Οι σαμουράι της Σαχάρας

Οι σαμουράι της Σαχάρας

Νότης Παπαδόπουλος  

Μόνο σε μια τριτοκοσμική χώρα – όπως θα ‘λεγε περιγράφοντας την ΕΡΤ ο Ν. Ξυδάκης -…

…ένας υπουργός Ενέργειας θα κάλυπτε πολιτικά τον επικεφαλής δημόσιου οργανισμού, ο οποίος, αφού έδωσε προαγωγή στον εαυτό του, βγήκε αμέσως σε σύνταξη για να αυξήσει το εφάπαξ του 100.000 ευρώ! Την ώρα που η κυβέρνηση των σαμουράι – σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή – αποκεφαλίζει ΕΚΑΣ, συντάξεις, εφάπαξ και αφορολόγητο.

…Κοτζάμ πρωθυπουργός θα διέπραττε γκάφα ολκής να εξαγγέλλει πανηγυρικά στο Υπουργικό Συμβούλιο την απογείωση της χώρας στην ανάπτυξη παράλληλα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, η οποία ανακοίνωνε την προσγείωση της χώρας στην ύφεση! Την ώρα μάλιστα που το Μαξίμου κάνει το παν να πείσει τους Ευρωπαίους για την αξιοπιστία της οικονομικής του πολιτικής.

…κυβερνητικοί βουλευτές θα καθυστερούσαν επί μήνες το έργο του Ελληνικού – που θα δώσει δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα και δουλειά σε 75.000 πολίτες – επικαλούμενοι τα σπάνια «αρχαία ευρήματα» και τις θαυμαστές «δασικές εκτάσεις» σε έναν χώρο όπου επί 75 χρόνια από-προσγειώνονταν εκατοντάδες αεροπλάνα κάθε μέρα. Την ώρα που η ανεργία σπάει όλα τα ρεκόρ, ξεπερνώντας το 1.100.000, και η ανάγκη για παραγωγικές επενδύσεις είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

…οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα θα αποφάσιζαν στα «ξεκούδουνα» – αμέσως μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για νέα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ – να καταθέσουν πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου Γιάννου Παπαντωνίου – από το 2001 έως το 2004. Οποία βιασύνη, όταν οι δικογραφίες για τα εν λόγω εξοπλιστικά βρίσκονται στα συρτάρια της Βουλής από το 2015!

…σύσσωμη η Βουλή θα ψήφιζε στα κρυφά διατάξεις για τη μείωση έως 2.000 ευρώ της έκτακτης εισφοράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο και στους αντιπροέδρους της Βουλής, στους υπουργούς, στους αναπληρωτές υπουργούς, στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων, στους περιφερειάρχες, στους βουλευτές, στους ευρωβουλευτές, στους δήμαρχους και στα μέλη των ανεξάρτητων αρχών. Την ώρα που όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός κάνει χαρακίρι από τους φόρους του Μνημονίου Τσίπρα.

Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι και Τζεντιλόνι ανακοίνωσαν πριν από λίγες μέρες τη δημιουργία της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων. Ποια Ευρώπη; Εδώ μιλάμε για υποσαχάρια Αφρική με κυβέρνηση καμικάζι. Κι ακόμη δεν έχουμε δει το γκραν φινάλε του τελευταίου σαμουράι του ΣΥΡΙΖΑ με την αξιολόγηση…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *