Σιγή ιχθύος

Σιγή ιχθύος

- in Επικαιρότητα
0

1. Είναι πολύ ενδιαφέρον να (μην) ακούς τους πολιτικάντηδες και ιδίως τους άσπιλους και αλάνθαστους κυβερνήτες μας για διάφορα θέματα. Είναι λαλίστατοι για το καθημερινό κουτσομπολιό που περνά για ειδήσεις, για να επιτεθούν σε ατοπίες αντιπάλων ή για να υπερασπιστούν τις δικές τους, μα καταπίνουν τη γλώσσα τους για σημαντικά θέματα που αφορούν όλους.

Αναφέρομαι στη δήλωση περί δραχμής (τέλη Ιανουαρίου) του Νίκου Ξυδάκη, πρώην υφυπουργού και νυν εκπροσώπου του Σύριζα. «Πρέπει να συζητηθεί» δήλωσε ο αθεράπευτα συναισθηματικός αναρχοαριστερός – από τα χειρότερα μείγματα εθνικής νοοτροπίας.

Οι μεν της αντιπολίτευσης άρχισαν τις ρητορείες εναντίον, οι δε κυβερνώντες και δη στο Μαξίμου τηρούν τη σιγή – αν και ψιθυρίζουν πως τέτοιες δηλώσεις δίνουν επιχειρήματα στον Σόιμπλε!

2. Όλοι όμως, και συμπολίτευση και αντιπολίτευση τήρησαν σιγή όσον αφορά την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δημοσίευσε η Καθημερινή (29/1/17).

Σε αυτή φαινόταν μια εντυπωσιακή αλλαγή στην κοινή γνώμη:

62,5% θέλουν Πρόεδρο εκλεγμένο από τον λαό με αυξημένες αρμοδιότητες

60% θέλουν λιγότερο κράτος.

86% θέλουν λιγότερους βουλευτές.

74% θέλουν να περιοριστεί η θητεία βουλευτών.

70% θέλουν οι υπουργοί να μην είναι βουλευτές.

45% θέλουν πρώτιστα ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, παρά απασχόληση (!) ή ασφάλεια!

46% θέλουν μείωση φόρων,

26% θέλουν βασικές μεταρρυθμίσεις.

60% θέλουν αλήθεια, και μόλις

5% θέλουν την «ελπίδα» που πλασάρουν οι Συριζανέλληνες.

3. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί πολιτικάντηδες κάθε απόχρωσης και θέσης στο «δημοκρατικό τόξο» άφησαν ασχολίαστα τέτοια ευρήματα.

Η σιγή, για το θέμα αυτό, δείχνει πόσο πωρωμένοι είναι όλοι αυτοί που δήθεν ενδιαφέρονται για το έθνος, την κοινωνία, τα προβλήματα των πολιτών κλπ κλπ.

Ας το πω ακόμα μια φορά. Στην εποχή μας οι πολιτικάντηδες ενδιαφέρονται μόνο για την εξουσία και τα προνόμια που τους παρέχει. Είναι πελώρια πλάνη να πιστεύει κανείς πως ενδιαφέρονται για την Πολιτεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *