Κοινή Γνώμη

Κοινή Γνώμη

- in Επικαιρότητα
0

1. Άκουσα στον Σκάι  τους Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου (30-1-17) να συζητούν μερικά σημεία της Έκθεσης του ΔΝΤ, με παρουσίαση της Ε. Βαρβιτσιώτη (Καθημερινή 29-1-17). Μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για την Έκθεση Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Καθημερινή 29-1-17, σελ. 7) με τα ευρήματα της έρευνας στην κοινή γνώμη (μόνο μέρος της δημοσιεύτηκε). Πρώτα όμως το ΔΝΤ.

Το  κυριότερο άρθρο 4 λέει πως οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις (και φορολογία) που επελέγησαν από τις κυβερνήσεις «δεν είναι φιλικές προς την ανάπτυξη». Η Ελλάδα χρειάζεται «περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στη διεύρυνση των επενδύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των ομαδικών απολύσεων». Επίσης «στην πλευρά των δαπανών (=μείωση κράτους), μείωση των φόρων και διεύρυνση της φορολογικής βάσης»

Χωρίς αυτές τις μεταρρυθμίσεις (αναφέρει αλλού και την αποτελεσματική πάταξη φοροδιαφυγής και είσπραξη φόρων) δεν θα υπάρξει «σύγκλιση της Ελλάδας με τον μέσο όρο της Ευροζώνης».

Οι ξένοι αυτοί δείχνουν, παρά τη δαιμονοποίησή τους από μας, πολύ μεγαλύτερη  φροντίδα προς εμάς παρά τα τσογλάνια που κυβερνούν και οι άλλοι πολιτικάντηδες.

2. Η έρευνα των Μαραντζίδη και Σιάκα (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) είναι πολύ σημαντική διότι ξαφνικά και άμεσα δείχνει μια τεράστια στροφή της κοινής γνώμης και υπονοεί μια κάποια αλλαγή στη νοοτροπία των πολιτών.

2.1 Να περιοριστούν οι βουλευτικές θέσεις (λιγότερες από 300) – 86,5%! Κάτι που λέμε εδώ και πέντε χρόνια: 100 είναι αρκετές.

2.2 Να καταργηθεί κρατική χρηματοδότηση κομμάτων – 73%. Κι αυτό το λέμε χρόνια τώρα.

2.3 Το ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργού και βουλευτή – 70,5%.

2.4 Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας να εκλέγεται από τον λαό (όχι Βουλή) με αυξημένες αρμοδιότητες – 62,5%.

2.5 Να οριοθετηθεί η διάρκεια θητειών βουλευτών – 74,5%.

2.6 Οι κυβερνήσεις να μην μπορούν να προκαλούν εκλογές πρόωρες μα να εξαντλούν τη θητεία τους (όπως οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες) – 52,5%.

Εγώ θα έβαζα κι άλλους όρους, μα αν λίγοι από τους 6 εφαρμόζονταν θα ήμουν ευχαριστημένος για την ώρα.

3. Τέθηκαν επίσης σημαντικότατες ερωτήσεις.

3.1 Ποια συναισθήματα πρέπει να εκφράζει ένας πολιτικός για να τον εμπιστευθείτε: α) αλήθεια 60%, β) αλλαγή 9,5%, γ) Μεταρρυθμίσεις 9%, δ) ισότητα 7%, ε) ελπίδα 5,5%, στ) ελευθερία 4%.

Η «ελπίδα» των τσιπριστών διαψεύστηκε απόλυτα. Οι πολίτες θέλουν αλήθεια! Ο Μητσοτάκης καλά θα κάνει να την επαναφέρει στις ομιλίες του και να την εφαρμόσει! Αλλιώς θα έχει σύντομα την τύχη του Σαμαρά και του τσαρλατάνου Τσίπρα (ο οποίος μετά τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Λισσαβώνα συνέχισε τον τουρισμό στο Παρίσι).

3.2 Πως θα βελτιωθούν τα πράγματα και να έρθει αισιοδοξία;

Μείωση φόρων, ζητά 46,5%. Βασικές μεταρρυθμίσεις 26,5%. Μείωση του Δημόσιου Χρέους 18,5%.

Είναι μόνο εθελοτυφλώντες κουτοπόνηροι συριζαίοι σαν τον νυν υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης που εμμένουν στην υψηλή φορολογία.

3.3 Ποια θεματική θα θέλατε να έχει το κόμμα που θα εμπιστευτείτε;

α) αξιοκρατία 45%, β) απασχόληση 20%, δ) ασφάλεια 18,5% δ) μεταρρυθμίσεις 13,5%.

Αν υπήρχε αυτή η νοοτροπία ο Τσίπρας θα ήταν ακόμα στο 4% και δεν θα διόριζε λόχους τσογλάνια ως συμβούλους.

Μα η αξιοκρατία, η απασχόληση και η ασφάλεια απαιτούν μεταρρυθμίσεις.

4. Οι πολίτες, ή τουλάχιστον ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος της μάζας, τώρα βρίσκει πως ο πελατειακός κρατισμός με τη διαφθορά του είναι ολέθριες.

Αλήθεια, αξιοκρατία, μείωση κράτους, μείωση φόρων. Αυτά επί τέλους ζητά μεγάλο ποσοστό πολιτών.

Αυτή η αλλαγή πρέπει να οφείλεται στην δίχρονη παράσταση κωλοτούμπας των κλόουν στο τσίρκο των τσιπριστών. Ας είμαστε λοιπόν ευγνώμονες για το μεγάλο αυτό δώρο στην ελληνική κοινωνία.

Αλλά όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν προς το χειρότερο πάλι πολύ εύκολα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *