Θέλουμε Ευρώπη; (Β’)

Θέλουμε Ευρώπη; (Β’)

1. Η απλή αλήθεια είναι ότι πρώτα από όλα θέλουμε τη δική μας καλοπέραση και μετά ο,τιδήποτε άλλο. Η διάθεση αυτή πήρε μεγάλες διαστάσεις με την εξάπλωση της δωρεάν παιδείας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης για 9 τουλάχιστον χρόνια και τη συνακόλουθη διεύρυνση της ιδέας των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η κίνηση όλη αυτή έφερε την ελευθερία της ασυδοσίας όπως αυτή εκφράζεται τώρα στη δρακογενιά του εγωισμού και της μαγκιάς και την κυβέρνηση των Συριζανελλήνων που καταργούν τον ένα κανόνα πολιτισμένης συμπεριφοράς μετά τον άλλο.

Η είσοδος μας στην Ενωμένη Ευρώπη χαιρετίστηκε ενθουσιωδώς διότι αποσκοπούσε σε μεγαλύτερη καλοπέραση. Η είσοδος μας στο ενιαίο νόμισμα και η παραμονή μας σε αυτό είχε τις ίδιες βλέψεις. Μαγειρέψαμε τα λογιστικά μας για να μπούμε μα όταν οι απάτες και τα χρέη μας ήρθαν στο φως (όπως κάθε τζογαδόρου), και οι εκκλήσεις μας για «αλληλεγγύη» (δηλ. περισσότερα λεφτά άνευ όρων) έπεσαν στο κενό, πολλοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν μια Ένωση που δεν ενέδιδε στα καπρίτσια μας.

Μείναμε μόνο διότι καταλάβαμε αμυδρά πως αν φεύγαμε η επιδιωκόμενη καλοπέρασή μας θα ήταν πολύ χειρότερη εκτός.

2. Συλλογιστείτε, όμως: Τι προσφέραμε;

Πολλοί, αναρχοαριστεροί (και σοσιαλιστές κλπ) ισχυρίζονται πως προσφέρουμε μια αγορά για ευρωπαϊκά προϊόντα – και πως, βέβαια, στο παρελθόν δώσαμε τη διάνοιά μας, τα φώτα του πολιτισμού και της δημοκρατίας. Και οι δύο ισχυρισμοί είναι ψευδέστατοι.

Η αγορά που προσφέρουμε στην Ευρώπη είναι πολύ μικρή. Συγκρίνετε τα 10-11 εκμ της Ελλάδας με τα 40 τόσα της Τουρκίας.

Ναι, έρχονται ξένες επιχειρήσεις και τα κέρδη τους πάνε στη Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία ή όπου αλλού. Στο μεταξύ ανοίγονται εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες και η ντόπια Εφορία, όταν λειτουργεί, έχει μεγάλες εισπράξεις. Πού το κακό; Αν θέλαμε και τα κέρδη να έμεναν, ας έβαζαν οι δικοί μας τα κεφάλαιά τους σε επενδύσεις επιχειρηματικές εδώ αντί να τα ασφαλίζουν σε τράπεζες στη λίστα Λαγκάρντ (που μένει ακόμα μυστήριο). Αυτά τα χρόνια η ζωή όλη στην Ελλάδα συνεχίζει μόνο χάρη στα φτηνοδανεισμένα λεφτά των Ευρωπαίων.

3. Τι άλλο, λοιπόν προσφέραμε;

Τα φώτα μας! Μα οι ίδιοι οι ξένοι έμαθαν Ελληνικά και πήραν τους φιλοσόφους, τους ιστορικούς, τους δραματογράφους και τους επικούς και φωτίστηκαν, σε αντίθεση με μας που περιμέναμε την Οξφόρδη και το Βερολίνο να εκδώσουν τα αρχαία έργα.

Ποιοι Έλληνες, εκτός από αυτούς που έφυγαν με την πτώση της Πόλης στην Ιταλία τον 15ο αιώνα, ταξίδεψαν για να διαδώσουν τον ελληνικό πολιτισμό στον Μεσαίωνα; Κανείς… Στην αυλή του Καρλομάγνου στο Άαχεν, στη σχολή του σοφού Άγγλου Αλκουίνου το 782 υπήρχαν Ιρλανδοί, Ισπανοί και Ιταλοί μα δεν συναντούμε ούτε έναν Έλληνα. Αυτοί όμως μετέφρασαν όσα έργα βρήκαν (και Λατινικά) και τα διέδωσαν στις καθομιλουμένες της Ευρώπης, κυρίως Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

Έτσι τέθηκαν τα θεμέλια για την Αναγέννηση του 12ου αιώνα και προετοιμάστηκε η μεγάλη Αναγέννηση της Φλωρεντίας.

4. Τι προσφέρουμε στην Ευρώπη;

Κάθε κυβέρνηση από τον μεγάλο Αείμνηστο και δώθε προσφέρει μόνο απάτη. Ψεύτικα δημοσιονομικά, ψεύτικες στατιστικές, ψεύτικες συμφωνίες και υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις.

Οι Ευρωπαίοι μας έχουν δανείσει (και ξαναδανείσει) 238 δις με το μικρότερο επιτόκιο στην Ιστορία για να πληρώσουμε τα υπέρογκα χρέη που εξασφάλισε για τη χώρα ο Αείμνηστος και οι διάδοχοι πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών – για να διορίζουν και να διορίζουν και να διορίζουν στο Δημόσιο.

Και αυτά τα χρήματα δόθηκαν και από μικρότερες και φτωχότερες χώρες όπως η Μάλτα, η Σλοβακία κλπ, που δανείστηκαν με ψηλότερα επιτόκια.

Κι έχουμε σήμερα μια κυβέρνηση αληταράδων (Τσίπρας, Φλαμπουράρης, Παππάς, Σκουρλέτης, Κοτζιάς, Πολάκης κλπ,) που ούτε τη γλώσσα τους δεν γνωρίζουν καλά καλά, χωρίς καμιά προπαιδεία στη διακυβέρνηση, να απαιτούν από τους Ευρωπαίους “αλληλεγγύη”. Και βρίσκουν υποστήριξη από πολιτικάντηδες του ύψους της κας Φώφης και τους μισούς Έλληνες (ίσως παραπάνω).

“Το Μπρέξιτ και τον Τραμπ τρέμει το κακομαθημένο Βερολίνο” γράφει ένας δήθεν φιλοευρωπαϊστής δημοσιογράφος σε έγκριτη εφημερίδα, μα παλαιότερα στήριζε τον Τσίπρα και το τσούρμο των τσαρλατάνων.

Τι να πούμε για τους αλληλέγγυους αυτούς Έλληνες με την ανώτερη αίσθηση της Ηθικής, που σε δυο χρόνια ανάγκασαν πάνω από 500.000 νεαρούς συμπατριώτες τους να πάνε στο εξωτερικό γιατί δεν υπάρχουν δουλειές εδώ… Μόνο διορισμοί 30.000 ημετέρων στο διεφθαρμένο Δημόσιο.

Αυτούς επίσης τους προσφέραμε στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, στο Παρίσι κλπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *