Τα απόκρυφα του Βατοπεδίου…

Τα απόκρυφα του Βατοπεδίου…

Πέτρος Μακρής

Η προχθεσινή αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, που είχαν αναμιχθεί στην υπόθεση της Μονής του Βατοπεδίου και φυσικά όχι τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, τον μακαρίτη Ε. Μποσιάκο και τους Π. Δούκα, Θ. Ρουσσόπουλο και Ε. Κοντό. Γι’ αυτούς, το Δικαστικό Συμβούλιο παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ενοχή τους σε βαθμό κακουργήματος, αλλά η παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της σύντoμης παραγραφής των αδικημάτων τους, σύμφωνα με τον απαράδεκτο νόμο «περί ευθύνης των υπουργών».

Φυσικά, μεταξύ σοβαρών ανακριτικών ενδείξεων και επ’ ακροατηρίω αποδείξεων υπάρχει τεράστια διαφορά. Το παράδοξο όμως είναι, ότι οι προχτεσινοί πανηγυρισμοί της τριάδας των υπουργών που τους συνόδευσαν και απειλητικοί μύδροι κατά της αντιπολίτευσης, δεν αφορούσε την αθώωση των αναμεμειγμένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Προφανώς, με το αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό συγχωροχάρτι της παραγραφής, (5 χρόνια για τους υπουργούς και 20 χρόνια για όλους τους υπόλοιπους μη προνομιούχους Έλληνες πολίτες), οι προαναφερθέντες πρώην υπουργοί δεν κάθισαν ούτε για λίγα δευτερόλεπτα στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Κατά συνέπειαν, παραμένει η εύλογη απορία: Τι πανηγύριζαν οι κ.κ. Ρουσόπουλος, Δούκας, Κοντός και ο Ε. Μπασιάκος από τον άλλο κόσμο;

Μια αθώωση, για δίκη, που ουδέποτε διεξήχθη; Ή μήπως για το απαράγραπτο στίγμα της παραγραφής των πράξεών τους, σύμφωνα με τον ολιγαρχικό νόμο «περί ευθύνης υπουργών»; Σε παρόμοιες περιπτώσεις οι συμπατριώτες μου Βοιωτοί και ειδικότερα οι Ορχομένιοι λαϊκοί παραδοσιακοί μουσικοί συνιστούν στις κομπανίες τους: «Πιο σιγά τα νταούλια γιατί ο γάμος είναι φτωχός»!

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *