώς οι κερδοσκόποι στρογγύλευαν τις τιμές προς τα πάνω. Μα η κατάσταση σύντομα βρήκε τη νέα ισορροπία της και δεν υπήρξαν πληθωριστικές τάσεις και υποτιμήσεις νομίσματος.

3. Σε προηγούμενο άρθρο έδωσα τις απότομες υποτιμήσεις της δραχμής. Τις ξαναδίνω για υπενθύμιση:

1974δολάριο-δραχμή1 προς30

1981          »                1  »        55(ΝΔ → ΠΑΣΟΚ)

1985          »                1  »      138(ΠΑΣΟΚ!)

1990          »                1  »      158(ΠΑΣΟΚ → ΝΔ)

1993          »                1  »      229(ΝΔ → ΠΑΣΟΚ)

2000          »                1  »      365(ΠΑΣΟΚ!)

Οι δυο μεγαλύτερες πληθωριστικές αλλαγές έγιναν επί ΠΑΣΟΚ (και η τρίτη στα 3 έτη ΝΔ επί Μητσοτάκη πατρός). Κρατικές δαπάνες που καλύπτονταν με δανεικά και νωπό χρήμα – όχι παραγωγή και όχι επαχθή φορολόγηση όπως τώρα.

Τώρα το νόμισμα μένει σταθερό μα έχουμε αυξανόμενη φορολόγηση. Είναι στο αίμα των αναρχοαριστερών και σοσιαλιστών να αφαιμάσσουν την κοινωνία για να συντηρούν τον πελατειακό κρατισμό.

4. Δυστυχώς οι τσιπριστές δεν μπορούν να δουν πάρα πέρα.

Ξέρουν πως δεν θα βρουν βοήθεια και συμμάχους πουθενά – ούτε από τα ελάχιστα υπολείμματα κομμουνισμού ούτε από δικτατορικές μπανανίες. Τι να τους κάνουν οι ξένοι; Οι δικτατορίσκοι έξω ξέρουν πόσο άχρηστοι είναι και πως θα χαραμίσουν όποια βοήθεια κι αν τους δώσουν. Όπως κάνουν οι τσιπριστές με την απίστευτη βοήθεια που έχουν από την Ευρώπη.

Μα ως εδώ.

Αν είναι να μείνουμε στην Ευρώπη, θα πρέπει να κάνουμε τις βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Και η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι απόλυτα σύμφωνοι ως προς αυτό.

Εμείς θα συμφωνήσουμε να σπάσουμε ορισμένα αυγά; Ή θα βυθιζόμαστε σε αβυσσαλέα μιζέρια;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *