Οι κουτοπόνηροι ανθρωπιστές

Οι κουτοπόνηροι ανθρωπιστές

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Αμέλεια ή κουτοπονηριά; Σε ποιά από τις δύο αυτές ελληνικές αρετές οφείλεται η κατάσταση στη Χίο; Θα μου πείτε υπάρχει και η τρίτη, η κερδοσκοπία. Και αν αληθεύει ότι η Ε.Ε. έχει δώσει στην Ελλάδα 1 δισ. ευρώ για να φιλοξενήσει 60.000 μετανάστες, όπως λέει ο κ. Αβραμόπουλος, πώς είναι δυνατόν η τροφή που τους παρέχεται να μην είναι βρώσιμη, να την πετούν οι ίδιοι; Και πώς είναι δυνατόν να τους πετούν σε σκηνές μέσα στη λάσπη, δίπλα στο κύμα, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης; Και πώς είναι δυνατόν να στοιβάζονται γύρω στις 2.500 ψυχές σε ένα χώρο που, κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, χωράει μόλις 900; Κι αν τα ευρωπαϊκά χρήματα τα διαχειρίζονται ΜΚΟ οι οποίες στρατολογούν φοιτητές, πού αρχίζει και πού τελειώνει ο ρόλος τους; Η πολιτεία δεν έχει δυνατότητα ελέγχου; Ή μήπως η διαχείριση, κατά τεκμήριον αποτυχημένη, γίνεται με τη συνεργασία της πολιτείας; Αναπάντητα ερωτήματα της σύγχρονης ελληνικής μεταφυσικής.

Τις προάλλες, κάποιοι μετανάστες διέρρηξαν κατάστημα με βεγγαλικά και έπειτα από έρευνα εις βάθος απεδείχθη ότι δεν τα ήθελαν για να γιορτάσουν Πάσχα, αλλά για να τα χρησιμοποιήσουν ως όπλα. Επεισόδια στο hotspot της Χίου ήταν η είδηση. Είδηση που δεν είναι είδηση, αφού ανήκει στην κοινοτοπία της καθημερινότητάς μας. Χθες, «ακροδεξιά» στοιχεία έριξαν μολότοφ στο hotspot και συνεπλάκησαν με «αλληλέγγυους», οι οποίοι έσπευσαν να υπερασπιστούν τους μετανάστες. Αναρωτιέμαι πόσο εύκολο είναι να ριζοσπαστικοποιηθεί οποιοσδήποτε επί το ακροδεξιότερον όταν ζει δίπλα σε στρατόπεδο φιλοξενίας μεταναστών και ξέρει ότι η πολιτεία αδιαφορεί παντελώς για την τύχη του; Γεννήθηκε ξενοφοβικός ή κάποιοι τον ανάγκασαν να γίνει; Επειδή αυτοί οι κάποιοι ήθελαν να γίνει, ώστε να ενισχύσουν τη λογική της ριζοσπαστικής αριστεράς: «Ή είσαι μαζί μας ή είσαι ακροδεξιός»;

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ανικανότητα της κυβέρνησης και της πολιτείας στην διαχείριση σοβαρών ζητημάτων όπως το μεταναστευτικό, δεν μπορώ να παραγνωρίσω και την πολιτική της κουτοπονηρία. Δεν είναι η πρώτη φορά που, ελλείψει σχεδίου, αφήνουν ένα πρόβλημα να γιγαντωθεί και μετά προσπαθούν να το αξιοποιήσουν πολιτικά. Και η πολιτική αξιοποίηση του μεταναστευτικού είναι ο διχασμός της κοινωνίας σε αριστερούς και ακροδεξιούς. Δημιουργούν άθλιες συνθήκες για τους μετανάστες, γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα εξεγερθούν, οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες είναι οι κάτοικοι των περιοχών, οι οποίοι ενδέχεται να αυτοδικήσουν, και το αποτέλεσμα θα είναι: «Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση», που έλεγε και ο δάσκαλος Μάο.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *