Πάσχος Μανδραβέλης
Γκρίνια και δη διακομματική ακούστηκε για την υποψηφιότητα της κ. Αννας Διαμαντοπούλου στη θέση της γενικής γραμματέως του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Ξεκίνησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος –προφανώς βγάζοντας το γινάτι του για όσα είχε ακούσει στο παρελθόν, όταν πρότεινε πιο στενή σχέση με τη Ν.Δ.– και τουίταρε σχετικώς: «Η Αννα προτείνεται από τον Κυριάκο για Γ.Γ. του ΟΟΣΑ. Τελικά συγκυβερνάμε με τη Ν.Δ. αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε». Πικράθηκε από αυτό το Κίνημα Αλλαγής και υπενθύμισε, ως μη ώφειλε, ότι η πρώην υπουργός έχει αποχωρήσει το 2013 από το ΠΑΣΟΚ. Πετάχτηκε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν αέριος έκκριση από το κατώτερο πεπτικό σύστημα, για να ρωτήσει το ΚΙΝΑΛ «αν υπάρχει πράγματι υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη; Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;», λες και ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε στην κ. Διαμαντοπούλου να γίνει συμπρωθυπουργός.
Ολα αυτά δείχνουν ότι τα κόμματα έχουν μονίμως λυμένο το ζωνάρι για καβγά, ή ότι «δουλειά δεν είχε ο διάολος…». Φαντάζουν δε φυσιολογικά σε μια χώρα που μαστίζεται από πολλαπλές κρίσεις· κορωνοϊός, οικονομία, ελληνοτουρκικά κ.λπ. Ομως, ακόμη πιο ενδιαφέρον ήταν το υπόκωφο μουρμουρητό εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., το οποίο μπορεί να έχει τον τίτλο «γιατί αυτή κι όχι κάποιος από εμάς;».
Βεβαίως, το πρώτο ερώτημα είναι: ποιος από αυτούς; Η κ. Ασημίνα Σκόνδρα της Καρδίτσας, ή ο κ. Φίλιππος Φορτωμάς των Κυκλάδων; Μην παρεξηγηθούμε. Δεν τους γνωρίζουμε τους ανθρώπους και μπορεί –λέμε τώρα!– να έχουν περισσότερα προσόντα από την πρώην Επίτροπο. Αλλά δεν το ξέρουμε εμείς και δεν το ξέρουν στην Ευρώπη, οι χώρες της οποίας θα παίξουν βασικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Εξάλλου, δεν προσεφέρθη στην κ. Διαμαντοπούλου θώκος υπουργού, θέση για την οποία κάθε βουλευτής είναι σίγουρος ότι μπορεί επαρκώς –λέμε τώρα!– να υπηρετήσει. Συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη έκανε για ένα μετερίζι αγώνα, που έχει εθνική σημασία. Δεν ξέρουμε πόσες πιθανότητες επιτυχίας έχει η κ. Διαμαντοπούλου για αυτή την θέση, αλλά η κ. Διαμαντοπούλου έχει τις περισσότερες πιθανότητες από όλους στην Ελλάδα. Πλην, ίσως, του κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος μάλλον δεν ενδιαφέρεται…
Αλλά και γενικότερα: τι πρόβλημα έχουν στη Ν.Δ. με την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο μεγάλος πολιτικός έκανε δύο φορές άνοιγμα σε στελέχη της κεντρώας παράταξης. Μία φορά το 1956, όταν πήρε στην ΕΡΕ, τους Ευάγγελο Αβέρωφ, Κωνσταντίνο Τσάτσο, Γρηγόριο Κασιμάτη, Δημήτριο Μακρή, Αύγουστο Θεολογίτη, Δημήτριο Μανέντη κ.ά. και μια φορά το 1977 όταν εμπλούτισε τη Ν.Δ. με τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, Αθανάσιο Κανελλόπουλο κ.ά. Και το «εμπλούτισε» δεν είναι απλό σχήμα λόγου…
Πηγή: Καθημερινή
– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.