Τουρισμός υπουργικός

Τουρισμός υπουργικός

1. Αυτό που κάνει ο ανώτερος αυτό μιμούνται οι κατώτεροι.

Ο Τσαρλατάνος κ. Τσίπρας δεν χάνει ευκαιρία για λίγο τουρισμό, πότε στην Ανατολή, πότε στη Δύση, με πάντα έτοιμο ένα λογύδριο για αγώνες και αδυσώπητους δυνάστες.

Είναι φυσικό να θέλουν να τον μιμηθούν όλοι του τσιπρικού τσούρμου.

Και δεν μπορεί να μείνει πίσω ο στενός συνεργάτης και σύντροφος Πάνος Καμμένος ή ο Επικρατείας καναλάρχης Παππάς.

Οι κοινοί τσιπριστές δεν εντάσσονται στην ελίτ ώστε να δικαιούνται τουρισμό κοινωνικό ή ακοινώνητο. Μα κοτζάμ κομματάρχης και με αρκετή εκτόπιση – στον υλικό χώρο τουλάχιστον – και κοτζάμ Επικρατείας δεν έχουν περιορισμούς. Κάνουν εσωτερικό τουρισμό με πολεμικά του ναυτικού κι ελικόπτερα. Γι αυτό υπάρχουν αυτά.

2. Τώρα, με την αλλαγή άρχοντα στον Λευκό Οίκο, αποφάσισαν οι δυο να τουρίσουν την πόλη του έγχρωμου πλανητάρχη.

Πολλοί εχθροί στα ΜΜΕ τους κατηγορούν πως πήγαν απρόσκλητοι επιδείχνοντας μεγάλο θράσος. Και γιατί θα έπρεπε δηλαδή να έχουν πρόσκληση; Δεν είναι όντως μεγάλοι – τόσες φορές εκλεγμένοι;

Όλα όσα σχετίζονται μαζί τους είναι μεγάλα: και οι συνεχείς εξαπατήσεις, ή προσπάθειες εξαπάτησης και τα μπούμερανγκ που δέχονται.

Αλλά οπωσδήποτε δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνουν φίλους, οικογένειες και δουλειές για να προωθήσουν τα του Έθνους και να συνάψουν νέες χρήσιμες επαφές. Μόνο που δεν μάθαμε τα ευνοϊκά αποτελέσματα της έρευνας του Παππά στη Βενεζουέλα για αγροτικά προϊόντα και του Καμμένου των επαφών για το χρέος. Μάλλον τρύπες στο νερό.

Από όσα διαβάζω, εκτός από τους ομογενείς, οι οποίοι τους δέχθηκαν εγκάρδια παρότι δεν τους περίμεναν, συνάντησαν και μερικούς από το προσωπικό του Τραμπ οι οποίοι τους φέρθηκαν ευγενέστατα.

3. Το κόστος του υπουργικού αυτού τουρισμού, μας πληροφορεί το πρωθυπουργικό γραφείο Αθηνών είναι μηδαμινό.

Το κόστος πτήσης του Gulfstream είναι 5.400 ευρώ την ώρα. Το ταξίδι διήρκεσε 11 ώρες πηγαιμό κι 11 επιστροφή = 22 ώρες. 22×5.400 = 118.800 ευρώ.

Το κόστος ανεβαίνει κάπως, βέβαια, αν ληφθούν υπόψη τα τέλη overflight (πτήσης πάνω από άλλες χώρες) και παραμονής στο αεροδρόμιο.

Αλλά και πάλι δεν είναι κανένα φανταστικό ποσό για τόσο αξιαγάπητους υπουργούς.

Γι’ αυτό υπάρχει το Gulfstream και οι … φόροι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *