Τα σκουπίδια της Αριστεράς

Τα σκουπίδια της Αριστεράς

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

του Πάσχου Μανδραβέλη

Δεν ξέρουμε αν «αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός», όπως είχε δηλώσει με καμάρι η περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου (ΣΚΑΪ 24.02.2014), αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Τα πρόστιμα από την Ευρώπη, για μη συμμόρφωση με τις κοινοτικές οδηγίες, συνεχίζουν να πέφτουν βροχή. Οπως διαβάζουμε, «πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα για μη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα απόβλητα, αποφάσισε να επιβάλει σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το Δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, να επιβάλει στην Ελλάδα τη χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστερήσεως στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα απόβλητα». Μάλλον στο Λουξεμβούργο δεν έχουν μάθει ότι τώρα υπεύθυνοι για να μαζεύουν τα απόβλητα είναι Αριστεροί με όπλο το ηθικό τους πλεονέκτημα, το οποίο όμως έχει αφλογιστία.

Εν τω μεταξύ, τον Αύγουστο πνίγηκε στους καπνούς η ευρύτερη περιοχή της Πύλου, αφού επί μέρες καίγονταν σκουπίδια και εύφλεκτα υλικά που βρίσκονταν στη χωματερή του Αγίου Νικολάου, «δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα –λόγω των καπνών– στην περιοχή, που είναι πολύ κοντά μάλιστα στο κέντρο της πόλης», όπως μας πληροφόρησε η ΕΡΤ (25.8.2016). Μάλλον στην Πύλο έχουν μάθει ότι ο αρμόδιος για το Περιβάλλον υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης ετοιμάζει χιλιάδες προσλήψεις για την «οικολογική αστυνομία» και μέχρι τότε καίνε ό,τι μπορούν. Η Πρώτη Φορά Αριστερά μας φλόμωσε στα μεγάλα λόγια και στα ελάχιστα έργα και σε ό,τι αφορά το περιβάλλον. Ετσι κι αλλιώς, για όλα τα θέματα είχε μόνο μια ιδέα και αυτή ήταν λάθος: τις προσλήψεις ημετέρων στο Δημόσιο βρέξει, χιονίσει ή κάνει καλό καιρό. Νυν και αεί! Οπως διαβάζουμε στον δικτυακό τόπο του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο»: «Παρατείνονται αυτοδικαίως έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 οι ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των Ανεξάρτητων Αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ… (ακόμη και) όσες πρόκειται να υπογραφούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016»!

Με άλλα λόγια, παρατείνουν συμβάσεις που δεν υπάρχουν! Την τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, και την ενέταξαν στην «Κύρωση της συμφωνίας με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας». Πόσο ταιριαστό!

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *