Ταξίδια

Ταξίδια

- in Επικαιρότητα
0

1. Ό,τι και να λένε από του Μαξίμου, το γεγονός παραμένει πως στον πρωθυπουργό αρέσει ο τουρισμός – κάτι που ως εκκολαπτόμενος πολιτικάντης δεν πρόλαβε να απολαύσει με τις διαδηλώσεις και καταλήψεις.

Είναι όμως και η βαθιά, μεγάλη του φιλανθρωπία. Θέλει να βελτιώσει τον κόσμο, σηκώνοντας τον ήλιο όχι μόνο πάνω από την Ελλάδα, αλλά την υφήλιο. Ο ήλιος, βλέπετε, δεν ανατέλλει πλέον. Χρειάζεται την πρωθυπουργική βοήθεια.

Έτσι ο κ. Τσίπρας πετάει με μια κωλοτούμπα μετά την άλλη, σε Μόσχα, Πεκίνο, Βρυξέλες, Αβάνα, Βερολίνο, για να προσφέρει το φως της σοφίας που αποκόμισε, όπως μας λέει ο σύμβουλός του επί στρατηγικού σχεδιασμού, από τους Τολστόι, Βάρναλη, Ρίτσο, Λένιν, Μαρξ, Μπακούνιν, Ντοστογιέφσκι, Ρουσσώ, Ντιντερό και τις ταινίες των Ταρκόφσκι, Βισκόντι και Αγγελόπουλου, αλλά και τον Πασκάλ και τον Μπρικνέρ (κι ας είναι το ίδιο πρόσωπο, όπως Λέσβος-Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί).

2. Αλλά, ας σοβαρευτούμε λίγο.

Αυτά όλα τα ταξίδια δεν έχουν συνεισφέρει απολύτως τίποτα στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ούτε με ελάφρυνση του χρέους, ούτε με τον ερχομό επενδύσεων – που κι αν έρθουν, οι σύντροφοι σπεύδουν να τις σταματήσουν.

Επίσης, δεν συνεισέφεραν τίποτα για τη βελτίωση άλλων χωρών ή έστω του Κυπριακού, και μάλιστα ξένοι πολιτικάντηδες που ίσως να τον είχαν αρχικά συμπαθήσει τώρα τον αποστρέφονται σαν να έχουν ανακαλύψει πως πρόκειται για κούφιο καρύδι.

Συνεχίζει ακούραστα τις κωλοτούμπες ψάχνοντας για «πολιτικές λύσεις» χωρίς να μαθαίνει από τις αποτυχίες του πως οι άλλοι έχουν πάψει να τον βρίσκουν αστείο έστω.

3. Μπορεί ως πολίτης, ιδιώτης, άνθρωπος να ταξιδεύει όσο θέλει όπου θέλει, από την ιδιωτική του περιουσία.

Αλλά δεν δικαιούται να ξοδεύει τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών τους οποίους στραγγίζει με αφόρητη φορολογία έτσι που σχεδόν ούτε να φάνε δεν μπορούν, για να ικανοποιεί τα δικά του κέφια.

Το πρωθυπουργικό Gulfstream είναι πολυέξοδο και δεν δικαιούται να το χρησιμοποιεί για προσωπικό τουρισμό (5.400 ευρώ κάθε ώρα πτήσης, συν έξοδα ελλιμένισης και υπερπτήσης).

Αν όντως πήγε στο Παρίσι για συζητήσεις για επενδύσεις με τους Rothchild (μεγάλος εβραϊκός χρηματοπιστωτικός οργανισμός, ανάθεμα για τον συνεργαζόμενο ΑΝΕΛληνα Καμμένο!) και με τον Οίκο (αρωμάτων, βαφών, κλπ) Λορεάλ, ας μας πληροφορήσουν τα φερέφωνά του στο Μαξίμου, ποιοι σύμβουλοι και μεταφραστές συνόδευσαν τον αγωνιζόμενο διαπραγματευτή μας, αφού ο ίδιος Γαλλικά δεν ξέρει και τα Αγγλικά του είναι του… Δημοτικού (δηλαδή αν και όσα διδάσκονται στα δημοτικά μας).

4. Ας δεχτούμε πως ο πρωθυπουργός πήγε στο Παρίσι για business!

Τι συμφωνίες πέτυχε;

Ας δεχτούμε πως ο χρόνος θα δείξει. Τι συζητήσεις έκανε που ενδέχεται να ωριμάσουν σε επενδύσεις στο μέλλον;

Εφόσον το τσιπρικό τσούρμο στο Μαξίμου δεν δίνουν μια ευθεία ανακοίνωση και υπεκφεύγουν με βλακείες (ότι δήθεν στο μέλλον θα μας πληροφορούν για το τι τρώει ο πρωθυπουργός!), θα παραμένει όλο και ισχυρότερη η εντύπωση πως ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι για το κέφι του και, ως συνήθως, κοροϊδεύει τους Έλληνες πολίτες.

Και είμαι σίγουρος πως ένα 15% ψηφοφόρων απολαμβάνει αυτήν την κοροϊδία και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν. Αλλά και αυτοί θα δεινοπαθήσουν αφάνταστα κάποια ώρα μαζί με τους άλλους που δεν μπορούν να ζήσουν  με αυτήν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *