Τραμπ και φόβοι

Τραμπ και φόβοι

- in Επικαιρότητα
0

1. Το δημοκρατικό σύστημα και οι θεσμοί του στις ΗΠΑ είναι ίσως το καλύτερο αν και μερικοί προτιμούν τη βασιλευομένη δημοκρατία στη Βρετανία και άλλοι το Γερμανικό σύστημα.

Πάντως ό,τι λεχθεί, είναι πολύ ανώτερο της Σοβιετίας, των θλιβερών κατάλοιπων της στη Β. Κορέα και σε αναρχοαριστερές οργανώσεις όπως ψευτοδημοκρατικά κόμματα (Σύριζα, Πασοκ, Ένωση Κέντρου κλπ) ή συνδικαλιστικά σχήματα πάσης φύσεως (ΔΟΕ, ΓΕΝΟΠ κλπ).

Έτσι το βρίσκω άκρως παρανοϊκό η ΔΟΕ (των εκπαιδευτικών που δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν καταλήψεις και να λουφάρουν) να εκδίδει μια ανακοίνωση μίσους για την επίσκεψη του Ομπάμα στη χώρα μας. Αυτός ο πρόεδρος είναι σαφώς καλύτερος από τον σεξομανή Κλίντον και τον βλάκα Bush (νεότερο) κι έρχεται να μας εμψυχώσει – άσχετα με το ό,τι οι κυβερνόντες έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Αλλά κι αν θα προωθήσει Αμερικανικά συμφέροντα, πότε αυτά τα κατακάθια του αισχρού σταλινισμού προώθησαν τα συμφέροντα των παιδιών κι όχι τα δικά τους;

Αυτοί οι παρανοϊκοί διδάσκουν τα παιδιά σας!

2. Ο τρόμος του Τραμπ, τον οποίο μερικοί (δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες) παρουσιάζουν ως τέρας, είναι περισσότερο ψυχωτική φαντασίωση παρά πραγματικότητα. Οπωσδήποτε ο εκλεκτός ωμολόγος αυτός μας σόκαρε με τις ακρότητες, μερικές εντελώς παλαβές, στις αρχές της προεκλογικής καμπάνιας. Οπωσδήποτε θα ήταν καλύτερη ως πρόεδρος η Χίλαρι (;). Αλλά αυτός βγήκε.

Μόνο μια καλοστημένη συνωμοσία με στρατιωτικούς θα μπορούσε να αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης των ΗΠΑ σε δικτατορία ή φασισμό με διεθνείς κινδύνους – όπως φοβούνται πολλοί. Ο Τραμπ μόνος του δεν μπορεί και οι ρεπουμπλικάνοι δεν είναι ακόμα τόσο διαβρωμένοι, ώστε να στηρίξουν οποιαδήποτε ωμότητα. Ο “δημοκρατικός” Κλίντον έκανε πολύ χειρότερα πράγματα καταργώντας νόμους που περιόριζαν την αλόγιστη χρήση του χρήματος και του τζόγου, από ό,τι διάφοροι ρεπουμπλικάνοι.

3. Τώρα, τι αντίκτυπο θα έχουν οι πολιτικές του σε άλλες χώρες θα εξαρτηθεί από τις άλλες χώρες σε μεγάλο βαθμό. Δεν θα του είναι εύκολο να βομβαρδίσει άλλη μικρή χώρα, όπως έκανε ο Bush το Ιράκ ή ο Κλίντον τη Σερβία (ενώ έκανε σεξ με τη Λεβίνσκι στο γραφείο του!).

Οι χώρες της Ευρώπης διοικούνται από εκλεγμένα ανθρωπάρια που στις πλείστες περιπτώσεις ούτε άχυρο σε δυο γαϊδάρους δεν μπορούν να μοιράσουν  – ίσως επειδή και οι γάιδαροι είναι πολλοί.

Η Μέρκελ για μια ακόμη φορά έδειξε πως είναι μια πολύ συνετή πολιτικός. Έστειλε τα συγχαρητήριά της στον Τραμπ με μια ευγενέστατη επιστολή που όμως εκδηλώνει και την αυτοπεποίθηση της Γερμανίας.

Άλλοι δύσκολα θα τη μιμηθούν διότι δεν έχουν την εύρωστη γερμανική οικονομία.

Ο υγιής οργανισμός δεν παθαίνει τίποτα σε μια επιδημία γρίπης.

Φοβόμαστε γιατί ξέρουμε πως δεν είμαστε εύρωστοι και υγιείς.

Δεν υπονοώ με αυτά όλα πως ο Τραμπ δεν θα προβεί σε παρανοϊκές πολιτικές επικίνδυνες για όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *