Μια τρύπα στο νερό

Μια τρύπα στο νερό

Νότης Παπαδόπουλος

Κάθε χρόνο και χειρότερα. Η ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική οικονομία γίνεται απολύτως σαφής με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δείχνουν ότι στα δύο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα το ΑΕΠ της χώρας έπεσε πιο χαμηλά όχι μόνο από το 2014 αλλά και ακόμη και από το 2013!

Προσέξτε:η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι  το τέταρτο τρίμηνο του 2016 το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 1,1 % προκαλώντας μηδενική αύξηση στο ΑΕΠ ολόκληρο το 2016 .

Έτσι σύμφωνα με την  εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ  του 2016 διαμορφώθηκε – σε όρους όγκου- σε 184,5 δισ. ευρώ, με μηδενική μεταβολή σε σχέση με το ΑΕΠ του 2015 -της καταστροφικής δηλαδή πρώτης χρονιάς ΣΥΡΙΖΑ με την παλαβή διαπραγμάτευση Τσίπρα -Βαρουφάκη που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα του GREXIT, οδήγησε στο βλακώδες δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 στο κλείσιμο των τραπεζών και στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου! .

Με λίγα λόγια, το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης Τσίπρα όλο το 2016 κατά το οποίο ο Πρωθυπουργός επανειλημμένως μίλησε για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, δεν κατάφερε να αυξήσει το ΑΕΠ ούτε κατά ένα ευρώ σε σχέση με το 2015 ,τη χρονιά που είχε ως σύνθημα “θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές”.

Μάλιστα  το ΑΕΠ του 2015 και του 2016 ήταν κατά 2 δισ ευρώ μικρότερο από εκείνο του 2014 (της “προδοτικής” σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ) κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου) αλλά και μικρότερο κατά 600 εκατομμύρια ευρώ ακόμη και από το ΑΕΠ του 2013 της (επίσης “προσκυνημένης “σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ) κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΕΠ του 2014 -της πρώτης χρονιάς με πραγματική ανάπτυξης μετά από 6 (τότε) χρόνια μνημονίου- είχε διαμορφωθεί στα 186,5 δισ. ευρώ ,σε όρους όγκου, αυξημένο κατά 0,8% σε σχέση με το 185,1 δισ ευρω του ΑΕΠ το 2013.

Ιδού λοιπόν το μεγαλείο της διακυβέρνησης της πρώτης φορά Αριστεροδεξιάς. Έριξαν με τη βοήθεια του Κουβέλη την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ,με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ,ακριβώς τη στιγμή που η χώρα ήταν έτοιμη να βγει μόνη της στις αγορές και να αρχίσει να αναπτύσσεται σε ραγδαίους ρυθμούς- 2,9% εκτιμούσε την ανάπτυξη του 2017 η ΕΕ!

Επιπλέον,οι κ.κ. Τσίπρας (και Καμμένος) εκτοξεύοντας πρωτοφανή ψέματα και υποσχόμενοι σκίσιμο μνημονίων, κατάργηση της λιτότητας, χάρισμα του μισού ελληνικού χρέους από την πλευρά της Μέρκελ , 13η σύνταξη, αυξήσεις στους μισθούς ,κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 12.000 ευρώ αφορολόγητο και μια θέση στον …Παράδεισο για κάθε ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ (και των ΑΝΕΛ ), κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό και πήραν την εξουσία.

Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους- και σε εκείνους που βαράνε τώρα το κεφάλι τους που πίστεψαν και ψήφισαν τους ψεύτες.

Τρία χρόνια μετά το 2014 που η οικονομία έμπαινε στην ανάπτυξη, η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται και η αξιολόγηση δεν λέει να κλείσει, αυξάνοντας συνεχώς τον λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες.

Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κάθε φορολογούμενος θα κληθεί να βάλει και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη για πληρώσει ακόμη 3,6 δισεκατομμύρια ευρω (σε φόρους και περικοπές συντάξεων) το 2019 και το 2020. Κι αυτά στην καλύτερη περίπτωση -εφόσον η χώρα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2018!

Όποιος ξέρει απλή αριθμητική μπορεί να μετρήσει  ότι με τα κατορθώματα της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολιτευτικής Ελλάδας η χώρα ,κι εμείς όλοι αλλά και τα παιδιά μας  ( εκτός ίσως από τους αφισοκολλητές ,και  τους 2.000 κολλητούς διορισμένους των υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) χάσαμε έξι ολόκληρα χρόνια – που δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσουν πίσω.

Και κανείς από τους κυβερνώντες δεν έχει ζητήσει ακόμη μία συγγνώμη. Αντίθετα πανηγυρίζουν για την ανακατανομή του εισοδήματος .Από τους φτωχούς στους πλούσιους. Εύγε.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *