1. Όπως βλέπουμε καθημερινά, η σχιζοφρένεια είναι σήμα κατατεθέν του τσιπρικού τσούρμου και των φανατικών οπαδών του. Αυτή όμως μοιάζει με μεταδοτικό ιό που έχει απλωθεί σε πολύ ευρύτερες περιοχές της έξοχης κοινωνίας μας.
Τις αντίρροπες και ανισόρροπες αντιφάσεις της συριζαίας κυβέρνησης μα και κόμματος τις έχουν επισημάνει απανωτά πολλοί σχολιαστές. Πρόσφατα όμως μάθαμε από τον ίδιο τον Ντάισελμπλουμ, πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, πως ο δεινός διαπραγματευτής και ασυμβίβαστος αμφισβητίας της ΕΕ των εκμεταλλευτών καπιταλιστών κ. Τσίπρας ήταν ο πιο υπάκουος και συνεργάσιμος πρωθυπουργός στην ευρωπαϊκή κρίση! (Δυστυχώς, τα συριζαία έντυπα και η ΕΡΤ συνωμοτούν εναντίον του και δεν πληροφόρησαν τον λαό για την πρωτιά αυτή του απαράμιλλου πρωθυπουργού μας.)
Επίσης, το κόμμα Σύριζα καλεί τον λαό να διαδηλώσει (8/12/16) εναντίον της κυβέρνησης Σύριζα. Και ο υπουργός Παπαδημητρίου, με Μάστερς και Δοκτορά, δηλώνει σε εμβρόντητους επιχειρηματίες πως η υψηλή φορολογία δεν μειώνει την ανταγωνιστικότητά τους!
2. Το σαράκι όμως της σχιζοφρένειας εισέβαλε και μόλυνε το δικαστικό σώμα, το οποίο θα περιμέναμε να χαίρει ορθολογισμού, ειδικά στα ανώτερα κλιμάκια, και να είναι απρόσβλητο από τέτοιες παθήσεις.
Και όμως δεν περνά βδομάδα, για να μην φανώ υπερβολικός λέγοντας διήμερο, που να μην έχουμε κάποια εριστική δήλωση ή ανταπάντηση από ανώτατους δικαστικούς και ενώσεις δικαστών, δείχνοντας πως υπάρχει έντονος αναβρασμός εκεί που θέλουμε νηφαλιότητα. (Τώρα που γράφω, δεν ξέρω τι θα προκύψει στην ετήσια γενική συνέλευση του Σαββάτου 10/12/16.)
Εστιάζω μόνο στο γεγονός πως η κα Θάνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αφού είδε το αίτημά της να παραταθεί το όριο ηλικίας ανώτατων δικαστών και μετά τα 67 να απορρίπτεται από σύσσωμη την αντιπολίτευση και τους δικαστές και τους υπουργούς Δικαιοσύνης (πρώην και νυν), το επανέφερε στη γενική συνέλευση των εισαγγελέων.
Πειράζει;… Καθόλου.
Απλώς το Σύνταγμα μας, το οποίο η κα Θάνου θα έπρεπε να σέβεται πιο πολύ από εμάς τους αμαθείς και αμέτοχους στα δικονομικά, δηλώνει ρητά πως το όριο είναι 67. Προφανώς η ίδια θέλει, όπως ο κ Τσίπρας που την διόρισε πρόεδρο, να παραμείνει στον θώκο της για να προωθεί τη τσιπρική πολιτική.
3. Άλλη σκανδαλώδης περίπτωση παράνοιας.
Η ΚΤΥΠ (=δημόσια επιχείρηση ‘Κτιριακές Υποδομές’) είναι η εναία τώρα (μετά την επιμονή της Τρόϊκας) κατασκευαστική εταιρία ενσωματώνοντας τρεις προγενέστερες που δρούσαν επί δεκαετίες για την ανέγερση σχολικών κτιρίων, νοσοκομείων και δικαστικών μεγάρων αντίστοιχα, με περιττά τεράστια έξοδα.
Σε αυτήν τώρα εργάζονται περί τα 330 άτομα, ενώ οι γνώστες του κλάδου λένε (κακόβουλα ίσως) πως 100 άτομα θα αρκούσαν αφού οι κατασκευές είναι σε ύφεση. Είχε μόνο δυο επιχειρηματικές εμπλοκές όλο το 2016!
Και ο κ Σπίρτζης, ο αρμόδιος υπουργός γνωστός για το σπάραγμα καρδιάς που ενίοτε υποφέρει όποτε πρέπει να υπογράψει μια ιδιωτικοποίηση, προσέλαβε άλλους 220 εργαζομένους στην εταιρία παρότι όλοι αυτοί είχαν απολυθεί και δεν χρειάζονταν άλλο σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο μας!
Οι άνομες προσλήψεις έγιναν με τροπολογία που ψηφίστηκε από τον Σύριζα και ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, το Πασόκ και την Ένωση Κεντρώων (του Λεβέντη που φωνασκεί για περικοπές στο Δημόσιο). Η ΝΔ και το Ποτάμι την καταψήφισαν ενώ η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρούσα».
Πρόεδρος της ΚΤΥΠ είναι η κα Κοντούλη, ευνοούμενη του (πρώην καναλάρχη) κ. Ν. Παππά και φυσικά δεν έφερε αντίρρηση στον συνωστισμό διότι μάλλον θα ενοικιάσει πρόσθετο κτίριο για να στεγάσει τους αχρείαστους «συντρόφους».
Τα πρόσθετα ετήσια έξοδα περί τα 6-7 εκατομμύρια θα τα πληρώνουν φυσικά, όπως πάντα, οι φορολογούμενοι.
Όπως βλέπετε και η Ένωση Κεντρώων, και το Πασόκ μα και το φιλεργατικό ΚΚΕ πάσχουν από προχωρημένη παράνοια αφού επιβαρύνουν αλόγιστα τους φορολογούμενους που στην πλειοψηφία τους είναι οι φοροστιμμένοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.