Αλαζονεία και αυταπάτη

Αλαζονεία και αυταπάτη

- in Επικαιρότητα
0

1. Η σοφή μας υφυπουργός κα Παπανάτσιου έβαλε πρόσφατα τον Σόιμπλε στη θέση του με το τσεκουράτο της «Ο Σόιμπλε να καταλάβει πως δεν είναι η μοναδική δύναμη στην Ευρώπη».

Υπάρχει το 18% περίπου των τσιπριστών ψηφοφόρων στην Ελλάδα.

Ενάμισι έτος νωρίτερα, αρχές Ιουνίου 2015, ο Μπαλάφας δήλωνε μεγαλόφωνα πως όσα λέει ο Σόιμπλε τα ακούει «βερεσέ». Έναν μήνα μετά ο αλύγιστος διαπραγματευτής και το τσούρμο του υπέγραφαν το 3ο μνημόνιο.

Ο Σόιμπλε Σόιμπλε: όχι μόνο σακάτης στο καροτσάκι του μα και κουφός. Δεν άκουσε ούτε τον άλλο συριζαίο σοφό τον Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο που τον προειδοποιούσε πως «παίζει με σπίρτα σε μια αποθήκη καυσίμων». Και ο Γερμανός συνέχισε να παίζει….

Και οι συριζαίοι, συριζαίοι. Ανακάλυψαν – και η κα Παπανάτσιου μαζί – πως η μόνη δύναμη στην Ευρωζώνη που δεν είναι πίσω από τον Σόιμπλε είναι το τσιπρικό τσίρκο της Ελλάδας!

2. Στο τσίρκο βαράνε ακόμα τα νταούλια παρότι κανείς δεν έχει χορέψει στα δύο χρόνια μάγκικης μουσικής.

Κανείς, εκτός από τους Έλληνες τους ίδιους. Με φουρτούνα φόρων, με μειώσεις μισθών, με συρρίκνωση συντάξεων και δώρων, με άνοδο ανεργίας (πίσω στο 23%), με Υπέρ-ταμείο υπό ξένη εποπτεία, με τον κόφτη έτοιμο σαν Δαμόκλειο σπάθη, με τον ΕΝΦΙΑ να επιμένει…..

3. Οι αυταπάτες που μας πέταξε ο κ. Τσίπρας πριν από καιρό ήταν μια από τις ελάχιστες αλήθειες που είπε στη ζωή του. Διότι όταν διακατέχεσαι από τόση αλαζονεία, δεν μπορεί να μην τρέφεις και την αυταπάτη.

Μα δεν είναι μόνο η αλαζονεία να νομίζεις πως θα τα βάλεις με μια δύναμη σαν την Ευρώπη, ή έστω τη Γερμανία.

Είναι και η απληστία. Η φιλοδοξία να αρπάξουν την εξουσία, ενώ ήταν και παραμένουν ανίκανοι στη διακυβέρνηση, είναι μορφή απληστίας. Μετά φάνηκε πως ήταν και βουλιμία για τις υλικές απολαύσεις και τον πλούτο που μπορείς να αποκομίσεις. Όλοι έχουν τώρα τηλέφωνα και αυτοκίνητα και όλες τις άλλες αποζημιώσεις που χαρίζει η εξουσία. Και ταξιδάκια.

Αλλά το τρίγωνο της αμαρτίας το συμπληρώνει η άγνοια – απύθμενη και απίστευτη.

Δεν έχουν την παραμικρή αίσθηση πως βλάπτουν τη χώρα σχεδόν ανεπανόρθωτα. Πως δεν κάνουν τίποτα ορθά: ένα λάθος μετά το άλλο, ένας εξευτελισμός μετά τον άλλο.

Μαζεύτηκαν όλοι αυτοί οι ανέντιμοι, ανεύθυνοι και ανίκανοι αναρχοαριστεροί, οι οπορτουνιστές του σάπιου σοσιαλισμού και οδηγούν την Πολιτεία προς βαθύτερη βαρβαρότητα – όπως έκαναν οι οπορτουνιστές του φασισμού που συναθροίστηκαν γύρω από τον Χίτλερ και οδήγησαν τη Γερμανία στην καταστροφή. Και μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *