ΔΟΛ και χρέη

ΔΟΛ και χρέη

- in Επικαιρότητα
0

1. Η περίπτωση του ΔΟΛ μου θυμίζει τη χρεωκοπία της χώρας.  Παρακολουθώ τα οικονομικά τεκταινόμενα της χώρας  αλλά σπάνια υπεισέρχομαι στα δρώμενα ιδιωτικών επιχειρήσεων, εκτός, όπως με τον ΔΟΛ, αν ξεσπάσει σάλος.

Ξεσηκώθηκαν οι δημοσιογράφοι, όχι μόνο του ΔΟΛ, και πολλοί άνθρωποι «του πνεύματος» όπως μας αρέσει να ονομάζουμε καθηγητές και συγγραφείς και καλλιτέχνες – όλοι να στηρίξουν ηθικά τις δύο εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα που μετά από έναν αιώνα δημοκρατικών αγώνων και πληροφόρησης σε πανεθνική εμβέλεια, θα κλείσουν διότι είναι χρεοκοπημένες.

Τα χρέη προς τράπεζες είναι περί τα 180 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά είναι και χρέη προς εργαζόμενους που δεν έχουν πληρωθεί έξη μήνες!

2. Διάβασα πολλά, άκουσα περισσότερα. Διάβασα και το άρθρο του κ. Ψυχάρη που μέμφεται τις τράπεζες, την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που δεν βοηθούν ώστε ο ΔΟΛ να συνεχίσει το ιστορικό λειτούργημά του της πληροφόρησης.

Ναι, αλλά πως φτάνεις, κ. Ψυχάρη, να χρωστάς τόσα λεφτά; Τέτοιο χρέος σημαίνει κάκιστη οικονομική διαχείριση. Οπότε γιατί θα πρέπει τράπεζες, κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν μια ζημιογόνα επιχείρηση την οποία διοικούν ανίκανοι άνθρωποι;

Άκουσα πως η δυσπραγία ήταν γνωστή στην κυβέρνηση πριν δύο χρόνια, οπότε θα έπρεπε να είχαν επέμβει οι φαύλοι φωστήρες τότε, εποχή που ο ΔΟΛ υποστήριζε ακόμα τον Σύριζα και οι πλείστοι δημοσιογράφοι του περίμεναν τα θαύματα της Αριστεράς (και αυτοί δημοκρατικοί αγώνες!).

3. Ναι, οι τσιπριστές δια του Παππά έκαναν μια παρανοϊκή προσπάθεια να αποκτήσουν έλεγχο στα τηλεοπτικά κανάλια. Και οπωσδήποτε θα ήθελαν να έχουν ως φερέφωνά τους τις δύο εφημερίδες του ΔΟΛ με τη μεγάλη τους εμβέλεια – αντί τα ψοφίμια που τους στηρίζουν με 5000 (;) φύλλα συνολικά. Και οπωσδήποτε αν δεν ήμασταν στην ΕΕ, θα είχαμε φιμώσεις αντιφρονούντων ΜΜΕ, όπως έγινε με κάθε αριστερή κυβέρνηση την ένδοξη εποχή της Σοβιετίας και του Μαοϊσμού.

Σίγουρα και στην περίπτωση του ΔΟΛ υπάρχει  απόπειρα φίμωσης εκ μέρους των πολιτικών και των τραπεζών. Το δείχνει ξεκάθαρα η συνήθης αλαζονική θέση του πρωθυπουργού στη Βουλή (10/2/17: εμείς  ξέρουμε καλύτερα, δεν χρειαζόμαστε διακομματικά δεκανίκια κλπ) και η πλήρης άρνηση να απελευθερώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό για πληρωμές προσωπικού και ό,τι άλλο.

Από την άλλη δεν πρέπει με κανένα τρόπο να φορτωθούν τα χρέη του ΔΟΛ-Ψυχάρη ξανά  οι δύσμοιροι φορολογούμενοι! Από πού κι ως πού θα έπρεπε να γίνει αυτό;…

Ο καλός επιχειρηματίας βλέπει τους κινδύνους πολύ προτού αυτοί του επιτεθούν και λαμβάνει τα αμυντικά μέτρα του αλλάζοντας αν χρειάζεται τον όλο τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης.

4. Η νοοτροπία στη διοίκηση του ΔΟΛ, όπως αυτή εκφράστηκε τώρα τελευταία, έχει κι ένα στοιχείο που δεν διαφέρει από τη γενικότερη νοοτροπία, ειδικά στις μάζες των αριστερών και σοσιαλιστών, πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνεχίσουν να μας δίνουν λεφτά για να κάνουμε του κεφαλιού μας και να καλοπερνούμε.

Αλλιώς, φωνάζουμε, συνωμοτούν εναντίον της υπεροχότερης χώρας υπό τον ήλιο που έχει τέτοιο ένδοξο παρελθόν, φωτίζοντας την απολίτιστη Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι και η επιχείρηση Real News του κ Χατζηνικολάου, άλλου πυλώνα αλήθειας, δημοκρατίας και ηθικών αξιών, ξεκίνησε με κεφάλαιο 60.000 ευρώ και χρωστά τώρα 6 εκμ μόνο στο Δημόσιο! Ποιος φταίει;… Δεν θα πρέπει ούτε αυτή να διασωθεί από τους φορολογούμενους…

Η αλήθεια είναι πως μόνο εμείς φταίμε για την κρίση χρεοκοπίας. Μόνο ο ΔΟΛ και η Real News φταίνε τελικά για τα χρέη τους και για τυχόν κλείσιμο των εφημερίδων τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *