Ε1721: Όπλα για την Ουκρανία

Ε1721: Όπλα για την Ουκρανία

Τον Δεκέμβριο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν συμφώνησε να σταλούν οι αντιαεροπορικοί Πάτριοτ πύραυλοι στην Ουκρανία. Οι Γερμανοί επίσης ανακοίνωσαν πως θα στείλουν από τους δικούς τους. Μα επειδή αυτά τα συστήματα απαιτούν 90 χειριστές, οι Ουκρανοί θα πρέπει να στείλουν άντρες για εκπαίδευση 10 εβδομάδων!

50 αμερικανικά Bradley τεθωρακισμένα οχήματα με ανώτερη θωράκιση, πυροβόλα και οπτικά είναι ήδη προς Ουκρανία:

Στις 11/1/23 η Πολωνία υπέγραψε την μεταφορά 14 τανκς Leopard-2 (φώτο). Οι Φινλανδοί ήδη ανακοίνωσαν τη δική τους συνεισφορά. Οι Ισπανοί επίσης θα δώσουν από τα δικά τους Leopard-2, μόλις πάρουν την άδεια από τους Γερμανούς παραγωγούς. Έτσι η Ουκρανία θα μπορέσει να σχηματίσει μια ισχυρή ίλη από Leopard-2. Ίσως και μεγαλύτερη μονάδα.

Στο μεταξύ και η Βρετανία δήλωσε πως θα παραχωρήσει 14 δικά της άρματα Challenger-2 (φώτο, κάτωθεν).

Η Γαλλία στέλνει κάπου 1000 τεθωρακισμένα ΑΜΧ –10RC για στήριξη πεζικάριων: αυτά τα τεθωρακισμένα σώζουν πολλούς πεζικάριους!

Η Σουηδία επίσης δεσμεύθηκε να παραχωρήσει μερικές δικές της αυτοκινούμενες πυροβολαρχίες Archer (9/1/230). Αυτές έχουν εμβέλεια 650 χλμ., μπορούν να ρίξουν 20 βλήματα σε 2,5 λεπτά και να μετακινηθούν προτού τα βλήματα πλήξουν τον στόχο τους! Οι ουκρανοί είναι βέβαιοι πως σε λίγο χρόνο θα μπορούν να τις τροποποιήσουν ώστε να πλήττουν στρατιωτικούς στόχους βαθιά μέσα στην ίδια τη Ρωσία.

Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται πως θα μπορέσει να εξουδετερώσει αυτά όλα τα νέα όπλα, αλλά κανένας Δυτικός αναλυτής δεν βλέπει πως ακριβώς θα το κάνουν αυτό οι Ρώσοι – που απλούστατα δεν έχουν τα μέσα!

Μα αυτό που οι Ουκρανοί επιθυμούν περισσότερο από την Αμερική είναι τα τρομερά οπλικά συστήματα ΑTACM (Army tactical missile system) που επίσης έχουν μεγάλη εμβέλεια – από ξηρά σε ξηρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *