Η φασιστερά

Η φασιστερά

1.  Όταν πριν από καιρό ανέφερα τους δικτάτορες του 20ου αιώνα και πρόσθεσα τον δικό μας Τσίπρα, μερικοί το θεώρησαν ως χιούμορ εκ μέρους μου. Από μια άποψη, βέβαια, είναι χιούμορ, μα δεν βλέπω τον πρωθυπουργό μας να δείχνει σημεία βελτίωσης στη σχιζοφρενική ψυχοπάθεια του και την εντεινόμενη τάση του για απολυταρχισμό.

Ας κάνω μια διευκρίνιση. Δεν θεωρώ το απολυταρχισμό κακό σε κάθε περίπτωση. Σε κρίσιμες συνθήκες στον αέρα, ένας πιλότος δεν θα ρωτήσει τους επιβάτες τι πρέπει να κάνει, αλλά θα πάρει «απολυταρχικές» αποφάσεις. Σε ένα νοσοκομείο, ο αρχίατρος δεν θα συμβουλεύεται τους ασθενείς για το πώς θα αντιμετωπίσει «δημοκρατικά» μια επιδημία ή άλλη κρίση. Και σε ένα μοναστήρι ο ηγούμενος διοικεί απολυταρχικά επίσης -και πολύ ορθά.

Αλλά σε ένα κράτος, ο πρωθυπουργός πρώτα εκλέγεται ως υποψήφιος ενός κόμματος και βουλευτής και μετά γίνεται πρωθυπουργός. Μα το κράτος έχει το Σύνταγμα και τους νόμους και τις παραδόσεις του και όλα αυτά επιβάλλουν ένα καθορισμένο πλαίσιο δράσης και συμπεριφοράς. Δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής, ούτε ο πρωθυπουργός που δίνει το παράδειγμα να δρα έξω από αυτό το πλαίσιο.

2. Δυστυχώς οι Συριζανέλληνιες, αναρχοαριστεροί και αναρχοδεξιοί, δεν δείχνουν να μένουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο, που όταν είναι σεβαστό, είναι Κράτος Δικαίου. Προτιμούν τη δική τους αλλοπρόσαλλη κυβερνητική συμπεριφορά.

Θυμάστε ασφαλώς πως η τσιπρική κυβέρνηση διατυμπάνιζε πως είχε σχέδια, ήξεραν τι έκαναν κι έλεγαν και θα εξάπλωναν την αριστερή ιδεολογία τους σε όλη την Ευρώπη. Τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη. Όπως ομολόγησε ο εγκέφαλος της ανεγκέφαλης φατρίας «είχαν αυταπάτες» – που τις πλήρωσε η χώρα με πρόσθετα 80 δις χρέους και τρίτο μνημόνιο!

Θυμάστε ασφαλώς πως το καλοκαίρι 2015 έγινε δημοψήφισμα το όποιο κέρδισαν οι τσιπριστές με 63%  μα αμέσως ο Κωλοτούμπας υιοθέτησε αντίθετη πολιτική – σαν να μην έγινε ποτέ το δημοψήφισμα!

Σε καμιά χώρα της ΕΕ ή της προηγμένης Δύσης όπου «ανήκομεν» οι κυβερνήσεις δεν συμπεριφέρονται με τόσο περιφρονητικό προς τη λογική τρόπο. Αυτοί όμως συνεχίζουν να κυβερνούν τη δύσμοιρη χώρα μας έχοντας κερδίσει μια δεύτερη εκλογική μάχη και τα άλλα κόμματα τους αποδέχονται – που σημαίνει πως η παράνοια είναι πανελλαδική.

3. Πρότινος ο Ν. Παππάς, που πιθανότατα κινεί τα νήματα πλάι στον Τσίπρα, επιχείρησε με αντισυνταγματικό νόμο να αλώσει την πληροφόρηση επιβάλλοντας σε εξευτελιστική διαδικασία φιλόδοξους καναλάρχες για να αποκτήσουν άδεια. (Αυτοί, αντί να αρνηθούν πλήρως, ενέδωσαν πληρώνοντας μάλιστα πολλά εκατομμύρια.) Το ΣτΕ αποφάσισε πως ήταν παρανομία, τα τηλεοπτικά κανάλια συνεχίζουν και η κυβέρνηση αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα που λήστεψε. Όλα «δημοκρατικά»!

Στα μέσα Δεκεμβρίου, καταστρατηγώντας τη συμφωνία του με τους Θεσμούς, ο αρχι-τσαρλατάνος μας ανακοινώνει πως 617 εκμ από το πλεόνασμα της υπεραποδοτκής υπερφορολόγησης του, που τσάκισε τον ιδιωτικό τομέα, θα δοθεί ως 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους – όχι στις επιχειρήσεις στις οποίες το κράτος χρωστά 2 δις (!) ή στο 1 εκμ ανέργους κι έτσι να τονώσει την παραγωγή με λίγο πρόσθετο ρευστό! Την τελευταία στιγμή μάλιστα όρισε ονομαστική ψηφοφορία – και μόνο το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων ένιωσαν πως έπρεπε να αποχωρήσουν.

4. Λίγο αργότερα, στην περιοδεία του στην Κρήτη, ο πρωθυπουργός του παραλόγου απαίτησε να αποκλειστούν οι δημοσιογράφοι από τη συνάντηση που είχε με τους οργισμένους αγρότες (όπως έκανε ο Τόσκας στην Ειδομένη όταν έκανε την εκκένωση του μεταναστευτικού καταυλισμού). Φαντασθείτε πως θα έβριζε ο ίδιος αν αυτό το έκανε πρωθυπουργός της ΝΔ!

Μα ο απολυταρχισμός του έχει επεκταθεί στην προστασία που απαιτεί για τις μετακινήσεις του σε μαύρες λιμουζίνες και αστυνομία για την πάταξη εγκλήματος. Είναι η παράνοια κάθε δικτάτορα.

Αλλοίμονο σου δε αν τολμήσεις να φωτογραφήσεις τέτοιο στιγμιότυπο. Αμέσως σε πλησιάζουν άνδρες κάποιας υπηρεσίας ασφάλειας και απαιτούν να καταστρέψεις τις φωτογραφίες. (Βλ. άρθρο του Π. Μανδραβέλη, σ22 Καθημερινή 24-25/12/2016.)

Ούτε οι κακόμοιροι κολονέλοι της επάρατης επταετίας δεν εφάρμοζαν τέτοια καταπιεστικά μέτρα. Τα εφαρμόζει ένας άξεστος ψευτοδημοκράτης που κυριολεκτικά πούλησε τη χώρα του σε ξένα συμφέροντα για να έχει την εξουσία.

Μόνο ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση του στηλίτευσε αυτές τις συμπεριφορές.

Τώρα, με τον έντονο χιονιά στους καταυλισμούς  μεταναστών και προσφύγαν στη Λέσβο οι σαθρές σκηνές πνίγονται στο χιόνι και οι άνθρωποι ξεπαγιάζουν, μα κατά τους τσιπριστές «το στοίχημα κερδήθηκε», τόσο πολύ που, πάλι, δεν επιτρέπουν σε φωτογράφους να πλησιάσουν ούτε σε 500 μέτρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *