Π. Σκουρλέτης: άριστος αναρχοαριστερός

Π. Σκουρλέτης: άριστος αναρχοαριστερός

- in Επικαιρότητα
0

1. Συνεχίζω την πινακοθήκη του τσίρκου των τσαρλατάνων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μοιάζει να είναι το πιο γνήσιο ιερό τέρας του τσίρκου, συνεπέστατος στην αναρχοαριστερή άγνοια.

Τελευταία δεν πολυακούγεται, δεν πολυβλέπεται αφού το υπουργείο Εργασίας έχει πλέον λιγοστή εργασία από τότε που ο πολύχρωμος και ταλαντούχος στην κατεργαριά Κατρούγκαλος καθάρισε μισθούς και συντάξεις βεβαιώνοντας τους πάντες πως δεν θα γινόταν καμιά περικοπή.

Αλλά πρόσφατα εξήγγειλε πως είχε απαυδήσει με ημίμετρα. Δεν θα συνέχιζε με τον περιορισμό των συμβάσεων αορίστου χρόνου και με τις βραχύβιες τροπολογίες που προέκτειναν τις συμβάσεις ταλαιπωρώντας και τον ίδιο και τους συμβασιούχους. Θα προχωρήσει λοιπόν ακάθεκτος σε νέες μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στο παραδεισένιο Δημόσιο.

2. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να ακολουθεί την τσιπρική πεπατημένη των αδήριτων και διακεκριμένων διορισμών – όπως της κας Γεροβασίλη, κας Κονιόρδου, του Βερναρδάκη και τόσων άλλων. Μα ο ΠΣ είναι άμεσος και άτεγκτος και θα προχωρήσει σε ολοκληρωτικό μέτρο μαζικής μονιμοποίησης.

Όπου εμπλέκεται, αφήνει συμπαγές μνημειώδες έργο για το μέλλον.

Και παίρνω δυο παραδείγματα.

Το πρώτο η Καναδική εταιρεία χρυσού στη Χαλκιδική, στις Σκουριές.

Μάλλον έχει ξεχαστεί το θέμα τώρα μετά την αλλαγή υπουργών αφού η Καναδική επιχείρηση έλαβε την οριστική άδεια να προχωρήσει και δεν υπάρχουν πια ταραχές και αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις.

Αλλά για όσο ο ΠΣ μπορούσε, απέρριπτε το αίτημα της επιχείρησης να επεκτείνει τις επενδύσεις της και να ανοίξουν πρόσθετες θέσεις εργασίες. Και τούτο παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ για τη νομιμότητα της επιχείρησης και του έργου της. Διότι μόνο το Δημόσιο δικαιούται να κάνει προσλήψεις – ελεγχόμενες φυσικά.

Υπήρξαν έντονες βιαιοπραγίες, καταστροφές και εμπρησμοί, χάρη στην αλύγιστη στάση του υπουργού κ. ΠΣ

3. Αλλά το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο έργο του, για το οποίο θα δοξάζεται στους αιώνες της αναρχοαριστερής αγωνιστικότητας είναι η αναδιαμορφωμένη ΔΕΗ, όταν ο ΠΣ ήταν στο υπουργείο Ενέργειας.

Υπήρχε το άθλιο νεοφιλελεύθερο σχέδιο του Μανιάτη που αντέγραφε την ιταλική ENEL και προέβλεπε τη διαίρεση και πώληση του 30% σε ιδιώτες και θα έφερνε, όπως έγινε στην Ιταλία και άλλες χώρες, πολύ ρευστό.

Α! Όλα κι όλα! Να σακατευτεί η ΔΕΗ;… Ποτέ!

Έτσι η ΔΕΗ διατήρησε την ακεραιότητά της μα με τη μνημονιακή εντολή να συρρικνωθεί. Έτσι η ΔΕΗ περιορίστηκε από το 75% της παραγωγής ηλεκτρισμού στο 49% και από 90% της αγοράς λιανικής στο 49% πάλι! Έτσι η ΔΕΗ όχι μόνο δεν απέκτησε, όπως η ιταλική, ρευστό, μα άρχισε να ζημιώνει πέρα από το σύνηθες όριο της (με συνδικαλιστικούς μισθούς μέσου όρου 3.500 ευρώ μηνιαίως!).

Η αναρχοαριστερή ιδεοληψία ότι η ΔΕΗ έμεινε αρτιμελής, με τους συνδικαλιστές συντρόφους σε υψηλόβαθμες θέσεις να παίρνουν 20.000 μηνιαίως και 100.000 αναδρομικά. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Τόσο που ο Διευθύνων Σύμβουλος επιλεγμένος από τον ίδιο τον ΠΣ, να μιλά για την χρηματική κατάρρευση της ΔΕΗ και την ευρύτερη κατάρρευση  της χώρας.

Όσο για τη συρρίκνωση – μη γελιέστε, καλοί σύντροφοι! Μπορεί να έχουμε υπογράψει, μα δεν σημαίνει πως θα εφαρμόσουμε κιόλας!

Ω! Ναι, ο Π. Σκουρλέτης έχει αφήσει έργο απαράμιλλο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *