Πολιτική και συντάξεις

Πολιτική και συντάξεις

- in Επικαιρότητα
0

1. Η πολιτική έχει καταντήσει πλέον αδίστακτος κυνισμός και σκέτη βρομιά. Κανένας πολιτικός τελευταία δεν έχει πει μια ελάχιστη αλήθεια και όλοι επιδίδονται σε κομματικούς τακτικισμούς, οι μεν για να μη χάσουν την εξουσία, οι δε για να την κερδίσουν. Και αυτά ενώ οι πολιτικές συνθήκες, δηλαδή η διακυβέρνηση γίνεται ολοένα δυσκολότερη λόγω των φιλοδοξιών αυτών.

Όταν ο Παπαδημητρίου, πρώην καθηγητής με περγαμηνές από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής και νυν υπουργός στην κυβέρνηση των τσιπριστών τσαρλατάνων, λέει σε άναυδους επιχειρηματίες πως η βαριά φορολογία δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο ο κυνισμός έχει διαβρώσει κάθε αλήθεια και μέτρο στην πολιτική.

Ένα ορθό μέτρο θα επιβληθεί, μια μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί ακόμα και από μια κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία, στις τωρινές συνθήκες σαθρότητας, μόνο εφόσον ευνοεί την κυβέρνηση και το κόμμα, εικονικά έστω, και όχι το έθνος.

2. Κανείς, ούτε της κυβέρνησης, όπως φυσικά περιμένουμε από το τσούρμο τσακαλιών του Τσίπρα, ούτε της αντιπολίτευσης όπως θα έπρεπε από πολιτικούς που αυτοβαφτίστηκαν (νέο)φιλελεύθεροι και μέχρι πρότινος είχαν λίγη αιδώ, δεν βγαίνει στα κανάλια και τα άλλα ΜΜΕ και να εξηγήσει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας: ότι επιχειρήσεις κλείνουν κατά εκατοντάδες τον μήνα ή μεταφέρονται, αν μπορούν, σε άλλες χώρες με λογικότερη φορολογία, και ότι το Δημόσιο διογκώνεται συνεχώς απαιτώντας συνεχώς μεγαλύτερα έσοδα από την αφόρητη  φορολόγηση του Ιδιωτικού Τομέα.

Είναι μια κατάσταση σκέτης σχιζοφρένειας.

Πάρτε το συνταξιοδοτικό που είναι μόνιμη, ανίατη πληγή.

3. Περί το 50% των εργαζομένων στη χώρα μας (δηλ περίπου 3,5 εκμ) δεν πληρώνει φόρους δηλώνοντας εισόδημα κάτω των 8800, που είναι το αφορολόγητο όριο. Αν θέλετε το πιστεύετε.

Αλλά αναμένεται 3,5 εκμ εργαζόμενοι να συντηρήσουν όχι μόνο εαυτό και οικογένεια αλλά 2,7 εκμ συνταξιούχους, πολλοί από τους οποίους έχουν και εισόδημα από πληρωμένη απασχόληση!

Γενικά στις προηγμένες, πολιτισμένες χώρες, σε ένα υγιές ασφαλιστικό σύστημα εργάζονται 4 ή το λιγότερο 3 για να συντηρούν 1 συνταξιούχο!

Στην Ελλαδάρα μας, τη χώρα της φαιδρής ροδιάς, για να συντηρήσουν έναν συνταξιούχο εργάζονται μόλις 1,3 (στατιστικός μέσος όρος) πολίτες!

Πώς θα είναι η κατάσταση με την επόμενη γενιά;…

Μετά, είναι μέγα ψέμα πως οι συντάξεις, ιδίως εδώ και 5 χρόνια, βγαίνουν από τα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Τα ασφαλιστικά ταμεία επιχορηγούνται με χρήματα από τη φορολόγηση και με δανεικά!

4. Πόσο δύσκολο είναι να βγουν οι πιο μορφωμένοι πολιτικοί στα παράθυρα και αντί να καταφέρονται κατά των αντιπάλων και των δανειστών με την ξύλινη γλώσσα της βλακείας, να δώσουν αυτά τα απλά στοιχεία στον κόσμο;

Θα αναγκασθούν ίσως να προχωρήσουν και να εξηγήσουν πως πάνω από 700.000 συντάξεις δίνονται σε πολίτες κάτω των 65 ετών ενώ οι μισές περίπου, δηλ. 350.000, δίνονται σε πολίτες κάτω των 59! Και δίνονται εδώ και πολλά χρόνια!

Μετά θα πρέπει να προσθέσουν πως αυτές οι συντάξεις πρέπει να περικοπούν ή τουλάχιστον να μειωθούν δραστικά, για να εξοικονομηθούν 6 με 8 δις το έτος και να σταματήσει αυτή η παράλογη κατάσταση με τη συνεχή αναίσχυντη αφαίμαξη του υγιούς παραγωγικού τομέα της οικονομίας.

Αλλιώς, αν δεν πληροφορηθούν αυτές τις πικρές αλήθειες οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να αυταπατώνται πως οι συντάξεις πρέπει να επιστρέψουν στα ποσά του 2008(!) και, το χειρότερο, με τη συνέχιση αυτών των ανόητων πολιτικών, το τωρινό χρέος θα επαυξάνεται – μαζί και η φορολογία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *