Τ374: Παρλαπίπας του Παραλόγου

Τ374: Παρλαπίπας του Παραλόγου

- in Ταυτότητα
0

Καταζητούμενος στην Ινδία (από 2016) για ξέπλυμα χρήματος, ο δρ Zakir Abdul Karim Naik (γεν. 1965, Ινδία) ισλαμιστής ρήτορας, δήθεν θεολόγος, κατέφυγε στη Μαλαισία κι άλλα ισλαμικά καθεστώτα στην Αφρική, όπου δίνει ομιλίες στους αφελείς πιστούς λέγοντας π.χ. ότι το Κοράνι διακήρυξε πως η Γη είναι σφαιρική.

Αν κοιτάξετε στο 2.22 ο Αλλάχ “έστρωσε τη γη κι έφτιαξε τον ουρανό για στέγη”, ή στο 77.30 “άπλωσε τη γη”, και αλλού η Γη είναι σαν στρώμα ή καναπές (στο 7.19). Παρότι η σφαιρικότητα του πλανήτη ήταν γνωστή στους Έλληνες και τον Μεσαίωνα στην Ευρώπη, το “ιερό” Κοράνι πουθενά δεν παρουσιάζει τη γη ως σφαίρα. Στο δε 41.11 ουρανός είναι “καπνός”.

Ίδρυσε την Islamic Research Foundation (IRF) και το κανάλι Peace TV και προπαγανδίζει τις ομορφιές και σοφίες του Ισλάμ – το θεόπεμπτο Kοράνι και τον τέλειο Μωάμεθ.

Ο Naik διαδίδει πως όλες οι Γραφές του κόσμου πριν τον 7ο αιώνα ΚΕ οπότε γεννήθηκε ο Muhammad, ο ιδρυτής του Ισλάμ, προφητεύουν την έλευσή του. Το να ερευνήσεις όλες τις παραπομπές του Νάικ στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη και άλλες Ιερές Γραφές παίρνει πολύ χρόνο και πολύ χαρτί. Θα εξετάσω μόνο τους ισχυρισμούς αυτού του ψευδόμενου Ισλαμιστή σχετικά με τα σανσκριτικά κείμενα της χώρας που γεννήθηκε μα εγκατέλειψε.

Κάπως βρήκε πως στους ύμνους του Ṛg-Veda χρησιμοποιείται συχνά ο όρος narāśaṃsa “ο παινεμένος από ή ανάμεσα σε ανθρώπους”:

Στο RV 1 13.3 το επίθετο προσδιορίζει τον Agni, θεό της φωτιάς.

RV 1 18.9 το επίθετο προσδιορίζει τον Brahmaṇaspati ιερέα των θεών.

RV 1 106.4 το επίθετο προσδιορίσει τον Pūṣan, μια μορφή του ήλιου.

RV 5. 5.2 πάλι τον Agni.

RV 10. 182.2 τον Bṛhaspati, μορφή του Brahmaṇaspati. Κ.λπ., κ.λπ.

Αλλά ο Νάικ διαδίδει πως το επίθετο αναφέρεται στον Μωάμεθ διότι Muhammad στ’ Αραβικά σημαίνει “παινεμένος, εγκωμιαζόμενος ανάμεσα στους ανθρώπους”!

Ισχυρίζεται ο Νάικ, επίσης, πως τ’ όνομα του Μωάμεθ βρίσκεται με μικρή παραφθορά στο κείμενο Bhavisya-purāṇa 3. 3. 5-27. Κι έχει απόλυτο δίκιο. Το όνομα Μωάμεθ βρίσκεται στο κείμενο με μικρή παραφθορά, μα η αφήγηση δεν είναι καθόλου κολακευτική για τον Μωάμεθ, το Ισλάμ, τον Νάικ και τους αλλόφρονες ακολούθους του.

Το όνομα Muhammad δίδεται ως Mahāmada που σημαίνει “μέγας μεθυσμένος/παραζαλισμένος” – και όχι “παινεμένος προφήτης”! Δίνω δυο αποσπάσματα από το κείμενο: στο 1ο φαίνεται το mahamada και στο 2ο “η διαβολική θρησκεία” paisaca dharma.

Αυτός τώρα ο Πολυμέθυσος (ειδικός στις ψευδαισθήσεις) παρουσιάζεται μια νύχτα ως bhūta “φάντασμα, στοιχειό” στον βασιλιά Bhoja, που προάγει το Βεδικό dharma, την καλύτερη θρησκεία, και τον πληροφορεί πως θα φτιάξει μια νέα διαβολική θρησκεία μ’ εντολή του Υψίστου. Οι ακόλουθοι αυτής της θρησκείας θα είναι παμφάγοι (δηλ. θα τρώνε και βοδινό, που είναι απαγορευμένο στο dharma), δεν θα κάνουν ιερές τελετές ή θυσίες και θα είναι γνωστοί ως μουσουλμάν, αυτοί που διαφθείρουν τη θρησκεία.

Αυτές, λοιπόν, είναι οι αναφορές του δόκτορα Νάικ στις προφητείες για την έλευση του Μωάμεθ και την τέλεια θρησκεία Ισλάμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *