Η φούσκα της πλατείας

Η φούσκα της πλατείας

Ανδρέας Ψυχάρης

Ο υπουργός Οικονομικών έχει ένα κοινό με τη ρόδα του Συντάγματος. Στηρίχθηκαν και οι δύο σε σαθρές βάσεις και αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσαν να σταθούν.

Η μεν ρόδα αποκαθηλώθηκε εν χορώ ειρωνικών σχολίων στα social media αλλά ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Ο κ. Τσακαλώτος όμως αποκαθηλώθηκε από τον αντιμνημονιακό του οίστρο και πλέον μπορεί να υπερηφανευθεί πως κατέχει τον τίτλο του πιο πιστού μνημονιακού υπουργού σε όλες τις κυβερνήσεις.

Πρωτοστατούσε στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων της πλατείας, ηγέτης των «53», φώναζε στη Βουλή – ενίοτε με τρόπο που δεν συνάδει με την αστική καταγωγή του. «Το Βήμα» όμως, κατ’ αποκλειστικότητα μάλιστα, αποκάλυψε την πλήρη υποταγή του στο Μνημόνιο, τόσο στους στόχους όσο και στα μέτρα που περιλαμβάνει αυτό.

Με την, δύσκολη ομολογουμένως, υπογραφή του παραδέχεται ότι μόνος τρόπος για έξοδο από την κρίση είναι πλέον η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η προώθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ανάπτυξης. Αντιλαμβάνεται επίσης ότι δεν είναι δυνατόν οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τους πενηντάρηδες συνταξιούχους και τους κάθε λογής κομματικούς μετακλητούς. Αντιλαμβάνεται επίσης ότι εφαρμόζοντας μια πιο συνετή και ευρωπαϊκή πολιτική τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι θα επένδυαν στην Ελλάδα αντί στο εξωτερικό.

Η υπογραφή αυτή έσκασε τη φούσκα της πλατείας. Τώρα απαιτούνται σοβαρότητα και σχέδιο.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *